Strona główna Działy Hobby Pomysl na auto z malym silniczkiem… ;)

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    akukain
    Participant

A wiec tak.. Zacznie od tego, ze jestem kobieta wiec juz na wstepie pewne rzeczy musicie mi wybaczyc! Planuje zakupic jakies malutkie auteczko ale nie bardzo mam pomysl jakie. Tzn. no kilka mam wybranych ale wciaz sie zastanawiam. Slyszalam kilka sugestii ale chyba jeszcze nie podjelam ostatecznej decyzji stad moj post. Dlaczego male i jak male? Ano dlatego ze mam niecale 21 lat i insurance przy aucie z duzym silnikiem bedzie kosmiczny! a pojemność.. hmmm… 1.0 – 1.3? Jakos takos…

Mezczyzni, pomocy!!!!

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    akukain wrote:

A wiec tak.. Zacznie od tego, ze jestem kobieta wiec juz na wstepie pewne rzeczy musicie mi wybaczyc! Planuje zakupic jakies malutkie auteczko ale nie bardzo mam pomysl jakie. Tzn. no kilka mam wybranych ale wciaz sie zastanawiam. Slyszalam kilka sugestii ale chyba jeszcze nie podjelam ostatecznej decyzji stad moj post. Dlaczego male i jak male? Ano dlatego ze mam niecale 21 lat i insurance przy aucie z duzym silnikiem bedzie kosmiczny! a pojemność.. hmmm… 1.0 – 1.3? Jakos takos…

Mezczyzni, pomocy!!!!

Zwracaj uwage nie tylko na pojemnosc silnika ale tez na Insurance Group. Czasami auto z silnikiem 2.0 ma nizsza grupe niz 1.3. Im nizsza grupa tym mniej ubezpieczenia zaplacisz.

Dobre komisy wystawiaja informacje o niej razem z opisem auta.

Informacje znajdziesz tez tu: http://www.abi.org.uk/carinsurance/help.asp

v-tec
    Członek

Moja pani jeździ citroenem saxo 1.1 i zasadniczo sobie chwali… oszczędny i do 60 mph nieźle przyśpiesza, później jest już gorzej… b. tanie ubezpieczenie i niższa grupa taxu
    Bliźniaczy model to peugeot 106 z ident. silnikiem.
    Renault clio też niezły jest oraz ford fiesta i fiat punto – trochę większe, nadają się na dłuższe trasy z więcej niż 1 pasażerem, natomiast forda Ka osobiście nie trawię, ale wiem że dziewczyny przepadają za nim.
    No a jak chcesz zadać szpanu to oczywiście Mini (jeśli cię stać 🙂 )

akukain
    Participant

v-tec, Bardzo dziekuje.. Nad wszystkimi z tych aut sie juz zastanawialam.. Byla chwila ze zdecydowalam sie na Saxo, pozniej bylo Punto.. aaa teraz cos sklaniam sie do tego KA. No i dalej nie wiem.. ;/

v-tec
    Członek

Nie zastanawiaj się za bardzo tylko kupuj, ja raczej nie nastawiam się na konkretny model z góry tylko idę oglądam kilka i biorę to co mi się z bliska spodoba no i cena musi się zgadzać to najważniejsze dla starego żyda 😀
    PS. Jeszcze vauxhall corsa (z nowszej linii) o taki:
    http://www.carstationleeds.co.uk/stock.html

paticzek84
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    akukain wrote:

v-tec, Bardzo dziekuje.. Nad wszystkimi z tych aut sie juz zastanawialam.. Byla chwila ze zdecydowalam sie na Saxo, pozniej bylo Punto.. aaa teraz cos sklaniam sie do tego KA. No i dalej nie wiem.. ;/

hej, za jakies 2 tygodnie bede mial Hyundaia Accenta z 2004 roku na sprzedaz. silnik 1.3 tylko 24.000 mil przebiegu. 5 drzwi. auto jak nowe. nie potrzebuje motu bo ma mniej niz 3 lata. Taxu ma jeszcze 4 miesiace. oddam za 2500F – taniej nie znajdziesz 🙂 daj znac – mam fotki. pozdrawiam

akukain
    Participant

Hmm.. autko wyglada na duuuze, a ja mlody kierowca to nie chcialabym wszystkich poobijac jak bede parkowac 😉 Wolalabym cos takiego malutkiego jak Ford KA? Aaaaaa Baba za kierownicaaaa!!!!! Ufff dobrze ze nie jestem blondynka 😉

akukain
    Participant

A tak wogole to w razie dalszego zainteresowania radami to juz kupilam, Toyote Yaris ;D Posłuchalam v-teca i poprostu poszlam, a raczej pojchalam z Doradca (:D) i wybralam 😉

hammer18
    Participant

gratuluje zycze szerokiej drogi i gumowych drzem ❓ nie moze wszystkeigo co bedzie Cie otaczac 🙂

Powodzenia

GAWEL
    Participant

A ja myslalem ze wybierzesz "Malucha"… 😉 …. a tak przy okazji to WIDZIALEM jednego !!! ale bryka mowie wam naprawde robil wrazenie!!!!
    Toyota Yaris… niezly wybor!! Szerokiej drogi ❗

fatamorgana
    Participant

Bardzo dobrze, że posłuchałaś v-teca i bardzo dobrze, że go …nie posłuchałaś jak idzie o autka od żabojadów.:)
    Fajne ale awaryjne.
    Przegapiłem ten pościk, ale miałem napisać tak: Albo VW Polo, albo Toyota bądź Mazda jakaś mała….
    Gratuluję.

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.