Strona główna Działy Finanse Bank – ktory najlepszy?

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    MK
    Członek

Witam,

Zawsze mi sie wydawalo, ze NatWest jest niezlym bankiem. Od jakiegos czasu juz mi sie nie wydaje –jestem tego pewien na 100%. Moim zdaniem Natwest jest najprzyjaźniej nastawionym bankiem dla imigrantow; ze szczególnym uwzglednieniem Polakow.

Przed otwarciem konta dosc dlugo porownywalem oferty innych bankow i ostatecznie wybralem Natwest (ktory jest czescia The Royal Bank of Scotland). Posiadam konto w tym banku od pazdziernika 2004 roku, czyli troche ponad 2 lata i jestem z niego bardzo zadowolony, z kilku powodow:

• nie miałem, zadnego problemu z jego otwarciem,
    • po kilku dniach przyszla na mój domowy adres karta debetowa,
    • po kilku tygodniach ta sama droga dotarla do mnie karta kredytowa, z dosc wysokim limitem,
    • po kolejnych kilku miesiacach zaproponowano mi overdraft, który pozwala mi lepiej gospodarowac moimi finansami, dzieki niemu nie musze trzymac pieniadzy na koncie osobistym w obawie, ze nagle mi ich zabraknie, mogę je korzystniej zainwestowac bez zastanowaiania się czy będą na koncie srodki na realizacje kolejnego Direct Debit,
    • oczywiscie dostep do konta mam z kazdego pkt na swiecie, 7 dni w tygodniu, 24 godziny na dobe –przez internet. Srona jest bardzo bezpieczna i nigdy nie miałem z nia najmniejszych problemow

Doslownie kilka dni temu Natwest, jako pierwsza duza organizacja w UK, uruchomil produkt (konto osobiste) z uwzglednieniem potrzeb Polonii mieszkajacej w UK. Stworzono polskojezyczna (!) strone internetowa:

http://www.natwest.com/polish.asp

oraz uruchomiono call centre (w Manchester), w którym można porozmawiac po polsku (!) z konsultantem.

Wiem, ze w najblizszych dniach Natwest chcialby zorganizowac w ktoryms swoich oddzialow w Leeds "Polski Wieczór – Drzwi Otwarte”. Jeśli tylko uda mi się zdobyc wiecej szczegolow to info będzie na Leeds.pl.

pozdr

fatamorgana
    Participant

No, wreszcie Angliki ruszyli głowami i policzyli zyski z obsługi takiej gromady ludzi jaka tu jest z Polski…
    I nie można to było wcześniej tak zbiorowo?
    Dopiero jak inne banki coś zaczęły robić w naszym kierunku ci poszli dalej.
    Brawo! 🙂 🙂 🙂 🙂

roro
    Członek

Super sprawa 😉

Wreszcie doceniaja nas jako potencjalnych klientow i bardzo miło

Bo wkoncu my tez tu placimy podatki i inne oplaty dzieki temu anglia sie bogaci dzieki naszym rodakom 🙂

v-tec
    Członek

Ciekawie to wygląda, ja swoim zwyczajem pomarudzę w temacie opłaty za prowadzenie konta (co prawda niewygórowana, Ł2 miesiecznie) oraz jakości tekstów na ww. stronie, kilka przykładów:

Nieustalone pożyczki (z kontekstu wynika że chodzi o niedozwolony albo bezumowny debet)

Opłaty za niezapłacone transakcje są stosowane, gdy transakcja nie jest opłacona lub pobrana z konta (chyba gdy na koncie brak wystarczających środków do przeprowadzenia transakcji?)

Uzyskanie specjalnego rozliczenia czeku (ale o co chodzi??)

Płatności CHAPS (jw.)

itp itd. …
    Wygląda na to że tę stronę tłumaczył absolwent szkoły podstawowej albo Anglik na podstawie słownika… żenada 😕

MK
    Członek

V-Tec,

bedziesz mial okazje pomarudzic na spotkaniu:

[b:8765f3df8e]"Polski Wieczór – Drzwi Otwarte" [/b:8765f3df8e][/color:8765f3df8e]

ktore odbedzie sie, w oddziale [b:8765f3df8e]NatWest[/color:8765f3df8e][/b:8765f3df8e], 8 Park Row, Leeds, LS1 5HD
    w dniu [b:8765f3df8e]31 Stycznia 2007[/b:8765f3df8e][/color:8765f3df8e] od godziny 18.00.

