Strona główna Działy Zdrowie Sniadanie

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy

Hej !!

Potrzebuje pomocy !! Co robicie sobie na śniadanie ?? Powoli kończą mi się pomysły, a Pan kanapka zaczyna przynosić do pracy coraz to gorsze kanapki.

POzdr

hammer18
    Participant

zaserwuj sobie omlet z 8 kurzych bialek, 2 zoltek, 100g platek owsianych, mozesz dorzucic jak lubisz rodzynki albo jakie susozne owoce,i konsumuj z dzemikiem, pychota :)))) troche suche wiec przygotuj sobie cos do picia :)) bardzo pozywne , nie przejumuj sie jak pierwszy raz nie dasz rady zjesc calego nastepnym razem bedzie lepiej :))) to jest jak strzal energi z samego rana 😉

Mediator
    Członek

Nie pomoge Cie – moja Zona nie jada sniadan 😆 . Omlet Hammera18 wyglada jednak niezle 😆

Baggins
    Participant

ENGLISH BREAKFEST BEZ SOSYDZY

Sandgirl
    Członek

Ja jem w domu sniadanie 😛 platki na mleku mniam 🙂
    Na miescie rogaliki i cappucino albo czekoladka na goraco.
    I juz 🙂

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

ENGLISH BREAKFEST BEZ SOSYDZY

jak tu przyjechalem to dalem sie na to namowic i zaluje do dzis :)))

ale rzecz smaku 🙂

ja osobiscie zadko jadam sniadania bo o 8 rano to klade sie spac i wstaje na obiadek :))

Marta Klecz
    Członek

English breakfast z Black Pudding…
    Kaszanka smazona…..mmmmm dawno juz nie jadlam….

Ja nie jadam sniadan….jak juz to przewazaja jajka….
    Parma Ham…i Coleslaw….mniam

Ja to bym zjadla cieply chleb polski z maslem….

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

English breakfast z Black Pudding…
    Kaszanka smazona…..mmmmm dawno juz nie jadlam….

Ja nie jadam sniadan….jak juz to przewazaja jajka….
    Parma Ham…i Coleslaw….mniam

Ja to bym zjadla cieply chleb polski z maslem….

naprawde dobra jets tutejsza kaszanka???ile razy mam na nia ochote tyle razy opakowanie mnie odrzuca :)))
    a cieply chlebek i wiele innych dobrych sniadanek to swoja droga :))

montse
    Członek

I’ll try my best to write this in Polish, since this isn’t English Zone.

[b:cb0f29a0d0]Po pierwsze 2 pytania:
    1.- Czy masz czas jeść śniadanie w domu?
    2.- Czy jesteś wegetarianin?[/b:cb0f29a0d0]

Jeśli masz czas, możesz jeść tost, zboże (z jogurtem i owocem), owsianka (z miodem, dżemem albo syropem), baked beans on toast. Dlaczego nie gotować z jajami? one są wspaniały.
    Opcji:
    ~ jajko sadzone
    ~ jajko gotowane
    ~ jajko na miękko (mój ulubiony: egg and soldiers –> maczam tost pałeczki w jajem. hmmm!!)
    ~ jajko w koszulce
    ~ jajecznica
    ~ omlet: Hiszpański (kartofel i cebula), grzyb, tuńczyk, szparagi, ser, szynka …..

Możesz jeść zamiast tost: crumpets, potato cakes, muffins, English muffins, criossants, scones, pancakes, waffles, itd. Jeśli jadasz wielkie śniadanie, nie będziesz głodny później.

Czy masz sokowirówkę? to jest alternatiwa za kawa albo herbata. I bardzo zdrowy.

Do pracy. Czy masz mikrofalowę z pracy?
    Gotowasz jacket potato. Fillings: baked beans, coleslow, ser, prawn mayonnaise, tuna&sweetcorn, chili con carne, any leftovers from the fridge 😆

Inny pomysły: Sałatka (sałata, pomydor, burak, oliwka, ser feta, makaron twists, coś lubisz); cous-cous; spaggeti; sałatka owocowa; noodles; zupa; kanapka z inny fillings; risotto; resztki od wczoraj wieczorem obiad. 😀

Mam nadzieję to pomaga 8) Jeśli chcesz, napisam moje mieszanini 😀
    SMACZNEGO!! 😆 😆

montse.

Prekursor
    Członek

hammer18 wrote:

a jednak ciagnie na wyspy?? 😈 😈 😈

w pracy nie poszlo czy nagla zmiana pogladow??

wiem wiem to tylko szkola Cie tu ciagnie 😆 😆 😆

Wydaje mi sie ,ze On tutaj jest bo …

TheSky-HighHiker wrote:

Potrzebuje pomocy !! Co robicie sobie na śniadanie ?? Powoli kończą mi się pomysły, a Pan kanapka zaczyna przynosić do pracy coraz to gorsze kanapki.

POzdr

…ostatnio skarzyl sie na coraz to gorsze kanapki!!!

hammer18
    Participant

wiesz tez podejrzewalem po tym sniadaniu!!i kanapkach z Greggsa 😆 tez by mi zbrzydly 🙂

serce mi krwai jak widze jego nick po tym jego wywodzie na temat Polski i wszystkiego z nia zwiazanym ❗ 😈

fatamorgana
    Participant

Jak to?
    Taki jest wykształcony, taki zorientowany i elokwentny a ma problemy z głupim śniadaniem??????????????? 😯 😯 😯 😯

Nie do wiary…
    Hitchhiker sobie z was robi jaja na bekonie (angielskim), a wy tracicie czas na tłumaczenie inteligentowi z Polski co ma jeść, zupełnie jakby on był jednym z Anglików "inteligentnym inaczej". 😕 😕 😮 😯 😛 🙄 🙄

hammer18
    Participant

wiesz to juz nie chodzi o pomoc temu typkowi chociaz jej bardzo potrzebuje, z mojego punktu widzenia musial sie dowartosciowac ale mu nie wyszlo!!!a co do sniadan ja tylko napisalem co ja lubie :)) i podejrzewam ze kazdy kolejny opisal co lubi szamac 🙂

Ilona_
    Participant

A ja proponuje bardzo prosty sposob:

Zalezy ile kanapek jesz na sniadanie 8)
    Rozbijasz jajko,dodajesz troche mleka,sol,pieprz,mieszasz,zanurzasz w tym chleb i wrzucasz na goraca patelnie!
    Bardzo dobre a wtedy juz nie czuc nawet tego ich beznadziejnego chleba.
    Polecam do tego ketchup,mniam

koukla
    Participant

Lepszy bedzie francuz, mozna jak ktos lubi na slodko, tak jak to jedza Anglicy, polane miodem 😉

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.