Strona główna Działy Zdrowie zielona herbata

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    dafunkonline
    Participant

poszukuję sklepu, w którym mogę kupić zieloną herbatę liściastą, ale nie te patyki co w tesco albo w asda można za funta wrzucić do koszyka…
    znalazłem sklep ze zdrową żywnością na george street, ale herbaty zielonej liściastej to nie widzieli tam od stuleci, ( mają szeroki wybór herbat i przypraw i różnych takich tam 🙂

pomóźcie,bo już mam dosyć tej angielskiej brei

hammer18
    Participant

wiesz nie pilem liscisatej i zdaje sobie sprawe z jej smaku ale pilem niera zliptona green tea i uwarzam ze jest nie zla!!ale jak juz znajdziesz lisciasta to daj znac!!tak samo szukam lisci miety jak by ktos wiedzial gdzie 8) mozna kupic oczywisice sadzil nie bede 🙂

dafunkonline
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    hammer18 wrote:

liptona green tea i uwarzam ze jest nie zla

😕

ble..

a liście mięty chyba były w jakimś chińskim sklepie…
    ]sprawdzę i dam znać

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

dafunkonline wrote:

hammer18 wrote:

liptona green tea i uwarzam ze jest nie zla

😕

ble..

a liście mięty chyba były w jakimś chińskim sklepie…
    ]sprawdzę i dam znać[/quote]

hehe 😀 😀 😀 😀

Prekursor
    Członek

dafunkonline wrote:

poszukuję sklepu, w którym mogę kupić zieloną herbatę liściastą, ale nie te patyki co w tesco albo w asda można za funta wrzucić do koszyka…
    znalazłem sklep ze zdrową żywnością na george street, ale herbaty zielonej liściastej to nie widzieli tam od stuleci, ( mają szeroki wybór herbat i przypraw i różnych takich tam 🙂

pomóźcie,bo już mam dosyć tej angielskiej brei

Porozgladaj sie po City Centre.Masz tam kilka sklepow z Healthy Foods.Znajdziesz tam nie tylko swoja zielona ale inne herbaty np.sypany Rooibos,herbate 1000 i jednej nocy i wiele innych.Jesli chodzi o zielona to polecam o nazwie gunpowder z miodem lipowym albo wielokwiatowym tudziez pylkiem pszczelim.To moje [b:4e2fccb6a8]Tuzy[/b:4e2fccb6a8].A tak naprawde to najbardziej polecam zrobic wlasna mieszanke.Stworz sobie wlasna herbate jako kompozycje np 3 lub 4 roznych herbat z owocami lub bez.Eksperymentuj i znajdziesz swoja [b:4e2fccb6a8]Ambrozje[/b:4e2fccb6a8].Powodzenia i jak znajdziesz podziel sie z nami swoimi wynikami! 8)

dafunkonline
    Participant

gunpowder ? to jakiś proch ? 😉

chodzi mi zwykłą zieloną herbatę liściastą… bez łodyg i żeby nie była cięta, a przede wszystkim żeby nie była aromatyzowana… bo zrobić herbatę, która smakuje jak tablica mendelejewa to ja też potrafię.. nazwę ją "Zefirek trójwinylku" albo "Łzy Czarnobyla"

przejdę się tam.. ale jak się okaże, że nie ma upragnionego przeze mnie towaru, to… chyba przerzucę się na kakao…

Prekursor
    Członek

Gunpowder jest wybuchowa herbata zielona niearomatyzowana.Wybucha pod wplywem wrzatku mordujac wode w szklance.Ta herbata poczatkowo ma male liscie ktore po wybychu osiagaja zdumiewajace rozmiary.Radze byc ostroznym.Jest ona nie aromatyzowana na twoje szczescie.Ja nie przepadam ,ze jej cierpkoscia wiec dokonuje modyfikacji poprzez wymienione pszczele specjaly.