Mam nadzieje, ze w koncu uda nam sie Ciebie poznac
    😉

fatamorgana
    Participant

To już niemal oficjalne zaproszenie v-tec… 😮
    MK…Jak znam życie i v-teca- i tak nie przyjdzie….
    (Za daleko, za zimno, żona go nie puści…) 🙂 😀 😀 😀 😆 😉

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

szklanka na drodze,zona go nie pusci heheh dobre 😆 😆 😆

MK
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

no tak lepiej i wygodniej zalozyc cieple kapcie, usiasc w bujanym fotelu i sobie marudzic 😉

Moze jednak sie pojawi; zobaczymy.

v-tec
    Członek

Dlaczego miałbym jeździć do banku do Leeds skoro mam go o milę od domu? (a mimo to rzadko tam zaglądam wszystko co mi potrzebne robię przez neta jak już pisałem). Za kwotę której nie wydam na paliwo kupię sobie fotel bujany 🙂
    Nie zwykłem supportować swoją osobą komercyjnych imprez. MK i Fata mogą to robić bo dostali od banku dotację, ale ja?

v-tec
    Członek

[quote:2bf299e761]Doslownie kilka dni temu Natwest, jako pierwsza duza organizacja w UK, uruchomil produkt (konto osobiste) z uwzglednieniem potrzeb Polonii mieszkajacej w UK. Stworzono polskojezyczna (!) strone internetowa:
    http://www.natwest.com/polish.asp%5B/quote%5D
    Właśnie w programie Portfel w tvn24 był reportaż na temat tego konta. Wyliczyli że przesłanie do Polski 600 zł (Ł100) zakosztuje 50 zł w opłatach. I konkluzja: konto jest przeznaczone dla leniwych lub nie znających języka rodaków. Posiadając normalne konto osobiste koszty przelewu byłyby ok. 1/3 niższe nie mówiąc już o przesyłaniu pieniędzy korzystając z usług niezależnych pośredników.

hammer18
    Participant

v-tec wrote:

[quote:5c75ad6320]Doslownie kilka dni temu Natwest, jako pierwsza duza organizacja w UK, uruchomil produkt (konto osobiste) z uwzglednieniem potrzeb Polonii mieszkajacej w UK. Stworzono polskojezyczna (!) strone internetowa:

Właśnie w programie Portfel w tvn24 był reportaż na temat tego konta. Wyliczyli że przesłanie do Polski 600 zł (Ł100) zakosztuje 50 zł w opłatach. I konkluzja: konto jest przeznaczone dla leniwych lub nie znających języka rodaków. Posiadając normalne konto osobiste koszty przelewu byłyby ok. 1/3 niższe nie mówiąc już o przesyłaniu pieniędzy korzystając z usług niezależnych pośredników.[/quote]

mozna bylo przeiwdizec tego typu akcje 🙂

hammer18
    Participant

v-tec wrote:

[quote:2897a8e6e8]Doslownie kilka dni temu Natwest, jako pierwsza duza organizacja w UK, uruchomil produkt (konto osobiste) z uwzglednieniem potrzeb Polonii mieszkajacej w UK. Stworzono polskojezyczna (!) strone internetowa:

Właśnie w programie Portfel w tvn24 był reportaż na temat tego konta. Wyliczyli że przesłanie do Polski 600 zł (Ł100) zakosztuje 50 zł w opłatach. I konkluzja: konto jest przeznaczone dla leniwych lub nie znających języka rodaków. Posiadając normalne konto osobiste koszty przelewu byłyby ok. 1/3 niższe nie mówiąc już o przesyłaniu pieniędzy korzystając z usług niezależnych pośredników.[/quote]

mozna bylo przewidziec tego typu akcje 😀

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.