Strona główna Działy Hyde Park Dlaczego Polacy wyjeżdżają do Angli ??

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    MK
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Mogę Ci jutro przedstawić kolejne dwa raporty, w których Anglia jest na pierwszym i trzecim miejscu, a Polski w ogóle nie wzięto pod uwagę

Fata,

mozesz mi podeslac te raporty?

Dziekuje

Swoja droga ciekawy topic 😉

koukla
    Participant

No i jak TheSky-HighHiker? Nadal masz te same ambicje na sciaganie ludzi do Polski? Chyba nie bedzie to latwe zadanie 😆 😆
    Zycze powodzenia 😉

Sandgirl
    Członek

Mysle ze zalozyciel tego watku to czlonek akcji
    "Wroc loves you’ czy jakos tak… i tyle.
    Gdyby bylo tak dobrze, to tylu ludzi by nie wyjezdzalo… 🙁
    A ja i tak bym wyjechala 😛 😉

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

Przestanmy byc dla kolegi niemili….bo tak czy inaczej kolega nie wie…ze..
    kazdy z nasz by wrozil- jakby mial zapewnione to co tu…
    Kazdy z nas napewno planuje kiedys wrocic..moze nawet niedlugo…
    Kazdy z nas wspiera kogos z bliskich w Polsce- wysylajac kaske…

Kazdy z nas gdyby wierzyl ze to cos zmieni- nasz powrot..to by to zrobil…
    Ja nie jestem w stanie poswiecic zycia mojego synka ani mojego, w imie…ojczyzny..
    Jezeli mam robic to kosztem to nie dzieki- wroce jak bedzie lepiej…
    Jak Kaczory przestana zadzic…
    Jak bede miala szanse na prace- na studia w polsce raczej nie mam…wiec najpierw zrobie studia tu.
    Koledze chce uswiadomic- ze ja jako niewyedukowany, – wyksztalcenie srednie, przecietny polak…wykonujac prace biurowa, niezbyt skomplikowana…moge zyc sama. Wychowywac samotnie syna.Stac mnie na samochod. I na rozne inne drobne przyjemnosci. Masz to w Polsce?

Marta, [b:b8b1a2f9dd]nie każdy[/b:b8b1a2f9dd].
    Wg. najnowszych danych około 10 % przybyłych tutaj po wejściu do Unii, nie zamierza wracać i chce się tu urządzić na stałe. A to jest jakieś 80.000- ludzi.
    Mają nawet rodziny, partnerów, domy na kredyt i kolejne plany, oraz karierę zawodową. A to wszystko przez poczucie stabilizacji, które w polskich warunkach będzie mrzonką przez dłuuugie lata…

Zgodnie z polską metodyką rządzenia i wybierania, jak Kaczory przestaną rządzić, to przyjdą następni, którzy:
    pierwszy rok będą narzekać jak to Kaczory źle rządziły, drugi próbować to naprawiać przez przekonywanie, że "my bedziemy lepsi", w trzecim roku- próbować realizować swoje plany naprawy państwa, a w czwartym (o ile jeszcze będą rządzić), stwierdzą, że był taki syf, że się nie dało na czas posprzątać po poprzednikach.
    A potem znowu będą wybory i dalej juz wiesz… 😆 😮 😆 😆 😆

100%polak
    Participant

TheSky-HighHiker wrote:

Tak naprawdę mam ambicję na ściąganie ludzi do kraju.

Pozdrawiam Wrocławia.

