Strona główna Działy Zdrowie A co z alergikami?????

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    scalak
    Członek

Witam
    Czy ktos ma jakies doswiadczenia w poszukiwaniu lekarza alergologa?
    Znajoma ma dwojke dzieci z alergia i jest zrozpaczona bo nie radzi sobie dobrze z angielskim, wiec….
    Prosze o pomoc!!!

GAWEL
    Participant

Ja bym zaczal poszukiwania od swojego lekarza rodzinnego a pomoc w tlumaczeniu moze kolega lub kolezanka! tak mi sie wydaje a czy to dobry pomysl????? Pozdro!

luv
    Participant

Tu są adresy poradni dla chorych na astmę, możliwe że alergolog też się znajdzie, ponieważ bardzo często te dolegliwości się łączą…
    http://www.nhs.uk/england/doctors/clinicSearchResults.aspx?clinic=1016&pc=&addr=leeds

dagmara
    Participant

Hej. Szukam alergologa dosyc pilnie. W zyciu nie mialam alergii wiec musze zrobic testy, a wiem ze nie zrobie ich u lekarza rejonowego.

Dana
    Participant

Myślę, że powinnać wiedzieć, że idąc do lekarza – a szczególnie do lekarza specjalisty, masz prawo do polskiego tłumacza, opłacanego przez NHS.
    Musisz oczywiście wcześniej o tym uprzedzić.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dagmara wrote:

Hej. Szukam alergologa dosyc pilnie. W zyciu nie mialam alergii wiec musze zrobic testy, a wiem ze nie zrobie ich u lekarza rejonowego.

Zrozumcie w końcu ludzie z Polski że w tym kraju nie chodzi się do alergologa, ginekologa itpd.
    Z każdą dolegliwością zgłąszamy się do lekarza ogólnego (General Practicioner, GP)
    On próbuje nam pomóc a jak uzna że nie jest w stanie kieruje nas do specjalisty jak wyżej.
    (Fakt że uzyskanie skierowania nie jest łatwe bo GPs uważają że potrafią wyleczyć każdą chorobę paracetamolem 😉
    ale tak tu jest i nic nie poradzimy trzeba się dostować albo zginąć 🙂 )
    Życze zdrowia

dagmara
    Participant

No i o tym wlasnie mowie. Idziesz do lekarza rejonowego, dostajesz antybiotyk, wracasz po tygodniu, dalej czujesz sie zle, ale lekarz Ci mowi, ze juz jestes wyleczony i on Cie nigdzie nie skieruje. Dlatego szukam na wlasna reke, bo niestety zrobilabym to w Polsce, ale jade dopiero w czerwcu. 🙁

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.