Strona główna Działy Hyde Park internet

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fireman02
    Participant

Potrzebuje numer dostepowy, przez ktory bede mogl sie laczyc z internetem. Cos takliego jak w Polsce ma interia lub o2. Placi sie za to podobno okolo 3pi za minute.
    Bylbym bardzo wdzieczny za udzielenie mi tej informacji.

v-tec
    Członek

Tutaj nie ma czegoś takiego. Żeby podłączyć się przez tzw. dial-up, zaopatrz się w cd instalacyjny któregoś z operatorów (są np. przy kasach w tesco, w virgin megastore itd.). Pierwszy miesiąc mogą dać gratis, w ciągu tego czasu musisz podpisać i odesłać umowę żeby dalej korzystać.
    Dial-up opłaca się tylko jako rozwiązanie prowizoryczne, broadband jest znacznie lepszy za porównywalną cenę.
    Alternatywnie zaopatrz się w kartę sim t-mobile (gratis na ich stronie) żeby podłaczyć się przez komórkę za Ł1/dziennie

filipek
    Participant

Mam nadzieje ze autor nie bedzie mial nic przweciwko temu ze podepne sie pod temat,otoz mam problem z internetem i nie jestem pewien czy otrzymuje predkosc jaka mam na umowie czyli 4MB ale podejrzewam ze moze to byc moja wina poniewaz w polu polaczen widnieja u mnie 2 ikonki
    1.Local Area Connection(generic marvell yukon chipset based ethernet controler)
    2.1394 Connection(net adapter)

Na pozycji 1 przyznane jest Ip i predkosc 100mbs natomiast na pozycji 2 jeste podana predkosc 400mbs lecz nie ma numeru Ip ani cokolwiek wiecej.Po odlaczeniu pozycji 1 gdzie mam numer ip trace polaczenie natomiast nic sie nie dzieje gdy odlacze pozycje druga czyli’net adapter’.
    Abonament mam Ntl jakis promocyjny za L10 ,za wszelka pomoc dziekuje.

KwiateK
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    filipek wrote:

Mam nadzieje ze autor nie bedzie mial nic przweciwko temu ze podepne sie pod temat,otoz mam problem z internetem i nie jestem pewien czy otrzymuje predkosc jaka mam na umowie czyli 4MB ale podejrzewam ze moze to byc moja wina poniewaz w polu polaczen widnieja u mnie 2 ikonki
    1.Local Area Connection(generic marvell yukon chipset based ethernet controler)
    2.1394 Connection(net adapter)

Na pozycji 1 przyznane jest Ip i predkosc 100mbs natomiast na pozycji 2 jeste podana predkosc 400mbs lecz nie ma numeru Ip ani cokolwiek wiecej.Po odlaczeniu pozycji 1 gdzie mam numer ip trace polaczenie natomiast nic sie nie dzieje gdy odlacze pozycje druga czyli’net adapter’.
    Abonament mam Ntl jakis promocyjny za L10 ,za wszelka pomoc dziekuje.

1394 Connection(net adapter) to najprawdopodobniej port FireWire, ktory nie ma nic wspolnego z internetem. 😉

100mbit przy drugim polaczeniu wynika z predkosci miedzy modemem a twoim komputerem, a nie szybkoscia Twojego polaczenia internetowego.

dafunkonline
    Participant

a poza tym jest też różnica miedzy predkoscia 4Mb/s a 4MB/s
    te predkosci ktore przedstawiles to max pred twojego sprzetu.. choc obawiam sie ze nie sa realne 🙂

filipek
    Participant

Swietnie , wiec czy jest mozliwosc sprawdzenia jaka mam realna szykosc polaczenia dzieki za odp.

Na net adapter jest 400.0 Mbps na local 100 Mbps tak to dokladnie wyglada. 😀

dafunkonline
    Participant
    Sandgirl
    Członek

http://www.thinkbroadband.com/speedtest.html

Ja nie lubie McAfee… 😛

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.