Strona główna Działy Hyde Park pytanko:)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    martyna
    Członek

Witam wszystkich!!!czy jest moze ktos kto ma pojecie w sprawach obywatelskich?Jestem aktualnie w ciazy i za 3 tyg urodzi mi sie dzidz.Z tego co sie orjetuje to w anglii obowiazuje prawo krwi, ale ojcem mojej dzidzi jest kurdzysz oczekujacy na obywatelstwo angielskie.Mieszkamy razem ale nie mamy slubu.W takim wypadku jakie obywatelstwo przyjmie moje dzidzi?

pozdrawiam wszystkich i prosze o odpowiedz:* 😀

Marta Klecz
    Członek

Dzidzia zawsze ma obywatelstwo po matce

v-tec
    Członek

A jakie to ma znaczenie?
    Ważne żeby zdrowe było 🙂

PS. wtf is kurdzysz??? 😯 Nie za wcześnie na ciążę jak podstawówka jeszcze nie skończona moja panno?

Marta Klecz
    Członek

v-tec zadziwiasz mnie- a skad wiadomo ze martyna nie skonczyla podstawowki?

martyna
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

Dzidzia zawsze ma obywatelstwo po matce

Jedni mowia ze po matce inni mowia ze po ojcu? wiec sama juz nie wiem jak to z tym jest. Dzieki za odpowiedz:)

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

v-tec zadziwiasz mnie- a skad wiadomo ze martyna nie skonczyla podstawowki?

Ano wnioskuję po tym że napisała o jakimś kurdzyszu a ja jak żyję takiego słowa nie słyszałem więc chyba jeszcze dobrze pisać się nie naumiła 🙂

martyna
    Członek

v-tec wrote:

A jakie to ma znaczenie?
    Ważne żeby zdrowe było 🙂

PS. wtf is kurdzysz??? 😯 Nie za wcześnie na ciążę jak podstawówka jeszcze nie skończona moja panno?

Podstawowke drogi kolego to juz dawno skonczylam!!! a czy na ciaze nie jest za wczesnie to juz nie twoja sprawa!!!

Marta Klecz
    Członek

Ja mialam dziecko z angolem- i moj maly jest polakiem.
    Prawo niedawno sie zmienilo.

martyna
    Członek

Marta wrote:

Ja mialam dziecko z angolem- i moj maly jest polakiem.
    Prawo niedawno sie zmienilo.

To w takim razie moje dzidzi tez bedzie polakie?Bo ostatnio kolezanka mi powiedziala ze gdzies tam wyczytala ze jesli przynajmniej jedno z rodzicow ma obywatelstwo angielskie to i ono bedzie obywatelem angielskim 😕

v-tec
    Członek

To trzeba było tyle nie wagarować, zwłaszcza z oftografii i przygotowania do życia w rodzinie czy jak mu tam (chociaż i tak w tym kaczolandzie to g*** w tym temacie nauczą 🙂 )

Marta twoje dziecko jest także Anglikiem (choć jak napisałem to nie ma większego znaczenia, no może to że nie musisz zachrzaniać do londynu żeby mu paszport zrobić)

martyna
    Członek

v-tec wrote:

To trzeba było tyle nie wagarować, zwłaszcza z oftografii i przygotowania do życia w rodzinie czy jak mu tam (chociaż i tak w tym kaczolandzie to g*** nauczą 🙂 )

Marta twoje dziecko jest także Anglikiem (choć jak napisałem to nie ma większego znaczenia, no może to że nie musisz zachrzaniać do londynu żeby mu paszport zrobić)[/qu

A moze jestem dysortografka 🙂 dla mnie ma znaczenie bo chciala bym zeby mialo obywatelstwo angielskie bo i tak tu zostajemy na stale wiec lepiej zeby bylo te angielskie.

Marta Klecz
    Członek

Jak bedzie chcial to sobie zlozy aplikacje o paszport brytyjski- do tej pory kiedy ma polski- bedzie formalnie polakiem.
    Pozniej pewnie mu sie odmieni…i bedzie uwazal ze jest anglikiem….
    Formalnie bedzie zawsze polakiem.
    Nawet jak bedzie british citizen bedzie polakiem.

v-tec
    Członek

Żadne z rodziców nie jest Anglikiem. Być może jednak uznają ojca za osiedlonego w Uk i wtedy dziecko dostanie paszport brytyjski.
    Powtarzam jednak po raz enty że nie ma to żadnego znaczenia, ty jesteś obywatelem polskim i jakoś nikt nie przeszkadza ci tu mieszkać, czy nie?

martyna
    Członek

v-tec wrote:

Żadne z rodziców nie jest Anglikiem. Być może jednak uznają ojca za osiedlonego w Uk i wtedy dziecko dostanie paszport brytyjski.
    Powtarzam jednak po raz enty że nie ma to żadnego znaczenia, ty jesteś obywatelem polskim i jakoś nikt nie przeszkadza ci tu mieszkać, czy nie?

ojciec jest w polowie anglikiem bo posiada paszport brytyjski tzn. travel document.I ma papiery ze moze tu zostac na stale.

Marta Klecz
    Członek

Ale ma w paszportcie ze jest obywatelem brytyjskim, czy jest kurdem, z pozwoleniem zostania w kraju????????czyli british citizen?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.