Strona główna Działy Hyde Park drabiny, czarne koty, wrozki i takie tam

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Sandgirl
    Członek

Ja tam odkad pamietam to u mnie w domu byly koty zwykle czarne… i jakos nie wierze w nieszczescie przez nie przynoszone, zwlaszcza ze uwielbiam kociaki (nie ma u nas w mieszkaniu, za to jak idziemy do mamy Matta, to ona ma chyba 3 czy 4, to mam na zapas 😛 ).
    Raz mi sie zdarzylo cos pechowego w piatek 13-go, ale to nie znaczy, ze od razu bede generalizowac.
    W horoskopy raczej nigdy nie wierzylam, w znaczenie imion tez nie (bo przeciez moglabym miec zupelnie na imie i to nie znaczy, ze bylabym zupelnie kim innym) – juz bardziej determinujaca rola daty urodzenia bylaby bardziej do przyjecia…. ale w to tez nie wierze 😉
    Ogolnie mysle raczej racjonalnie i nie wierze w zabobony 🙂 ale czasem mi sie zdarzy… 😉 😛

hammer18
    Participant

jak pisalem wzabobony zadne nie wierze piatki koty drabiny i czarownice 🙂 ale jestem zodiakalnym …….. i pasuje domnie jak ulal,wiec cos w tym musi byc to nie przypadek !!!!

SAMIRAHINI
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

a co sie dzieje jak sie parasol rozklada w domu? Tego nie slyszalam.

osobiscie wierze w magie

i wierze w prawdziwe telepatyczne elektromagnetyczne odzdzialywanie na siebie

i wierze ze to co sie wysyla – powraca do nas

wierze ze mozna na odleglosc kogos obrzucuc niepozytywna energia, jak i ta pozytywna

Wierze jak mi mama mowi ze zaczarowala samochod i nic sie nie stanie.
    🙂

Hehehe 🙂 mozecie mi wierzyc lub nie

Anglicy nie rozkladaja parasola w domu bo to przynosi ponoc pecha,nie tylko pogodowego:)

Rozważając temat zabobonów, przesądów itp moge powiedzieć tylko jedno: "Kiedy rozum śpi budzą się demony". Kiedyś ludzie nie dysponowali taką wiedzą jak dzisiaj i wszelkie niewytłumaczalne zjawiska przypisywali siłom nadprzyrodzonym bo inaczej nie potrafili sobie ich wytłumaczyć.
    Dzisiaj choć z większości tych przesądów możemy się śmiać to zdarzają się sytuacje, które nas zaskakują i co niektórzy zamiast podejść do rzeczy z rozumem, cofają się w troszkę w tym rozumowaniu i widzą duchy, demony i inne widziadła. No cóż ich wybór 😳

Z drugiej strony patrząc na horoskopy, choć śmieszy mnie ich ogólnikowe podejście to jak już nie raz zauważyłem cechy charakteru każdego ze znaków zodiaku dokładne się sprawdzają. To nie może być zabobon.

P.S. Malgon – "Pękła prezerwatywa – lepiej żeby pękło lustro" – TRUE 😀

galaktyczny motyl
    Participant

"krowy nisko latają – rozsypała sie kokaina" ssstary….to mi się sprawdza codziennie ! 😀 😈

hammer18
    Participant
    ”galaktyczny wrote:

"krowy nisko latają – rozsypała sie kokaina" ssstary….to mi się sprawdza codziennie ! 😀 😈

nie znam dobrze Malgon ale to chyba Ona 8) 😉

Malgon
    Participant

az tak po mnie widac ????? 😆

dafunkonline
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

az tak po mnie widac ?????

😀 hehehehehehhe

Sandgirl
    Członek

Malgon wrote:

Ja np w letnie popoludnie na tarasie siedzac jak rozkladam pasjanasa (no zdarza mi sie 😳 ) to pomysle sobie zyczenie … a jak mi pasjans nie wyjdzie to mowie sobie, ze i tak przeciez nie wierze w takie bzdety 😉 a jak wyjdzie to milo sie robi , a zycie i tak swoje :):):)

a zdmuchujac swieczki lub przy spadajacych gwiazdach myslicie sobie zyczenia ????

Ja tam czesto pasjansa ukladam, ale to raczej dla zabicia czasu, jak mi sie nudzi 🙂
    A 'spadajace gwiazdy’ lubie ogladac, bo lubie po prostu je ogladac. Czasami bym chciala, zeby taka mala spadla obok mnie, to bym miala fajna pamiatke.

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.