Strona główna Działy Hyde Park Co gotujemy…

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    GAWEL
    Participant

Tak mnie ciekawi jak to wyglada u was? bo my staramy sie aby potrawy byly tradycyjne z tutejszych produktow tylko grzyby suszone i wedliny z kraju! I wyszlo pewnie to zasluga zony!! Wesolych Swiat i smacznego tylko z umiarem % 😉

Marta Klecz
    Członek

PIEROGI Z KAPUSTA I GRZYBAMI- GRZYBY Z POLSKI OCZYWISCIE- MAMA MI POWIEDZIALA ZE POL- TO JAKIES…SPARCIALE….wiec musialam inne zalatwic, ale tez z Polski.
    Barszczyk tez z polski…tu chyba angielskiego wogole nie ma.
    sledzie tutejsze w oleju

Prekursor
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

sledzie tutejsze w oleju

Oj ja czekam na sledzie i czekam…Dzisiaj narobilem sobie na nie ogromnej ochoty!!!

dafunkonline
    Participant

a ja dzisiaj nockę w kuchni…
    pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami, barszcz, zupa z karpia (chyba zrobię z ryżem… bo nie chce mi się makaronu gotować.. za mało garnków), karp smażony w sosie pomidorowym, ryba zapiekana (łosoś i conger eel – to chyba jakiś duży węgorz), reszta jutro…
    nie mam wszystkich składników, więc jutro trzeba dokupić bo byliśmy TESCO i ASDzie i niestety się spóźniliśmy…
    podobno jeden z jutrzejszych gości ma przynieść bigos, ale jeśli na mięsie to raczej nikt nie będzie jadł.. ja jestem ateistą, więc mogę szamać 😀
    aaa i jeszcze mięso muszę przygotować.. karkówka … naszpikować czarnymi oliwkami i ząbkami czosnku, natrzeć rozmarynem i tymiankiem…
    jutro pewnie też coś mi się przypomni.. może jajka zapiekane z koperkiem, w panierce
    dobra ! lecę do kuchni !

dafunkonline
    Participant

przerwa…
    chyba dzis w nocy zrezygnuję z farszu na pierogi ruskie, ziemniaków nie mam, muszę jutro.. bosh.. dzisiaj ! kupić, mięso sie jeszcze nie rozmroziło, rybki (łącznie z karpiem) nasmarowane i do lodówki !
    ale jestem zmęczony…

a miałem na niedzielę nagraną robotę…(wpadłoby parę funciaków) niestety okazało się, ze jednak nie… niektórzy domownicy ucieszyli się, bo przynajmniej zrobię żarło na święta…
    chyba wolałbym 12 godzin nocki w drukarni na stockingu 😀

ok idę odcedzać barszczyk… musi być czysty jak łza ministra Ziobro !

nie wiem jak inni ale u mnie zawsze wybiera się z zupy rybnej te kawałki ryby (właśnie co smaczniejsze kąski wtrążoliłem :] przelewa się zupę przez gęste sitko, zabiela mlekiem lub śmietaną i wkłada wcześniej wyjętą głowę rybki (w tym przypadku karpia) … i zostawia się do ostygnięcia … powinien być makaron, ale został mi ryż, bo robiłem cały gar chińszczyzny z kurczakiem, więc czemu nie wykorzystać.. prawda ?

a wy jutro kiedy przygotowujecie ?
    i macie jakieś fajne przepisy regionalne ?

sorro8
    Członek

oooo ty! ja spedzam wigilie u znajomych ale widze ze bys nam sie przydal strasznie bo barszcz sam kombinujesz a domowy jest naajlepszy.

jak nie bedziesz mial chetnych…
    gimijonamba

v-tec
    Członek

dafunk po przeczytaniu twojego postu o kulinariach jestem w shoku 😯 😯 😯
    Pomyślałbym że jesteś dziewczyną gdyby nie to że znasz się na komputerach…..
    Ja tam mam taka zasadę żeby w okresie przedświątecznym nie zbliżać się do kuchni (bo podobno tylko przeszkadzam 🙂 )

GAWEL
    Participant

Widze ze i u Was tez trwa batalia kuchenna!!!! "Najgorsze" to te zapachy jakie z niej dochadza a czlowiek glodny! 🙁 ale jeszcze troszke i bedzie poezja dla podniebienia smacznego 😈

Asix
    Participant

Jak dobrze, że pizze można zamówić. Sea food, w ramach postu 🙂

hammer18
    Participant

dzis jak dzis ja wole 1 i 2 dzien swiat jestem mieso żerny 😉

dafunkonline
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

dafunk po przeczytaniu twojego postu o kulinariach jestem w shoku 😯 😯 😯
    Pomyślałbym że jesteś dziewczyną gdyby nie to że znasz się na komputerach…..
    Ja tam mam taka zasadę żeby w okresie przedświątecznym nie zbliżać się do kuchni (bo podobno tylko przeszkadzam 🙂 )

ale było… teraz to tylko usiąść na kibelek i porządnie wybałuszyć oczy ! 😀
    wizualnie najgorsze były pierogi ale najszybciej zeszły.. ziemniaki zapiekane z brukselką jabłkiem i kalafiorem… to wszystko posypane cynamonem, ale niestety nie znalazłem nigdzie gałki muszkatałowej 🙁 i trawienie musieliśmy poprawić winem przyniesionym przez gości 😀

ryby wyszły zajefajnie, jeszcze był bigos, tez od gości , na mięsku 😀 pycha
    zupa rybna prawie jak u cioci na wsi.. zamiast klusek albo makaronu był ryż
    barszcz roszedł się przy pierwszym rozdaniu… dodałem papryczkę ostrą… taka moja improwizacja 🙂

były prezenty, gitara, śpiew i lekkie drineczki (wiem, ze post, ale naprawdę była tak miła atmosfera, ze aż żal było iść spac.
    a teraz słucham sobie Lee Perry’ego ("War in a Babylon" i znany z Prodigy "Chase the Devil"…)

jestem tak najedzony, że nawet spać mi sie nie chce.. :]

hammer18
    Participant

dafunkonline wydaje mi sei ze post to byl do kolacji poetem mozna szalec :)) a tym bardziej gitara i spiew :))

Ps. udzielasz lekcji gry na gitarze ??

a najedzony to starsznie ojjjj 🙂

dafunkonline
    Participant

[quote:1494469dc9]Ps. udzielasz lekcji gry na gitarze ??[/quote]

na szczęście nie :]

GAWEL
    Participant

Spiew gitara oraz gry to my …. 😈

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.