Strona główna Działy Hyde Park Szukam znajomych

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Pawel25
    Członek

Jestem w Leeds 2 miesiace, ale nie mam tutaj jeszcze zadnych polskich znajomych.
    Mam 25(26 niebawem) lat. Pracuje tu jako programista. Niedawno rozstalem sie z zona, Mam za soba kilka trudnych dni (wiecej tutaj -> http://leeds.blog.onet.pl/ ).

W kazdym razie piszcie smsy 07805396738, Odezwe sie. Moze tez ktos sam spedza Sylwestra ?

Juliusz S?owacki
    Participant

Trzymaj się stary, już idziemy z pomocą 😉

scalak
    Członek

hej
    czytalem twojego bloga…..
    musze przyznac, ze nie wiem co napisac w tym momencie. Czytam go z samego rana po sylwestrze. spalem moze dobre 2 godziny, ale dluzej cos nie moge. Twoj blog jest jak wypite piwo na kaca. Najgorsze w tym wszystkim to jest twoje rozstanie z corka. Tak na prawde to ona to najbardziej odczuje. Musisz starac sie spedzac jak najwiecej czasu z nia! To jest jedyne lekarstwo na twoje zalamanie! Nic na razie i tak nie zmienisz ale powinienes oswoic sie z ta mysla, ze wlasnie w twoim zyciu zacznie brakowac Ci twojej corki bardziej niz czegokolwiek. Badz z nia jak tylko bedziesz mogl, bo ona to tez przezywa na swoj sposob i nie wie co ma z tym zrobic.

Pozdrawiam musze konczyc

Pawel25
    Członek

Dzieki scalak.
    Zreszta koniec uzalania, "Life is Brutal" i trzeba sie z tym pogodzic.
    Pozdrawiam 🙂

SpokoBoyxxx:)
    Członek

O …stary wspolczuje jest mi niezmiernie przykro:( ale sam to przezylem i wiem tylko po czesci co czujesz .odrzucenie strach zagubienie wszytko po kolei .Miedzy innym z tego powodu nie ufam juz kobietom..any way stary pamietaj ze masz corke i onia musisz walczyc pamietaj ze to twoje dziecko zapomnij o zonie.Skoncentruj sie na dziecku .Musisz poukladac sobie zycie na nowo nie mozesz sie poddac.To bedzie najgorsze i bedzie ja cieszylo najbardziej.Muszisz trzymac nerwy na wodzy rozumiem cie bo ja tez mialem zalozona sprawe o pobicie .Pamietaj ze prawo w naszym KRAJU jak i w tym zfeminizowanym kraju gdzie do niedawna rzadzila kobieta krolowa jest po stronie kobiet a Ojcowie sa dyskryminowani niestety.Jednak masz wieksze prawo tutaj na sprawowanie opieki nad dzieckiem niz w Polsce, pamietaj ze rozwod jednak jest porazka-przegrana dla was a dla dziecka katastrofa.Pamietaj ze ona jest caly czas jeszcze twoja zona i zawsze bedzie matka Waszego ukochanego dziecka.Nie mozesz jej znienawidzic bo to wywola gorycz w tobie(masz dziecko ono potrzebuja twojej milosci) Staraj sie tez ja zrozumiec wina bardzo czesto lezy po dwoch stronach.To jest kobieta-je trudno zrozumiec (moze czula sie zaniedbywana kobiety sa inne one musza czuc ,my rozumiec wszystko logicznie)Pierwsze co znajdz dobrego Psychologa (szkoda ze Leeds nie Londyn Tu sa polscy).Zbieraj dowody skopiuj maila zbieraj swiadkow notuj wszystko walka przed toba jesli kochasz corke musisz walczyc o prawo do rodziny i bycia ze swoja corka.Pamietaj ze zona moze ci utrudniac kontaktyz twoja wlasna corka.Ma Fagasa wiec bedzie szykowac nowego Tatusia dla waszego dziecka.Jak nie zaczniesz dzialac oprocz zony mozesz starcic Corke.Podam ci namiary na priva na telefon i maila mojego jak chcesz pogadac moge w miare swojego czasu pomoc.wejdz na strone http://www.tata.pl lub http://www.wstroneojca.ngo.pl To strona Stowarzyszenia Praw Ojca w Polsce , Wejdz na dyskusje lub rozmowy.Tam masz opisane wiele przypadkow mozesz tez napisac o sobie wiele osob cie zrozumie ,pomoze ,doradzi.Wejdz tez na strone brytyjskiego stowarzyszenia http://www.fathers-4-justice.org Jesli znasz dobrze angielski skontaktuje sie w Leeds napewno jest oddzial.Doradza gdzie znalezc dobrego psychologa .Skontaktuje sie z prawnikiem ktory zna zarowno prawo rodzinne w Polsce jak i w U.K.
    Jest mi niezmiernie przykro bo rozwod jest gorszy od smierci bliskiej osoby tego bolu nie da sie opisac?ale jestem z toba .trzymaj sie musimy sie spotkac jak bede w Leeds w polowie stycznia.pozdrawiam 🙁

