Strona główna Działy Hyde Park Dlaczego Polacy wyjeżdżają do Angli ??

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    hammer18
    Participant

jestem zbyt zmeczony by pisac na to odpowiedz(powazne pytanie ) ale zapewniam Cie dostaniesz na to odpowiedz 😀 😀 😀

a tak na marginesie rozumiem ze jestes w kaczo-kraju??
    Pozdrawiam

Tak naprawdę mam nadzieję na spory dialog i ambicję na ściąganie ludzi do kraju.

Pozdrawiam z uroczego Wrocławia.

hammer18
    Participant

zanik ktos Ci odpowie na to pytanie!!czy moglbys napisac jaki jest powod zeby tam zostawac???

Ludzie, mozliwosci, praca – to takie moje wlasne powody… Generalnie to działa w drugą strone tak prawdę – nie widzę powodu żeby wyjeżdżać.

A… zapomnialem o najważniejszym – dziewczęta mamy fantastyczne tutaj na miejscu.

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    TheSky-HighHiker wrote:

Ludzie, mozliwosci, praca – to takie moje wlasne powody… Generalnie to działa w drugą strone tak prawdę – nie widzę powodu żeby wyjeżdżać.

niemoge sie z Toba nie zgodzic ludzie-dobry powod ,ale tutaj tez mozna poznac wartosciowych ludzi 😉 wiemy o co chodiz 8)

mozliwosci ja wiem czy takie duze, czy wieksze niz za granica???powiedzmy ze sa niezle

ale ten ostatni argument nie wyszedl Ci na maxa :))))) no comment

Hmm… no zależy co lubisz moj drogi. Moja praca mi naprawde odpowiada – to juz nawet nie chodzi o kase ale o to czym sie zajmujesz. Wiesz – fajnie jak idziesz rano do pracy wychodzisz po 10ciu godzinach i chcesz jeszcze… no nie ??

hammer18
    Participant

jasne tylko ci pogratulowac,ale ile osob wkraju ma taka praca??? wiem polacy jako narod sa marudni i kazda praca im nie odpowiada,ale nie oszukujmy sie nie ejst dobrze!!!

a co do dziewczat 😉 ja przyjechalem ze swoja , nie narzekam 😀 😀 😀 Piekna jest :))) a ja skromny 😉

Tak offtopic to: Polacy sa takim narodem w ktorym narzekanie i marudzenie jest absolutnie wrodzone – to czesc naszej kultury tak samo jak kościół i alkohol. 🙂

a tak naprawde to nie oszukujmy sie – jest coraz lepiej. ale ciagle odleglosc od zachodu liczy sie w setkach mil 🙂

Ostatnio widzialem jakis raport (na gazecie.pl bodajrze). Raport dotyczyl tego jak zyje sie w danym kraju (zarobki, szybkosc zycia, praca, socjale, umieralnosc) z tego co pamietam anglia nie wypadla nawet w pierwszej trzydziestce – to jest powod dla ktorego "sie nie przenosic"

A kobiety tylko pogratulowac i zyczyc powodzenia 🙂

hammer18
    Participant

TheSky-HighHiker"]Tak offtopic to: Polacy sa takim narodem w ktorym narzekanie i marudzenie jest absolutnie wrodzone – to czesc naszej kultury tak samo jak kościół i alkohol. 🙂

Zgodze sie z Toba

a tak naprawde to nie oszukujmy sie – jest coraz lepiej. ale ciagle odleglosc od zachodu liczy sie w setkach mil 🙂

ironia????bo tylko to mi przychodzi na mysl

Ostatnio widzialem jakis raport (na gazecie.pl bodajrze). Raport dotyczyl tego jak zyje sie w danym kraju (zarobki, szybkosc zycia, praca, socjale, umieralnosc) z tego co pamietam anglia nie wypadla nawet w pierwszej trzydziestce – to jest powod dla ktorego "sie nie przenosic"

to tylko jakies statystyki a prawda wychodzi w zyciu ,gdzie sie lepiej zyje,jesli Tobie sie dobzre zyje w kraju naprawde super,tez bym wolal zyc u siebie!!nie wszystkim jets to pisane 🙂 😉

A kobiety tylko pogratulowac i zyczyc powodzenia 🙂

aby coreczka z uroda nie byla wemnie bo podobno po tatusiach 😡 😉

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    TheSky-HighHiker wrote:

Tak naprawdę mam nadzieję na spory dialog i ambicję na ściąganie ludzi do kraju.

Pozdrawiam z uroczego Wrocławia.

