Strona główna Działy Hyde Park Saddam Husajn

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Juliusz S?owacki
    Participant

Za kilka godzin prawdopodobnie Husajn zostanie powieszony.

Co sądzicie o karze i formie jej wykonania dla Saddama Husajna???

hammer18
    Participant

troche malo cywilizowany i malo humanitarny sposob jednak mysle ze kara odpowiednia do jego dokonan.

do piachu

hammer18
    Participant

no i zawisl o swicie!!!!! 😈

v-tec
    Członek

Specjalnie mi go nie żal, chociaż nie uznaję kary śmierci.
    Jest jeszcze kilku jemu podobnych na świecie, tylko czy kiedykolwiek spotka ich ten sam los? wątpię…

GAWEL
    Participant

Rano media o tym krzyczaly! "nosil wilk razy kilka az poniesli i wilka" jednego tyrana mniej!!! 😈

Sandgirl
    Członek

Busha tez powinni powiesic… albo w jakis inny sposob ukatrupic… wcale nie lepszy od Hussajna…

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Sandgirl wrote:

Busha tez powinni powiesic… albo w jakis inny sposob ukatrupic… wcale nie lepszy od Hussajna…

Kotku, istnieje kilka zasadniczych różnic między Hussainem a Bushem:

1. Bush został wybrany w demokratycznych wyborach i nie będzie rządził więcej niż dwie kadencje.
    2. Bush nie złamał w żaden sposób prawa.
    3. Nawet gdyby Bush złamał prawo, istnieje mechanizm prawny pozwalający na postawienie mu zarzutów, proces i wymierzenie kary.

Możesz domagać się powieszenia Busha 'bo go nie lubisz’. Tak samo ja mogę domagać się np. wbicia na pal Benedykta XVI. Żyjemy w wolnym państwie i możemy się domagać dowolnych nonsensów. Na szczęście to nie znaczy że nasze wymysły staną się rzeczywistością.

v-tec
    Członek

Obawiam się że Kotek niewiele zrozumiał z twoich wywodów, 7s 🙂

Najpierw trzeba sobie zdać sprawę z tego, że Saddam nie został powieszony przez Amerykanów ponieważ go nie lubili, ale został skazany przez niezależny sąd (o ile dobrze widziałem żaden z sedziów nie był Amerykaninem 🙂 ).

Podobnemu sądowi podlegałby również sam prez. Bush gdyby można udowodnić mu popełnienie przestępstwa. Każdy sędzia i prokurator z lubością przyczyniliby się do jego skazania, bo jaka to popularność!

Niestety wywołanie wojny lub zbrojny atak na inny kraj nie są przestępstwami, ale leżą w kompetencjach głowy każdego państwa.

Juliusz S?owacki
    Participant

A ja jestem za karą śmierci, czasem szkoda aby niektórzy chodzili po tym świecie i zatrowali innym życie.
    Czasem naprawdę sie należy, aczkolwiek z rozsądkiem.

olo
    Członek

Jestem przeciwnikiem kary śmierci.
    Dlaczego? Odpowiedź jest prostsza niż by się to mogło wydawać.
    Jest mało skuteczna w ukaraniu osoby skazanej.
    Dajmy na to że ktoś dostaje karę śmierci, no i co? Wykonuje się ją i dana osoba po prostu umiera. W przypadku Saddama H. kara taka był moim zdaniem odpuszczeniem mu win.
    Gdyby natomiast przetrzymywać go do końca jego nędznych dni w pomieszczeniu o kubaturze kilku metrów sześciennych i chlebie i wodzie, czasami robić mu lodowaty prysznic w środku nocy, puszczac głośną muzykę, zostawiac w całkowitej ciszy na kilka tygodni, oziębiac i gwałtownie ogrzewać temperaturę powietrza w pomieszczeniu itp itd myślę ze może wtedy zrozumiał by co sam robił ludziom, moze poczuł by się choć trochę winny, może zdechł by przy tym jak bezpański pies ale na pewno nie była by dla niego taka luksusowa śmierć jak powieszenie.

Przepraszam osoby które poczuły sie urażone moją wypowiedzią ale talkie jest moje zdanie i pomysł na karanie tego typu "ludzi".

Ps
    Mam nadzieję ze jeżeli istnieje jakieś piekło to Saddam H. będzie tam traktowany własnie w ten opisany przeze mnie sposób.

hammer18
    Participant

wiesz tez bym wolal zeby jednak bardziej to odczuwali na co zasluzyli ale trzymajac ich w takim pomieszczniu my ich karmimy atakich sa setki tysiecy ludzi!!!wiec popieram kare smierci!!!!smierc za smierc

GAWEL
    Participant

Kara smierci to ostatecznosc!! w wyjatkowych przypadkach powinna byc stosowana ale w sposob "humanitarny" a zabawa w malego sadyste…? chyba nie o to w tym chodzi!

William
    Członek

Kara smierci jest nie tylko niehumanitarna, ale i nieskuteczna, szczegolnie w przypadku Saddama. Juz sie okazalo, ze stal sie dla niektorych ludzi meczennikiem i bohaterem. Byloby to niemozliwe, gdyby np. musial gnic w wiezieniu przez wiele lat.

Malgon
    Participant

On juz nie byl raczej niebezpieczny wiec mogli i powinni go trzymac … pomeczyc troche ale trzymac … 😉
    tez uwazam ,ze tylko zyskal na popularnosci i stal sie bohaterem dla sobie podobnych.

v-tec
    Członek

Tyle że gdyby go 'trzymali’ to zaczęły by się porwania, branie zakładników itp. z żadaniem jego uwolnienia…

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.