Strona główna Działy Finanse Bank – ktory najlepszy?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    akukain
    Participant

A wiec tak. Chcialabym abyscie podzielili sie swoimi spostrzezegniami na temat bankow w ktorych macie swojego konta. Jakie oplaty ponosicie, jak jest z overdraft’em, uzyskaniem karty kredytowej, pozyczki itp. A przede wszystkim czy wazne jest jak dlugo tutaj jestescie?

Przeszukalam forum, ale nie znalazlam satysfakcjonujacej odpowiedzi, zreszta posty byly dosc stare. Mam nadzieje ze teraz jest wiecej osob ktore maja cos do powiedzienia na ten temat.

Dla takiego szarego czlowieczka, ktory wlasnie dostal kontrakt na stale, przebywa w Angli ponad 1,5 roku – jak myslicie ktory bank bylby najlepszy?

GAWEL
    Participant

Ja mam 6 m-cy konto w Barclays pol godzinki rozmowy i konto dzialalo a po tygodniu dostalem karte visa jak dotad nie mialem zadnych problemow z bankiem! polecam!! 8)

v-tec
    Członek

Każdy bank weźmie twoje pieniądze i będzie je trzymał – tu nie ma wielkich różnic. Osobiście mam konto w Barclays i sobie chwalę. B. rzadko odwiedzam bank bo wszystkie operacje wykonuję w necie. Oczywiście nie ponoszę żadnych opłat za nic. Jeżeli masz trochę uskładanej gotówki polecam otwarcie 2giego konta oszczędnościowego które w odróżnieniu od tego bieżącego jest oprocentowane. Barclays bez większych problemów przyznaje overdraft i udziela pożyczek (po pewnym czasie jak zobaczą że masz stałe wpływy). Na stronie widzisz zawsze ile są gotowi ci pożyczyć and one click is all it takes…
    Jeśli chodzi o kartę kred. to najłatwiej otrzymać w Barclays i HSBC a uważam tak dlatego że kiedyś złożyłem wnioski we kilku 'wiodących’ bankach i tylko z tych 2 dostałem pozyt. odpowiedź.

Brn69
    Participant

Przepraszam że się tak wtrące, ale jakie są prowizje podczas pobierania pieniędzy z innych bankomatów??
    Wiem że w HSBC płaci się 10 funtów miesięcznie, ale wyplaty z innych bankomatów są bez prowizji. A jak jest w innych bankach??
    Myślę że to też zainteresyje prowodyra tego postu.

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Brn69 wrote:

Przepraszam że się tak wtrące, ale jakie są prowizje podczas pobierania pieniędzy z innych bankomatów??
    Wiem że w HSBC płaci się 10 funtów miesięcznie, ale wyplaty z innych bankomatów są bez prowizji. A jak jest w innych bankach??

Generalnie za wypłaty z obcych bankomatów nie ma prowizji. Konta 'platne’ mają inne bonusy (ubezpieczenia, limit zadluzenia itd).

Natomiast z prowizjami w bankomatach mozna spotkac sie w malych sklepikach, gdzie bankomat jest wlasnoscia firmy a nie banku.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Brn69 wrote:

Nie musisz przepraszać za to że się wypowiadasz 🙂
    Wypłaty w bankomatach są bezpłatne (korzystając z karty debetowej) we wszystkich bankach niezależnie od tego czy konto jest płatne czy nie. Niektóre bankomaty np. te w lokalach albo małych sklepach pobierają opłatę ale jednakową od wszystkich. A tak w ogóle to nie wiem jak jest u was, ale mnie osobiście bankomaty niewiele interesują bo rzadko z nich korzystam i raczej nigdy nie wybieram więcej niż Ł10 na drobne wydatki a za wszystko płacę bezpośrednio kartą.

Sandgirl
    Członek

W niektorych bankomatach sie placi £1.5 (nie wiem jak sie one nazywaja, ale chyba nie naleza do zadnego banku). To juz lepiej cash back w sklepie wziac, u nas prowizja jest 25p…
    Ale z bankomatow innych bankow z tego co sie orientuje, tak jak V-tec powiedzial, nie ma prowizji.

