Strona główna › Działy › Hyde Park › pytanko:)
Ale ma w paszportcie ze jest obywatelem brytyjskim, czy jest kurdem, z pozwoleniem zostania w kraju????????czyli british citizen?
w paszporcie ma wpisane ze jest irakijczykiem z pozwoleniem na pobyt , prace i wyjazd do wszystkich kraji UE z wyjatkiem polski i francji bo tam potrzebuje juz wizy
czyli pol anglikiem nie jest
i nie jest tez cwierc anglikiem jakby ktos sie pytal 8)
czyli pol anglikiem nie jest
i nie jest tez cwierc anglikiem jakby ktos sie pytal 8)
to kim jest? bo ja juz sama nie wiem wszedzie mowia co innego
No to raczej trudne nie jest.
On jest Irakijczykiem i Irakijczykiem do konca swych dni pozostanie.
I z tego co mowisz on dopiero oczekuje na british citizenship wiec podejrzewam ze ma permanent resident permit co upowaznia go do podrozy po Uni Europejskiej
No to raczej trudne nie jest.
On jest Irakijczykiem i Irakijczykiem do konca swych dni pozostanie.
I z tego co mowisz on dopiero oczekuje na british citizenship wiec podejrzewam ze ma permanent resident permit co upowaznia go do podrozy po Uni Europejskiej
niom tak Irakijczykiem zostanie to wiem chodzi mi caly czas o to jakie obywatelstwo bedzie mialo nasze dziecko czy na 100% polskie czy moze jednak dostanie uk ? 😕
Wiec Twoje dziecko ma obywatelstwo polskie. Moze miec tez obywatelstwo irackie, subject to local regulations i przyznawania sie ojca do ojcowstwa 😉
Twoje dziecko jest rowniez British subject (o ile Ty lub ojciec dziecka nie posiadacie statusu 'settled’).
Jako British subject Twoje dziecko moze ubiegania sie o obywatelstwo brytyjskie po 5 latach zamieszkania w UK.
Nie zmienia to faktu iz nie mam pojecia do czego Ci to potrzebne.
Wiec Twoje dziecko ma obywatelstwo polskie. Moze miec tez obywatelstwo irackie, subject to local regulations i przyznawania sie ojca do ojcowstwa 😉
Twoje dziecko jest rowniez British subject (o ile Ty lub ojciec dziecka nie posiadacie statusu 'settled’).
Jako British subject Twoje dziecko moze ubiegania sie o obywatelstwo brytyjskie po 5 latach zamieszkania w UK.
Nie zmienia to faktu iz nie mam pojecia do czego Ci to potrzebne.
moje dziecko nie ma jeszcze zadnego obywatelstwa a potrzebne mi poto bo niemam zielonego pojecia jakie bedzie mialo?kazdy mowi co innego.Najlepiej bedzie jak poczekam jak sie urodzi i sama sie dowiem. 🙂
Przepraszam, przeoczylem fakt jego nieurodzenia sie. Powodzenia.
Po szczegoly dot. obywatelstwa zapraszam na:
Przepraszam, przeoczylem fakt jego nieurodzenia sie. Powodzenia.
Po szczegoly dot. obywatelstwa zapraszam na:
Nieszkodzi 😀 i Dzieki napewno sie przyda 😉
To nasze (moje i mojego M.) dzidzie tez beda mialy obywatelstwo polskie?….
😳
To nasze (moje i mojego M.) dzidzie tez beda mialy obywatelstwo polskie?….
😳
jak oboje jestescie polakami to tak. Wiem to bo moja kolezanka urodzila tu synka i on ma automatycznie obywatelstwo poskie.
pozdrawiam
😀
Sandgirl wrote:To nasze (moje i mojego M.) dzidzie tez beda mialy obywatelstwo polskie?….
😳
jak oboje jestescie polakami to tak. Wiem to bo moja kolezanka urodzila tu synka i on ma automatycznie obywatelstwo poskie.
pozdrawiam
:D[/quote]
Nie, oboje nie jestesmy Polakami, tylko ja jestem. Ale skoro obywatelstwo po matce…
martyna wrote:Sandgirl wrote:To nasze (moje i mojego M.) dzidzie tez beda mialy obywatelstwo polskie?….
😳
pozdrawiam
:D[/quote]
Nie, oboje nie jestesmy Polakami, tylko ja jestem. Ale skoro obywatelstwo po matce…[/quote]
wiesz tego to niewiem jestem w takiej samej sytuacji jedni mowia ze po matce drodzy ze jak chociaz jedno z rodzicow na angielskie ob. to i dziecko bedzie mjalo angielski juz sie sama w tym wszystkim gubie.A twoj maz ma angielskie obywatelstwo? 😕
Tak, moj ma angielskie.
Ale Marty tez ma angielskie, a synek ma polskie….
Tak, moj ma angielskie.
Ale Marty tez ma angielskie, a synek ma polskie….
to ja juz niewiem 🙁 mozesz tu sprawdzic ja jeszcze tam niebylam http://www.uknationality.gov.uk