Pawel25
    Członek

SpokoBoyxxx:) WSZYSTKO ZAKONCZONE . Dogadalismy sie w sprawie rozwodu. Moge widywac na szczescie dziecko, kiedy tylko bedze chcial czy ja czy dziecko, to dla mnie najwazniejsze w tej chwili. Mam szczera nadzieje ze bedziemy mogli zostac z zona przyjaciolmi chocby dla naszego dziecka. Nie chce niszczyc dziecku zycia, przeciagajaca sie sprawa rozwodowa, w konsekwencji nie wiadomo jak by sie ten nasz rozwod w sadzie moglby skonczyc.

Ok pozdrawiam wszystkich Polakow w UK.

SpokoBoyxxx:)
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Pawel25 wrote:

SpokoBoyxxx:) WSZYSTKO ZAKONCZONE . Dogadalismy sie w sprawie rozwodu. Moge widywac na szczescie dziecko, kiedy tylko bedze chcial czy ja czy dziecko, to dla mnie najwazniejsze w tej chwili. Mam szczera nadzieje ze bedziemy mogli zostac z zona przyjaciolmi chocby dla naszego dziecka. Nie chce niszczyc dziecku zycia, przeciagajaca sie sprawa rozwodowa, w konsekwencji nie wiadomo jak by sie ten nasz rozwod w sadzie moglby skonczyc.

Ok pozdrawiam wszystkich Polakow w UK.

Tylko nie zdziw sie jak bedzie juz po rozwodzie i nie bedziesz mogl widziec corki .Kobiety po rozwodzie zmieniaja i sie jak kobieta dostanie to czego chce to pozniej chce jeszcze wiecej.Rozumiem ze ty chcesz takze rozwodu.Pamietaj jednak ze to porazka i nie ufaj jej porobila cie.Przed rozwodem powinienes udac sie jednak do notariusza i spisac umowa wszystko na papierku i w jaki sposob masz sprawowac wladze rodzicielska po rozwodzie i jakiej wysokosci alimenty masz placic.Pamietaj ze to Ona cie zostawila dla innego i pamietaj zebys po rozwodzie nie byl tylko bankomate,bo bankomat niewychowuje dzieci tylko daje pieniadze i tak jest w wiekszosci przypadkow.po rozwodzie rola ojca zostaje sprowadzona do roli bankomatu.ty jako bankomat bedziesz dawal funty. Ustal wszystko wczesniej. przeczytaj to http://users.nethit.pl/forum/read/tata/4517091/ powodzienia zycze trzymaj sie stary:)

fatamorgana
    Participant

Po raz kolejny to forum potwierdziło klasę.
    Nawet osoby z nietypową sprawą – a to jest taka sprawa, bo sprawy rodzinno- prawne jakoś nie mają miejsca na takich forach- mogą liczyć na dobre słowa i wsparcie oraz poradę.
    Brawo Spokoboy.

Pawel25
    Członek

SpokoBoyxxx:) najgorsze jes to ze ty masz p….a racje a ja zachowuje sie jak frajer. Chyba jest jak mowisz, teraz kreci jak moze bo zalezy jej tylko na szybkim rozwodzie.

W sylwestra mowi do sluchawki, ze mnie wciaz w pewien sposob kocha ale chce rozwodu aby zaczac ze mna wszystko od nowa. ? Dzisiaj dzwonie do dziecka (ma teraz swoja komorke ) a dziecko pierwsze co mi mowi, wiesz tatusiu przyjechal do nas kriss, mama jest z nim teraz na gorze … wiesz kriss przychodzi i w nocy wychodzi. Kawal suki za przeproszeniem, a ze mnie kawal frajera i wciaz kochajacego naiwniaka. Mowilia ze jest teraz sama… klamstwa klamstwa i ani slowa pieprzonej prawdy. Tylko manipulacja.

Zrobie tak jak mowisz…

kunshi
    Participant

nie znam dobrze tematu, nie wiem co dokladnie czujesz ale jest taka jedna piekna prawda, ze uniwersum wyposazylo nas w jedna piekna zawodną rzecz : pamieć.
    co by nie bylo, jak okropne i zle – z czasem zapominamy wszystko.
    a wiec – czas czas czas – najlepszy lekarz .
    nie napisalem nic nowego ale …
    glowa do gory!

