Strona główna Działy Śmietnik Status rezydenta

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Nieaktywny

Czy ktoś z was może przechodził formalności związane z uzyskaniem tego statusu i mógłby się podzielić jakimiś praktycznymi wskazówkami?
    Jakie są warunki,które trzeba spełnić żeby go uzyskać?

Uwaga dla wszystkich przewrażliwionych : przejrzałam forum i nie znalazłam
    konkretnych informacji na ten temat dlatego please oszczędźcie uszczypliwych uwag.Dzięki z góry. 😉

dafunkonline
    Participant

a jesteś już rok w anglii ?

SAMIRAHINI
    Członek

Aby otrzymac status rezydenta musisz przede wszystkim pracowac na terytorium UK przynajmniej 12 miesiecy bez przerwy nie przekraczajacej (lacznie w skali roku) 30 dni. Musisz byc takze przygotowana na dostarczenie odpowiednich dokumentow potwierdzajacych powyzsze informacje. Wszelkie detale dotyczace procesu aplikacji i przetwarzania danych w celu uzyskania satusu rezydenta znajduja oczywiscie na website home office,podobnie jak formularz do pobrania (w formularzu zalaczny raz jeszcze opis procedury i konieczne warunki formalne)-wszystko czarno na bialym!

Justi
    Participant

Z tego co wiem to chyba formularz EEA1 na stronie home office

tomasz-leeds
    Członek
    fatamorgana
    Participant

Widzisz Kaśka jak Cię posłuchali? 🙂 😀 😆
    Masz dryg do ustawiania ludzi… 😮
    Starzy nie czyhają na potknięcia nowych, nie bój się nas. My tylko tak czasem z przymrużeniem oka…
    I zobacz, nawet inny "nowy" podał Ci link!

Zgadza się, o takiej rezydenturze nie za bardzo było napisane. Coś tam dzwonili, ale nie tyle i tak głośno jak SAMI napisała.
    Punkt dla Ciebie za dokładniejsze przeszukanie forum i drugi…za te ustawianie… 🙂 😀
    Pozdrawiam.

Mowa jest srebrem a milczenie- owiec… 😆

v-tec
    Członek

’Rezydent’ jest chyba najbardziej bezużytecznym papierkiem w UK.
    Fakt że dostaje się go darmo, ale pożytek z niego absolutnie żaden.
    Dlatego wszyscy mający nadzieję na jakieś extra przywileje które na nich spadną po uzyskaniu upragnionej 'rezydentury’ raczej się rozczarują. Czerwonego dywanu nie będzie 🙂
    Tak, wiem że większość traktuje 'rezydenta’ jako wstęp do uzyskania brytyjskiego paszportu. Tu nastąpi kolejny disappointment, także one poza prawem głosu żadnych widocznych korzyści nie dają.

Gienia
    Participant

Potwierdzam

dafunkonline
    Participant

to dlaczego wszyscy biegną w kierunku światła (czyt. potwierdzenia statusu rezydenta) ?
    czy to w takim razie ma jakiś sens ?
    na paszport i tak trzeba długo długo czekać… a po tym czasie już dawno nie będzie wiz do USA… a wtedy zrobimy z chicago drugi białystok 😀

wydaje mi się, że zaplecze socjalne troszkę się poprawia…
    ale nie jestem i nie zamierzam być rezydentem… polski paszport jest the best…

Anonim
    Nieaktywny

Dzieki wielkie za wszystkie porady 😀
    Chcialam tylko dodac swój skromny głos do dyskusji nad statusem, ze nie jest on tak do końca bezużyteczny. I już śpieszę z przykładem : dostalam ostatnio mily list z mojego banku,że jeżeli chciałabym kiedyś wziąc pożyczkę z tegoż banku to są w stanie mi jej udzielić do jakiejś tam kwoty (nie pamiętam w tej chwili) Natomiast zaraz poniżej opisane byly warunki udzielenia pożyczki : muszę mieć powyżej 18 lat i ten ów bezużyteczny papier potwierdzajacy… status rezydenta. A jednak!
    Pozdrawiam:)

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kaska wrote:

warunki udzielenia pożyczki : muszę mieć powyżej 18 lat i ten ów bezużyteczny papier potwierdzajacy… status rezydenta. A jednak!

To co piszesz to są tak absolutne bzdury że nie mam siły komentować.
    Wybaczam ci ze względu na twój wiek i płeć 😉

Anonim
    Nieaktywny

v-tec mimo tego co Ci sie wydaje nie jesteś Alfą i Omegą i nie wiesz wszystkiego a nawet, wyobraź sobie możesz czasami sie mylić. Nie bede teraz przekonywać o swojej racji bo nie mam na to czasu. Wiem po prostu swoje.

akukain
    Participant

KAsia ma racje. Tak wlasnie pisza we wszystkich papierach ale nie do konca to sprawdzaja. Aczkolwiek wszystko zalezy od tego czy trafi sie na kogos kto czepia sie szczegolow. ;/

v-tec
    Członek

Ja na ten przykład nie mam papierka 'rezydenta’ a pożyczek mam tyle że z chęcią oddam komuś połowę 🙂

Alfa & Omega 😀

akukain
    Participant

hehhe.. no no no.. widze ze sobie dobrze radzisz.. Ale napisalas ze mozna wszystko zalatwic ale czasami znajdzie sie taki sluzbista ktory pokaze Ci papierek ze potrzebna rezydentura i wtedy co mu powiedz? A bo v-tec ma kilka? ;>

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.