Czyżbyś pracował w biurze promocji miasta i musisz pokazać Dutkiewiczowi, że realizujesz jego plan ściągania z powrotem emigrantów – bo inaczej nie otrzymasz premii świątecznej? 🙂
    Kogo dokładnie poszukują firmy i ile płacą znajdziecie tutaj:
    http://209.85.129.104/search?q=cache:dG5cMv1K2ZcJ:www.jobber.pl/aktualnosci/2006/09/gw-praca-jest-chtnych-brak.html+Wielkie+koncerny+inwestuj%C4%85ce+w+okolicach+Wroc%C5%82awia+nie+mog%C4%85+znale%C5%BA%C4%87+pracownik%C3%B3w&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=1&lr=lang_pl

Anglicy przeanalizowali sytuacje we Wrocławiu i nie dziwią się exodusowi do UK (text oraz video)
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/5154002.stm

P.S.
    Czy nowe mieszkania we Wrocławiu , budowane z nasiąkliwego gazobetonu osiągnęły już pułap 10 000 złotych za metr? Niedługo osiągną chyba ceny flat-ów w Leeds:
    http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/in_depth/uk_house_prices/counties/html/county102.stm?f

Hej !!

Po 1 – dzieki za odpowiedz.

Z drugiej strony, dzieki za taka ocene – bardzo chcialbym byc pelny szlachetnych idei i nigdy tego nie stracic – no ale mniejsza z tym.

Masz racje – w Polsce zarabia sie srednio, powiem wiecej – w polsce generalnie zarabia sie malo, podejrzewam rowniez, ze zarobki sa nie adekwatne do umiejetnosci, ale jednego jestem pewien na 100% – nie da sie normalnie zyc za te pieniadze (normalnie czyt. rodzina, wlasne mieszkanie, ustabilizowane zycie, plany na przyszlosc itp).

Zauwaz, ze ciagle mowie o pieniadzach – jest to jeden z aspektow, jakze wazny oczywiscie, ale tylko jeden. Czy mam rozumiec, ze wyjechales do anglii tylko dla pieniedzy, tak?? No moze jezyk – ale to wymowka tak naprawde. Z drugiej strony, jaka masz prace, tzn. czym sie zajmujesz ??

Pozdrawiam

ehhh… ta wyzej wiadomosc byla kierowana do 7sisters. tylko jakos to forum nie dokonca 'tak’ dziala.

hammer18
    Participant

TheSky-HighHiker wrote:

Hej !!

Po 1 – dzieki za odpowiedz.

Z drugiej strony, dzieki za taka ocene – bardzo chcialbym byc pelny szlachetnych idei i nigdy tego nie stracic – no ale mniejsza z tym.

Masz racje – w Polsce zarabia sie srednio, powiem wiecej – w polsce generalnie zarabia sie malo, podejrzewam rowniez, ze zarobki sa nie adekwatne do umiejetnosci, ale jednego jestem pewien na 100% – nie da sie normalnie zyc za te pieniadze (normalnie czyt. rodzina, wlasne mieszkanie, ustabilizowane zycie, plany na przyszlosc itp).

Zauwaz, ze ciagle mowie o pieniadzach – jest to jeden z aspektow, jakze wazny oczywiscie, ale tylko jeden. Czy mam rozumiec, ze wyjechales do anglii tylko dla pieniedzy, tak?? No moze jezyk – ale to wymowka tak naprawde. Z drugiej strony, jaka masz prace, tzn. czym sie zajmujesz ??

Pozdrawiam

mysle ze 90% z nas przyjechala tu dla pieniedzy(moze nawet wszyscy)ale niechche sie wypowiadac za wszystkich.

mieszkajac jeszcze w polsce tez tak myslalem wyjade i co bede na zmywaku?? (bron Boze nie mowie ze praca na zmywaku hanbi bo i na zmywaku pracowale,ale jeszcze w Polsce)bardzo duzo ludzi robi tu czarna robote ale uwierz mi sa ludzie ktorzy pracuja na wysokich stanowiskach i nie sa to pojedyncze jednostki 😀

Hej !! Moje studia tez nie byly najlatwiejsze – konczylem politechnike, konczylem matematyke, skonczylem ja i jedyne co mi zostalo oprocz tytulu magistra to niesamowicie mobilizujacy kredyt studencki duzy jak z tad do Hanolulu. Pozatym sam tez dorabialem na studiach dreczac dzieci matma, piszac studentom programy na zaliczenie, myjac gary, sprzatajac amerykanskie smieci – kiedys nawet musialem sie uporac z trzema etatami na raz. na piatym roku musialem polaczyc dzienne studia z dzienna praca… mowic dalej ??