Mediator
    Członek

Witaj. Ja rowniez przeczytalem Twojego bloga. Historia z zycia a zycie pisze takie, ze kazdy pisarz by je kupil. To co czuje najbardziej w Twoich slowach to bol, rana, wscieklosc i inne "artykuly z tej polki". Co chyba normalne. Czas – jak madrze juz na tym watku powiedziano – cza, czas. Potem bedzie i dystans i troche innego podejscia do problemu. Nie jest najgorzej – masz kontakt z dzieckiem i to bez jakichs ograniczen. Ale jesli rozwazasz probe odzyskania dziecka – bo tak przeciez sam pojmujesz walke o nie, nie czekaj zbyt dlugo. Chyba moglbym tez niesmialo zasugerowac, zebys odszedl od tego, co ona ostatnio powiedziala, jak sie zachowala, jakie znow zrobila swinstwo. To nie ma sensu i tylko wpedza Ciebie samego w pulapke obrazow, zdarzen i slow. Idz do przodu. Jesli to co piszesz jest takie, jak je opisujesz (na tym forum zawsze zastrzegam troche miejsca w komentarzach na "druga strone medalu"), nie ma sensu rozdrabniac sie wchodzic w rozdarte na pol fotki z przeszlosci. Choc wiem, ze nie jest to latwe.

A rade SpokoBoyxxx:) tez wez pod uwage. Niespodzianki w "tym temacie" to regula

Pozdrawiam

fatamorgana
    Participant

Nie mogę oprzeć się refleksji, że tak jak facet z reguły głupieje dla "innej" lub dla wódy i kumpli oraz sportu, tak kobieta głupieje dla znacznie większej ilości rzeczy, które przewracają jej w głowie…
    Najczęściej jednak "babom" wywraca się w głowach dla pieniędzy i przez pieniądze. Potrafią zmienić się nie do poznania.
    Pieniądze psują kobiety i to najszybciej.
    Ale nie tylko. A co powiedzieć o sławnym już z naszych i innnych forów skłonności Polek do kolorowych?
    Pewną nauczką dla takich "ciekawych" pań niech będzie głośna ostatnio w Polsce sprawa jednego czarnego z Afryki, który zaraził HIV-em kilkanaście kobiet i to w dodatku celowo. Jak? No chyba oczywiste jak…
    To rodzaj kary od losu za ciekawość jak to jest z Murzynem.

"Chciałam wiedzieć jak z Murzynem bywa,
    I złapałam w łóżku HIV-a.
    Teraz mam doświadczeń wiele
    Poodczuwam je na własnym ciele"…. 😕 😕 😕 😕 😛 ❗

A do autora wątku.
    Posłuchaj rady Uxbridge’a. To faktycznie najważniejsze co jest. Zachowaj jak najlepszy kontakt z córką i zadbaj o siebie. Czy może być coś lepszego w tej sytuacji?
    Inaczej będziesz marniał. Zupełnie niepotrzebnie.
    Pozdrawiam.

Archenique
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Pawel25 wrote:

Jestem w Leeds 2 miesiace, ale nie mam tutaj jeszcze zadnych polskich znajomych.
    Mam 25(26 niebawem) lat. Pracuje tu jako programista. Niedawno rozstalem sie z zona, Mam za soba kilka trudnych dni (wiecej tutaj -> http://leeds.blog.onet.pl/ ).

W kazdym razie piszcie smsy 07805396738, Odezwe sie. Moze tez ktos sam spedza Sylwestra ?

To juz po Sylwku…Mam nadzieje stary ,ze się trzymasz dzielnie.Wkrótce chyba dołącze do grona samotnych jak Ty ..ehh bywa .Trzeba podnieść gardę i iść do przodu…Pozdrawiam

Pawel25
    Członek

Dzieki, naprawde mi pomogliscie spojrzec na to cale g… z innej strony.
    Moja zona jeszcze nie ma rozwodu a wczoraj juz sie zareczyli… :). Daje z tym spokoj, ostatnio bylem naprawde zalosny, napewno wiele stracilem w jej oczach. Ale wiele rzeczy mnie wciaz wkurza np. wyuczyla nasza coreczke frazy. "Tato znajdz sobie jakas pania chce abys byl szczesliwy… ".
    Wkurza mnie ze facet kupuje prezenty mojej corce … Mama jej wczoraj powiedziala ze teraz bedzie ten pan tu mieszkac.

Jak juz wyklepala formulki od mamy. To dodala. On chce udawac ciebie .. Tato nie chce aby on tu mieszkal. ( dobrze ze coreczka jeszcze nie dala sie zwariowac do konca )

Ale koniec z rozdrapywaniem tego …
    Dzisiaj skasowalem jej numer telefonu, czas zapomniec i isc do przodu.

Pozdrawiam wszystkich zdradzonych i tych którzy bedą . 😉 Naprawde bardzo mi wszyscy pomogliscie. Dzieki.

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.