Strona główna Działy Finanse Charges…

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    CoXo
    Participant

Natknalem sie ostatnio na taki oto artykul http://www.which.co.uk/reports_and_campaigns/money/campaigns/Banking%20and%20credit/The%20ASBO%20campaign/bank_charges_campaign_559_74996.jsp
    i powiem ze mnie korci, bo jak dobrze pamietam to zaplacilem bankowi sporo
    kar…
    Co Wy na to?

Marta Klecz
    Członek

Pewnie jestem za…
    Kiedys mnie tak zalatwili ….jak jeszcze nie wiedzialam ze cos takiego sie dzieje….
    Myslalam ze rozwale ten bank i powystrzelam wszystkich…

v-tec
    Członek

Mi też 1 raz naliczyli te Ł30 kary… zrobiłem małą awanturę przez telefon i oddali. Od tej pory pilnuję się i nigdy więcej mi się nie zdarzyło. Inna sprawa że teraz mam zupełnie inne warunki, duży overdraft, karty kredytowe… mam dużą i miękką poduszkę finansową 🙂

Sama opłata to według mnie skandal ponieważ bank nie realizuje przelewu który miałby spowodować debet, czyli nie pożyczają ci swoich pieniędzy a mimo to naliczają opłatę – za co? Najłatwiej wpaść przez direct debit który naliczany jest co miesiąc bez akcji z naszej strony.

Inna sprawa że w tym kraju wszystkie usługi bankowe są gratis, więc podejrzewam że przez te karne opłaty banki po prostu chcą poprawić sobie bilans zysków.

Marta Klecz
    Członek

Mi raz naliczyli…za drugim razem tez ich nawyzywalam i tez oddali..od tej pory pilnuje…chociaz w tym miesiacu nie wiem jakbym sie pilnowala to kazdego dnia cos sie czai….

fatamorgana
    Participant

Skoro o opłatach bankowych mowa to dorzucam taki oto kwiatek…z Polski
    http://banki.wp.pl/kat,60916,title,Pulapki-tkwia-w-oplatach,wid,8639648,wiadomosc.html?rfbawp=1165913048.184&ticaid=12d82&rfbawp=1165922638.778
    Jeszcze nam sporo brakuje do ok… 🙂 😕 😕 🙁 🙁

paleczny
    Członek

elo
    pracuje w HBOS jako redress administrator – zajmuje sie wlasnie banking charges. naliczenia za nieautoryzowany debet itd sa nielegalne. nawet jezeli jest to zawarte w terms & conditions to i tak bank nie ma prawa tego robic. maksymalna kwota ktora moga naliczyc to jest 12funi i to przy dlugim i duzym debecie. dziennie mam 30 takich spraw. mozna pisac do banku pismo o calkowity zwrot tych naliczen. jezeli sie nei zgodza to idziemy do sadu i sprawe mamy wygrana bez zadnych problemow i mozemy jeszcze zazadac rekompensaty za 'straty moralne’

Marta Klecz
    Członek

no to dopiero teraz mowisz??????????????

paleczny
    Członek

no bo dopiero w piatek odwiedzilem i sie zarejestrowalem na forum

Marta Klecz
    Członek

Jeszcze z Gdyni kolega…..hmmm……interesujace.
    A czemu dopiero teraz jesli moge spytac??????????
    I skad z Gdyni?

paleczny
    Członek

aa jakos nie bylo okazji wczesniej sie zarejestrowac…

a z Gdyni z Babich Dolow 😀

CoXo
    Participant

Ja juz pierwsze pisemko wyslalem 😀
    Po nowym roku spodziewam sie milej niespodzianki 8)

Marta Klecz
    Członek

Ja z pogorza…
    🙂

fatamorgana
    Participant

O mały włos i mnie by nie wlepili takiej charge.
    Wpłaciłem większą sumę w gotówce w mojej filii- zaraz była na koncie- a kilka godzin później przelałem całą zawartość konta na inny rachunek online.
    Po tygodniu przyszło pismo, że …przekroczyłem max. debet i ponieważ moja account history jest nienaganna, tym razem mi darują, ale kolejnym razem już będę bulił… 😯 😯 😯
    Minę mialem taką jak ten emotikon, bo nie wiedziałem, że jakiś debet w ogóle był.
    Wygląda na to, że system na czas nie załapał, że była wpłata (poprzednio nigdy nie było problemów z aktualizacją wpłat), a w momencie wypłaty/przelania całej kasy, uznali że ta część wpłacona w gotówce…została wzięta na debet… 😯
    Dziwnie się można poczuć, nie powiem. Miałem solidny debet, którego …nie miałem. 🙄 🙄 😆

Amstaff
    Participant

Niestety tez mialem tą niemiłą przyjemność i to na początku nowego roku…..
    Byłem osobiście w banku i oczywiście zasłaniali sie terms & conditions wiec ręce mi odpadły. Chętnie im coś podeślę jakiś miły liścik tylko nie wiem za bardzo jakie argumenty wyciągnąć ….. mam im napisać że to nie jest zgodne z prawem 😕 sugestie mile widziane

Pozdrawiam …

v-tec
    Członek

Niedawno był w wiadomościach ten temat, radzili zażądać zwrotu opłaty na piśmie a jeśli to nie poskutkuje oddać sprawę do Small Claims Court gdzie podobno 100% spraw kończy się wygraną klienta bo banki nie silą się w ogóle żeby odpowiedzieć na pozew i wtedy sąd orzeka na korzyść powoda
    (osobiście nie próbowałem)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.