Strona główna › Działy › Finanse › To co w końcu z tym podwójnym podatkiem?
Bardzo interesujące szczegóły. I wreszcie jasna wykładnia prosto z ust kompetentnej osoby. Oby wkrótce był koniec gdybania w tej sprawie.
http://www.tvbiznes.wp.pl/kat,25205,wid,8633131,wiadomosc.html
Odtwórz materiał video.
Hmm.. czy zawiadomiles US ze bardzo zalujesz ale… nie bedziesz sie u nich rozliczal! Och jak mi smutno 😥 ZONK 😉
Kaczki chcą uraczyć ludzi nowym papierkiem do wypełniania
http://biznes.interia.pl/news?inf=822008
No teraz już nawet najtępszy urzędnik skarbowy będzie miał wszystko podane czarno na białym. Dochody z zagranicy nie ukryją się już pośród tych krajowych i od razu będzie widać kogo prześwietlić!! 🙂
kur….. czy oni musz atak utrudniac zycie ludziom w Polsce a jak ktos sobie poprawi to tu chca!!!!! ja pier…… caly czas mysle nad powrotem ale to ludzkie pojecie przekracza zebym sie rozliczal i placil tym debilom!!!!a o wymeldowaniu z kraju niema mowy!!!!
No teraz już nawet najtępszy urzędnik skarbowy będzie miał wszystko podane czarno na białym. Dochody z zagranicy nie ukryją się już pośród tych krajowych i od razu będzie widać kogo prześwietlić!! 🙂
Do urzędników:
CHCWD!
Do urzędników:
CHCWD!
Cokolwiek to nie znaczy to chyba nie do urzędników ale do ministra finansów 🙂
Ja nie mam meldunku w Polsce! Tak sobie pomyslalem ze moze to cos da!A wam urzednicy CHCWD! 8)
Hammer, a jaki problem z wymeldowaniem? Po prostu idziesz, wypełniasz dokument (2 minuty) i po kolejnych 5 jesteś wymeldowany. The End.
A tak dla informacji – teraz też płacisz debilom z angielskiego rządu (mam na myśli zbyt rozbudowany system pomocy socjalnej), więc jaka różnica?
[/color:6b5352d339]
Hammer, a jaki problem z wymeldowaniem? Po prostu idziesz, wypełniasz dokument (2 minuty) i po kolejnych 5 jesteś wymeldowany. The End.
Tak, tyle że najpierw trzeba się przejechać jakieś 1,000 – 1,500 mil w zalezności od tego gdzie kto mieszkał. A to trwa nieco dłużej niż 2 minuty 🙂
A tak dla informacji – teraz też płacisz debilom z angielskiego rządu (mam na myśli zbyt rozbudowany system pomocy socjalnej), więc jaka różnica?
Taka że ci 'debile’ tak rządzą tym krajem że ty przyjechałeś tu zarabiać i żyć, a jakoś nie słyszę żeby Anglicy masowo uciekali od 'debili’ do Polski 😀
oj v-tec, tak naprawde nie chodzi mi o 2 minuty, ale o postawę – chcę dowiedzieć się od Hammera, dlaczego warto wg niego być patriotą (a to że jest nim wynika ze zdania[/color:18fc587b36] "a o wymeldowaniu z kraju niema mowy!!!!")
ad 2 – podatek jest podatek, nie ważne komu go płacisz (a chyba nie myślisz, że Nowak jest dobry, a Kowalski zły, bo Nowak bije żonę rzadziej niż Kowalski).
[/color:18fc587b36]
Naprawdę uważasz że patriotyzm ma coś wspólnego z zameldowaniem ???? 😯
(Podatki zresztą także nie mają)
[quote:05996c1a23]podatek jest podatek, nie ważne komu go płacisz [/quote]
Dla mnie ważne. Także to ile go płacę i co za to dostaję
Hammer, a jaki problem z wymeldowaniem? Po prostu idziesz, wypełniasz dokument (2 minuty) i po kolejnych 5 jesteś wymeldowany. The End.A tak dla informacji – teraz też płacisz debilom z angielskiego rządu (mam na myśli zbyt rozbudowany system pomocy socjalnej), więc jaka różnica?
[/color:615d2be40f]
Prooblemu niema poprostu niechce sie wymeldowac,naleze do tej grupy ludzi ,ktorzy wierza jeszcze w powrot :))) (naiwny jetsem??? ) 😉 mysle ze nei nadziej pozostaje 🙂
nie tu zupelnie nie chodzi o patriotyzm,tylko zameldowanie i chec powrocenia moze tam kiedys!!!raczej nie ejstm patriota z krwi i kosci :)))
To ze sie wymeldowalem nie oznacza ze olalem kraj! jestem i bede POLAKIEM i nic tego nie zmieni! A kto wie kiedys moze wroce… to taki maly wybieg dla tych z US! Pozdro 😈 nie mylic z USA!!!!!
tutaj więcej informacji
http://www.abak.info/news.php?id=2005
i dosyć istotna kwestia z tego artykułu jako podsumowanie:
[i:cd8138b10f]
Osoby, które nie mają tzw. nieograniczonego obowiązku podatkowego w Polsce, czyli nie są tu rezydentami, nie muszą składać PIT/ ZG. Szkopuł w tym, że ustalenie rezydencji już dziś nastręcza kłopotów, a od przyszłego roku będzie jeszcze trudniej. Wystarczy bowiem jakiekolwiek osobiste czy gospodarcze powiązanie z krajem, aby urzędnik skarbowy miał podstawę do uznania osoby pracującej za granicą za zobowiązaną do rozliczania się w Polsce. Można się przed tym bronić, ale efekt sporu jest niepewny. Jeśli zatem ktoś PIT/ ZG nie złoży, a okaże się, że powinien, musi liczyć się z karą finansową i odsetkami za zwłokę w zapłaceniu podatku.
[/i:cd8138b10f]
a tu jeszcze wiecej info:
http://www.pit.pl/pages/i/1978.php