Strona główna › Działy › Hyde Park › pytanko:)
Witam wszystkich!!!czy jest moze ktos kto ma pojecie w sprawach obywatelskich?Jestem aktualnie w ciazy i za 3 tyg urodzi mi sie dzidz.Z tego co sie orjetuje to w anglii obowiazuje prawo krwi, ale ojcem mojej dzidzi jest kurdzysz oczekujacy na obywatelstwo angielskie.Mieszkamy razem ale nie mamy slubu.W takim wypadku jakie obywatelstwo przyjmie moje dzidzi?
pozdrawiam wszystkich i prosze o odpowiedz:* 😀
Dzidzia zawsze ma obywatelstwo po matce
A jakie to ma znaczenie?
Ważne żeby zdrowe było 🙂
PS. wtf is kurdzysz??? 😯 Nie za wcześnie na ciążę jak podstawówka jeszcze nie skończona moja panno?
v-tec zadziwiasz mnie- a skad wiadomo ze martyna nie skonczyla podstawowki?
Dzidzia zawsze ma obywatelstwo po matce
Jedni mowia ze po matce inni mowia ze po ojcu? wiec sama juz nie wiem jak to z tym jest. Dzieki za odpowiedz:)
v-tec zadziwiasz mnie- a skad wiadomo ze martyna nie skonczyla podstawowki?
Ano wnioskuję po tym że napisała o jakimś kurdzyszu a ja jak żyję takiego słowa nie słyszałem więc chyba jeszcze dobrze pisać się nie naumiła 🙂
A jakie to ma znaczenie?
Ważne żeby zdrowe było 🙂PS. wtf is kurdzysz??? 😯 Nie za wcześnie na ciążę jak podstawówka jeszcze nie skończona moja panno?
Podstawowke drogi kolego to juz dawno skonczylam!!! a czy na ciaze nie jest za wczesnie to juz nie twoja sprawa!!!
Ja mialam dziecko z angolem- i moj maly jest polakiem.
Prawo niedawno sie zmienilo.
Ja mialam dziecko z angolem- i moj maly jest polakiem.
Prawo niedawno sie zmienilo.
To w takim razie moje dzidzi tez bedzie polakie?Bo ostatnio kolezanka mi powiedziala ze gdzies tam wyczytala ze jesli przynajmniej jedno z rodzicow ma obywatelstwo angielskie to i ono bedzie obywatelem angielskim 😕
To trzeba było tyle nie wagarować, zwłaszcza z oftografii i przygotowania do życia w rodzinie czy jak mu tam (chociaż i tak w tym kaczolandzie to g*** w tym temacie nauczą 🙂 )
Marta twoje dziecko jest także Anglikiem (choć jak napisałem to nie ma większego znaczenia, no może to że nie musisz zachrzaniać do londynu żeby mu paszport zrobić)
To trzeba było tyle nie wagarować, zwłaszcza z oftografii i przygotowania do życia w rodzinie czy jak mu tam (chociaż i tak w tym kaczolandzie to g*** nauczą 🙂 )
Marta twoje dziecko jest także Anglikiem (choć jak napisałem to nie ma większego znaczenia, no może to że nie musisz zachrzaniać do londynu żeby mu paszport zrobić)[/qu
A moze jestem dysortografka 🙂 dla mnie ma znaczenie bo chciala bym zeby mialo obywatelstwo angielskie bo i tak tu zostajemy na stale wiec lepiej zeby bylo te angielskie.
Jak bedzie chcial to sobie zlozy aplikacje o paszport brytyjski- do tej pory kiedy ma polski- bedzie formalnie polakiem.
Pozniej pewnie mu sie odmieni…i bedzie uwazal ze jest anglikiem….
Formalnie bedzie zawsze polakiem.
Nawet jak bedzie british citizen bedzie polakiem.
Żadne z rodziców nie jest Anglikiem. Być może jednak uznają ojca za osiedlonego w Uk i wtedy dziecko dostanie paszport brytyjski.
Powtarzam jednak po raz enty że nie ma to żadnego znaczenia, ty jesteś obywatelem polskim i jakoś nikt nie przeszkadza ci tu mieszkać, czy nie?
Żadne z rodziców nie jest Anglikiem. Być może jednak uznają ojca za osiedlonego w Uk i wtedy dziecko dostanie paszport brytyjski.
Powtarzam jednak po raz enty że nie ma to żadnego znaczenia, ty jesteś obywatelem polskim i jakoś nikt nie przeszkadza ci tu mieszkać, czy nie?
ojciec jest w polowie anglikiem bo posiada paszport brytyjski tzn. travel document.I ma papiery ze moze tu zostac na stale.
Ale ma w paszportcie ze jest obywatelem brytyjskim, czy jest kurdem, z pozwoleniem zostania w kraju????????czyli british citizen?