Gienia
    Participant

Brn69 wrote:

Za co placisz te 10funtow w hsbc?

hammer18
    Participant

Gienia wrote:

Brn69 wrote:

Za co placisz te 10funtow w hsbc?[/quote]

w HSBC placi sie 12f za konto plus teraz jets promocja wiec 6f chyba ze jakies inne 10F placie to juz o tym nic niwiem 🙂

Gesiu
    Participant

ja korzystam z Lloyds TSB. Jestem zadowolony z ich uslug, a karty kredytowej nie potrzebowalem nigdy i dalej w sumie nie potrzebuje. Wystarcza mi dobra karta debetowa, ktora dostalem od razu bez problemow.

Tak na marginesie to ostatnio widzialem ze NatWest rekamuje sie w Bradford na plakatach w jezyku polskim. Zapewne w Leeds jest podobnie. Reklamuja konto za 2 funty miesiecznie, z polska obsluga (telefon, internet). Jak ktos ma problemy z jezykiem to takie konto chyba jest idealne.

hammer18
    Participant

Gesiu wrote:

ja korzystam z Lloyds TSB. Jestem zadowolony z ich uslug, a karty kredytowej nie potrzebowalem nigdy i dalej w sumie nie potrzebuje. Wystarcza mi dobra karta debetowa, ktora dostalem od razu bez problemow.

Tak na marginesie to ostatnio widzialem ze NatWest rekamuje sie w Bradford na plakatach w jezyku polskim. Zapewne w Leeds jest podobnie. Reklamuja konto za 2 funty miesiecznie, z polska obsluga (telefon, internet). Jak ktos ma problemy z jezykiem to takie konto chyba jest idealne.

pewnei ejst idealne ale ztych problemow jezykowych szybko czlowiek nie wyjdzie jesli tak bedzie postepowal 😕

Sandgirl
    Członek

Aaaa… to byl Natwest….
    Jak jechalam ostatno autobusem do college’u to widzialam plakat 'znasz li ten bank’… i sie potem zastanawialam ktory to byl…
    Jak chca, to moge dla nich pracowac 😛

Gesiu
    Participant

hamer18: ale niekorzy wogole nie mysla o tym zeby uczyc sie jezyka wiec dla nich to dobry bank. sa tacy co przyjechali tutaj tylko zeby troche zarobic, porobic nadgodzin ile tylko mozliwe i wracac do Polski. Sa tez tacy ktorzy chca zostac troche dluzej i mysle ze ci sie ucza jezyka.

Sandgirl: mozesz probowac:) zawsze jest szansa. Z tego co sie orientuje inne banki tez szukaja Polakow do pracy. Mialem kiedys w jednym z nich rozmowe ale olalem to troche bo stwierdzilem ze mnie taka robota nie nteresuje i dalej szukalem czegos w swoim zawodzie, az znalazlem.

GAWEL
    Participant

v-tec dzieki za podpowiedz z ta obsluga konta przez neta ❗
    teraz to juz calkiem cacy ❗ Pozdro

hammer18
    Participant

Gesiu wrote:

hamer18: ale niekorzy wogole nie mysla o tym zeby uczyc sie jezyka wiec dla nich to dobry bank. sa tacy co przyjechali tutaj tylko zeby troche zarobic, porobic nadgodzin ile tylko mozliwe i wracac do Polski. Sa tez tacy ktorzy chca zostac troche dluzej i mysle ze ci sie ucza jezyka.

Sandgirl: mozesz probowac:) zawsze jest szansa. Z tego co sie orientuje inne banki tez szukaja Polakow do pracy. Mialem kiedys w jednym z nich rozmowe ale olalem to troche bo stwierdzilem ze mnie taka robota nie nteresuje i dalej szukalem czegos w swoim zawodzie, az znalazlem.

no niby masz i racje ,ale ja tu dlugo nie planuje zostac a jezyk przyda sie i w Polsce tak mi sie wydaje 8)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.