Strona główna Działy Czarna lista Szukam pomocy prawnej

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fireman02
    Participant

Firma nie zaplacila mi za miesiac pracy. Moze jest w Leeds jakis polski prawnik ktory moglby mi pomoc?
    Z gory dzieki za info.

Gesiu
    Participant

wybierz sie do Citizen Advice Bureau. Moze nie po Polsku, no chyba ze jakis wolontariusz z Polski tam pracuje, ale pomoc uzyskasz.

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fireman02 wrote:

Firma nie zaplacila mi za miesiac pracy. Moze jest w Leeds jakis polski prawnik ktory moglby mi pomoc?
    Z gory dzieki za info.

Kurde, co wy z tym POLSKIM prawnikiem???
    Polski lepiej pomoże w kwestii językowej, ale nie jest i jeszcze nie będzie takim specem w kwestii prawa pracy jak kancelarie angielskie.
    Poza tym, jak ktoś myśli że polski prawnik będzie miał tylko polskie ceny to sądzę, że się myli…
    Tu jest Anglia i są angielskie koszty funkcjonowania firmy…
    Gdyby to przełożyć na polskie ceny, rychło prawnik pójdzie z torbami. 😕 😮

v-tec
    Członek

Jest pewna grupa osób które nie chcą zauważyć faktu że znajdują się w innym kraju i uparcie domagają sie polskich lekarzy, dentystów, szkół, przedszkoli, prawników itp.
    No cóż, życzę powodzenia w szukaniu… 🙂

Gesiu
    Participant

Po prostu niektorym nie chce sie uczy jezyka i asymilowac z miejscowa ludnoscia. To dlatego wszystko by chcieli po polsku i z polakami. Polscy dentysci, prawnicy, spredawcy w aptekach, kluby z Polakami. Podobnych tematow na tym forum jest mnostwo.

Coz kazdy idzie swoja droga. Tylko ze ci co sie chca uczyc jezyka to w tym kraju kiedys, o ile nie juz, cos osiagna.

Gesiu
    Participant

Fatamorgana: chyba ciebie juz bardzo zdenerwowalo to szukanie polskiej pomocy przez ludzi. Z tego co obserwuje na forum to sie specjalizujesz w podawaniu informacji i kontaktowaniu sie z roznymi zrodlami. Przytocze chocby ten temat: http://www.leeds.pl/forum/viewtopic.php?t=2285 🙂

fatamorgana
    Participant

Nie musisz przytaczać. Pamiętam.
    Ale i pamiętam że pisałem o tym, że wszystko w swoim czasie.
    Dane kancelarii czy innych firm też. Ale dopóki nie wszystko jest jeszcze wiadome (co do tej czy innej firmy) nie podajemy pełnych danych, ponieważ mamy żelazną zasadę, że nie polecamy rzeczy nie sprawdzonych, o których nie potrafimy niczego powiedzieć, no chyba że chodzi o jakiś sklepik z kiełbaskami.
    Ale jeśli chodzi o sprawy poważne- jak właśnie kierowanie do prawnika -to proszę o zrozumienie naszej zasady.
    Pozdrawiam.

Gesiu
    Participant

Fata: tak prawde mowiac to mnie pomoc polskiego prawnika zbytnio nie interesuje. radze sobie bez tego:)

fatamorgana
    Participant

I bardzo dobrze. 🙂

100%polak
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

znajdują się w innym kraju i uparcie domagają sie polskich lekarzy, dentystów, szkół, przedszkoli, prawników itp.

A oni dobrze na tym wychodzą.
    W mieście Luton wieść gminna niesie, że polska tłumaczka dorobiła się 20 domów , bo cały czas "musiała przesiadywać " w sądzie dzięki naszym rodakom.Wynajmuje je wszystkie , sama zajmując największy i znajdujący się najwyżej. 😉
    Jak będziecie tam na lotnisku spytajcie się obsługi.

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.