Budowanie tablicy Mendelejewa nie jest tak do konca niedobre bo pozwala wywolac ciekawe efekty ktore niekoniecznie mozna porownywac do fajerwerkow zwiazanych ze spozywaniem czegos z Czarnobyla.Finezja owszem jest wskazana ale przy zachowaniu umiaru bo wbrew pozorom ja takze poszukuje wyrafinowanego smaku a nie 10000 in one.Ale powiem tak:Zaryzykuj i miksuj troj lub dwuskladnikowe.Moze cos znajdziesz bo masz co wybierac.A jesli po moich arcygenialnych postach sprobujesz sie ograniczyc tylko do upolowania swojej zieleniny to miej swiadomosc ,ze Punisher Team zapuka do twych drzwi w celu niekoniecznie oswieceniowym. 8) Wiec uzbrojony masz byc!A w co to juz wiesz;)

Pozdrawiam

Mediator
    Członek

A… tak po drodze mnie jeszcze zawinelo na ten watek. Piszecie o zielonej herbacie. jesli ktos za waszym przykladem bedzie chcial probowac, warto chyba podpowiedziec, ze zielona herbata najlepsza jest, gdy ja pijemy i znow zalewamy, znow pijemy i tak kilka razy. Wielu ludzi pije herbate zielona po prostu zaparzajac ja tak jak zwykla. A ona jest lepsze taka "dolewana" i tak jest tradycyjnie popijana. Proponowalbym takze jerba mate albo yerba mate. To wlasciwie unikatowa roslina rosnaca bodaj na styku Urugwaju z innym rownie bratankowym w stosunku do Polski panstwem – o tej porze i bez atlasu nie powiem jakim :))). Ma te wlasciwosc, ze w przeciwienstwie do herbaty i kawy, nie powoduje palpitacji i trzesiawki po wypiciu szostej szklanki ciurkiem. A dziala jak kawa albo mocna herbata i ma rownie duzo witaminy, co polskie … jezyny :))). Jerba to dyzurny napoj urugwajskich i nie tylko studentow, co musza po nocy pozakuwac. Probowalem i przez pewien czas nawet sie do niej rpzyzwyczailem. Rzeczywiscie – nie trzepie a spac sie po niej nie chce. Ale ja zasypiam po wszystkim, po kawie szczegolnie. Tylko mam tak malo okazji :))))

Jeszcze jedna ciekawostka – kawa z mielonym imbirem. To dopiero stawia na nogi. Ale smakuje wzglednie, wiec nie kazdemu podejdzie. Sprobowac warto.

Teraz to juz naprawde dobranoc / dzien dobry

dafunkonline
    Participant

mediator… kto pije ten wie 😀
    najlepiej zalać zielonkę wodą o temperaturze troszkę poniżej 100%… i tak dolewać… ja to czasami potrafię jedną zasypkę pić cały dzień 🙂

a co do yerba mate to nie jest to zielona herbata… to chyba w ogóle nie jest herbata… choć szczerze mówiąc smakuje całkiem całkiem…

i jeszcze jedno… uważam, że profanacją jest dosypywanie do zielonej herbaty cukru…
    ble…ble…

Agnieszka_77
    Participant

ja to sobie z pl przywoze zielona…70oC…4-5 razy dolewana…:)

dafunkonline
    Participant

z pomocą montse znalazłem chiński sklep z zieloną herbatą (liściastą) za 1,30f – 250 g
    jutro rano sprawdzę jak smakuje… bo właśnie piwko piję 😀

nie kocham zmieniać prześcieradła 😀

hammer a liście mięty mają być suszone czy świeże cięte ?

hammer18
    Participant

dafunkonline wrote:

z pomocą montse znalazłem chiński sklep z zieloną herbatą (liściastą) za 1,30f – 250 g
    jutro rano sprawdzę jak smakuje… bo właśnie piwko piję 😀

nie kocham zmieniać prześcieradła 😀

hammer a liście mięty mają być suszone czy świeże cięte ?

jak dlamnie to bez roznicy to dla mojej zony!!czy wtym sklepie tez posiadaja miete?? jesli tak to prosze o adres 😀

dafunkonline
    Participant

w knajpie podają świeże rwane, więc mogę się spytać u kogo się zaopatrują, a te cięte to .. muszę jutro sprawdzić na jakich ulicach 😀

montse
    Członek

Chinese Supermarket: [b:d1e3601653]Wing Lee Hong[/b:d1e3601653] 117-119, Vicar Lane, Leeds, LS1 6PJ

[b:d1e3601653]The Reliance Bar[/b:d1e3601653]. 76-78, North St, Leeds, LS2 7PN, 0113 295 6060

hammer18
    Participant

montse wrote:

Chinese Supermarket: [b:2cc4c05724]Wing Lee Hong[/b:2cc4c05724] 117-119, Vicar Lane, Leeds, LS1 6PJ

[b:2cc4c05724]The Reliance Bar[/b:2cc4c05724]. 76-78, North St, Leeds, LS2 7PN, 0113 295 6060

Montse slicznie dziekuje 😀 😀 😀 😉

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.