Strona główna Działy Hyde Park "The Guardian" o Cyganach (Romach).

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

Chcę od razu zaznaczyć, że ten post nie ma na celu jakiejś walki z Cyganami, ale poruszenie ich kwestii jako zjawiska społecznego w Europie i w Anglii.
    Proszę przeczytać zwłaszcza komentarz "Polacy!!!" -oburzonej Cyganki, bardzo długi, ale dosadny…
    http://wiadomosci.onet.pl/1376344,2678,1,1,kioskart.html

No i co Wy na to?
    Jak to jest?
    Ja osobiście mam wrażenie, że tutejsze grupy Cyganów, mają mleko i miód w porównaniu z tyloma innymi za granicą.
    Zwłaszcza, że stać ich chodzić często do…Williama Hilla i przegrywać kasę w zakładach bukmacherskich.
    Poza tym, uważanie że nie szkodzi, że nasi kradną i kłamią, bo wasi też (a was jest więcej), to nie jest żadne usprawiedliwienie.

Już kiedyś pisałem, że nie tworzę nagonki na Cyganów jako takich, ale należy zwalczaś takie grupy przestępcze i oszustów oraz naciągaczy jak te w Leeds, czy Slough i Londynie. Wygląda na to, że ci tutaj albo brali odwet za najścia na domy ich pobratymców w Polsce, albo uznali, że najłatwiej zarobić na czyjejś naiwności i niewiedzy.

Pytanie co będzie jak rumuńscy Cyganie zaczną tu przenikać- a zaczną, bo oni umieją przepływać przez granice mimo zakazów i wiz….
    Nie da się unikać tego problemu, bo oni są, żyją pośród nas i przybywa ich.

v-tec
    Członek

> Pytanie co będzie jak rumuńscy Cyganie zaczną tu przenikać- a zaczną, bo oni umieją przepływać przez granice mimo zakazów i wiz….

Za 3 tygodnie nie będą już musieli pływać ani nie będą potrzebować wiz…
    Fata przybedzie ci tematów do pisania 🙂

fatamorgana
    Participant

Szkoda, że ten problem ująłeś tylko w taki sposób.
    Będą musieli mieć pozwolenie na pracę, ale znając życie, to nie będzie aż tak skuteczna bariera…
    Co jednak z pozostałą częścią tematu?

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Będą musieli mieć pozwolenie na pracę, ale znając życie, to nie będzie aż tak skuteczna bariera…

Na pracę tak, ale na oszustwa czy naciąganie nie…
    A zresztą ktoś widział kiedyś cygana przy pracy? 🙂

bartosz
    Participant

Prawdziwy problem to beda mialy wladze jak ten bajzel sie rozpocznie a rada dla nas unikac tego scie…… i jak co to dac znac obroncy uciesnionych

Mediator
    Członek

Problemy Romow – takie jak opisane w tym artykule, a problemy z lamiacymi prawo i nieuczciwymi Romami maja sie tak do siebie, jak – odmienne oczywiscie – problemy Polakow do problemow z niektorymi Polakami, nieuczciwymi i lamiacymi prawo.

Baggins
    Participant

Nie wiem Fata czy Jacek Cygan darowalby te oszczerstwa wobec jego osoby 😕

Sandgirl
    Członek

Jakis czas temu na BBC3 ogladlam program o wysiedleniu cyganow. Jak opowiadano w programie, ludnosc miejscowa nie miala nic przeciwko 'angielskim’ cyganom, ktorzy byli 'uziemieni’ ze tak sie wyraze. Niechec byla zwrocona przeciw podrozujacym irlandzkim cyganom, ktorzy sie chcieli osiedlic.
    Tak srednio w zwiazku z tematem… 🙄

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

Nie wiem Fata czy Jacek Cygan darowalby te oszczerstwa wobec jego osoby 😕

Jest co najmniej sporo osóbo nazwisku i ksywie Cygan.
    Tak samo jak np. Baran.
    Jak powiem czy napiszę ja albo ktoś inny: "ty głupi baranie"; też powinni się obrazić???

I gdzie tu widzisz oszczerstwa?
    Nie czytałeś uważnie posta i artykułu…

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.