Teraz nikt mi nie moze powidziec, ze jestem nie wyksztalcony. Sorry – Polska mi tez nie stworzyla warunkow – to ja je sobie sam stworzylem !! Nie bede na nic narzekal, jutro 6.30 wake up i heja do roboty.

Ehh… To powyzej kierowane do osoby – Marta Klecz.
    BTW: Marta – dzieki za odpowiedz.

v-tec
    Członek

MK wrote:

Swoja droga ciekawy topic

No co ty MK? Jakiemuś gosciowi żal d**e ściska że nie wyjechał i musi się męczyć w kaczolandzie i usiłuje jakoś się podbudować 🙂
    Albo ma nadzieję że ktoś się zlituje i jak to się mówi 'ściągnie’ go tutaj bo nie ma jaj żeby sam wyjechać albo chociaż otwarcie powiedzieć o co mu chodzi.
    I czym się tu podniecać? 😕

tygrysnie wrote:

Prawda jest taka, ze czlowiek przed wyjazdem do Uk jest jak "dziewica", nie zna mozliwosci, wiec nawet najnizsza krajowa go cieszy, bo to w koncu "cos". I jeszcze ma takie uczucie, ze ktos mu robi laske zatrudniajac…
    Tutaj wiesz, za co pracujesz i masz sens wstawania codziennie rano do pracy…
    Ja tez dostalam kilka ofert pracy w Polsce w branzy, ktora sie zajmuje, ale kiedy spytano mnie o pieniadze i nawet jesli zeszlam bardzo nisko, to mialam wrazenie, ze mi ktos chce w glowe popukac, ze mi sie kokosow zachciewa…
    No to tu jestem:-)

Czy to znaczy ze byles dziewica zanim wyjechales do UK ?? 🙂 – taki zarcik 🙂

Absolutnie sie z Toba nie zgadzam w kwesti robienia "laski" tak samo jak nie zgadzam sie z 15% procentowym bezrobociem w polsce. Mam znajomych, znajomi maja firmy, firmy maja problem z szukaniem pracownikow – to nie byloby normalne przy 15% bezrobociu. Sproboj znalezc w polsce murarza, tynkarza albo osobe ktora Ci zalozy kafelki w domu. Z drugiej strony – sproboj znalezc grafika, lekarza, specjaliste z dziedziny informatyki…

v-tec wrote:

MK wrote:

Swoja droga ciekawy topic

No co ty MK? Jakiemuś gosciowi żal d**e ściska że nie wyjechał i musi się męczyć w kaczolandzie i usiłuje jakoś się podbudować 🙂
    Albo ma nadzieję że ktoś się zlituje i jak to się mówi 'ściągnie’ go tutaj bo nie ma jaj żeby sam wyjechać albo chociaż otwarcie powiedzieć o co mu chodzi.
    I czym się tu podniecać? :?[/quote]

Stary – nie masz szans, poprostu nie masz szans i takich mozliwosci, zeby zaoferowac mi prace lepsza od tej ktora wykonuje.
    Swoja droga – "Kaczoland" tak nazywasz kraj w ktorym sie urodziles ?? Jaki z Ciebie patriota …

v-tec
    Członek

Absolutnie nie mam zamiaru ani możliwości oferować ci jakiejkolwiek pracy.

I zdziwiłbyś się jakim jestem patriotą – naprawdę. Właśnie dlatego nazywam Polskę kaczolandem bo mi żal że tak zeszła na psy tzn. na kaczki, oczywiście nie zeszła sama z siebie tylko skretynieli do reszty ludzie wybrali sobie taką władzę… 😕

ela1981
    Participant

Pytasz czego Polacy wyjezdzaja i masz odpowiedz:

TheSky-HighHiker wrote:

Polska mi tez nie stworzyla warunkow – to ja je sobie sam stworzylem !!

My tworzymy sobie warunki do godnego zycia w Angli – BO LATWIEJ, PROSCIEJ, BEZ NERWOW.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.