Rozumiem że jesteś młody i pełen szlachetnych idei.

Powiem Ci więc tyle: w Polsce w moim zawodzie zarabia się średnią krajową, robota przypomina wojnę podjazdową a perspektywy są g**niane.

W UK (choć to do mieszkania kraj nieszczególny) sufit w zarobkach to niebo gwiaździste, robota to przyjemność, firma płaci wszystkie możliwe szkolenia, a tylko Twoje umiejętności są granicą Twojego świata.

Zgodziłbym się poświęcić taką pracę żeby wrócić do PL. Ze względów rodzinnych i wielu innych. Ale oczekuję przynajmniej zapewnienia podobnych warunków finansowych.

Zacząłem 'badać grunt’ w PL. Jak potencjalni pracodawcy słyszą moją stawkę (mniej niż zarabiam w UK) uciekają w podskokach. Dlatego nie wracam.[/url]

Marta Klecz
    Członek

W Polsce studia byly dla mnie meczarnia- musialam dorabiac maltretujac dzieci swoim towrzystwem- jako nauczycielka francuskiego- po studiach bym byla nauczycielka- i nie tylko dzieciaki bym maltretowala jak i siebie- i one mnie…

Jako samotna mama- dostalam 200 zl bezrobotnego- ktore musialam dac na zlobek- cale 200 i szukac pracy- po 3 miesiacach szukania mialam dlugi, zadnych perspektyw na prace…mama mnie utrzymywala…

Wtedy kilka telefonow i dostalam prace tu w UK Leeds.
    Nie tylko stac mnie bylo na utrzymanie calej mojej rebiaty samej- ale mialam mozliwosc nauki, zycia na poziomie, niby w pracy- ale czulam sie jak na wczasach…
    Tylko tu mnie doceniono…W polsce bylam kolejna- niewyksztalcona osoba ktora poszukuje pracy- pomimo mojej bieglej znajomosci 3 jezykow, bez papierow…nikt nie bral nawet tego pod uwage…
    Sorry ale Polska mi nie stworzyla warunkow. Uk- Tak.
    Dziekuje

tygrysnie
    Członek

Prawda jest taka, ze czlowiek przed wyjazdem do Uk jest jak "dziewica", nie zna mozliwosci, wiec nawet najnizsza krajowa go cieszy, bo to w koncu "cos". I jeszcze ma takie uczucie, ze ktos mu robi laske zatrudniajac…
    Tutaj wiesz, za co pracujesz i masz sens wstawania codziennie rano do pracy…
    Ja tez dostalam kilka ofert pracy w Polsce w branzy, ktora sie zajmuje, ale kiedy spytano mnie o pieniadze i nawet jesli zeszlam bardzo nisko, to mialam wrazenie, ze mi ktos chce w glowe popukac, ze mi sie kokosow zachciewa…
    No to tu jestem:-)

fatamorgana
    Participant

TheSky-HighHiker wrote:

Tak offtopic to: Polacy sa takim narodem w ktorym narzekanie i marudzenie jest absolutnie wrodzone – to czesc naszej kultury tak samo jak kościół i alkohol. 🙂

Mogę Ci jutro przedstawić kolejne dwa raporty, w których Anglia jest na pierwszym i trzecim miejscu, a Polski w ogóle nie wzięto pod uwagę. 😕
    Jak chcesz się kierować raportami z prasy (typu gazeta.pl) podejmując ważne decyzje i wydając opinie co warto a co nie, to wybacz, ale nie jesteś za bardzo poważny…

Dla zdrowej odmiany, mam też raporty, gdzie to Polska bije na głowę wszystkich (Wrocław i jego realia zapewne też mają w tym udział…), ale nie jest to raczej powód do czegokolwiek (poza zadumą!), a już tym bardziej do dumy…

Masz jeszcze jakieś ciekawe "argumenty"?
    Temat Wrocławia i jego szumnych planów był już tu omawiany, ale dla mnie najciekawsze było to, co usłyszałem wprost z ust człowieka, który z Waszym prezydentem najpierw omawiał całą akcję "Polaku wróć", a potem sobie razem pogadali tak od serca przy wódce…
    Może jednak lepiej abyś nadal trwał w swoich przekonaniach, bo nie są złe. Co Ci będę rozwiewał złudzenia…

😕 😕 😕 🙁 🙁 😉

Marta Klecz
    Członek

Przestanmy byc dla kolegi niemili….bo tak czy inaczej kolega nie wie…ze..
    kazdy z nasz by wrozil- jakby mial zapewnione to co tu…
    Kazdy z nas napewno planuje kiedys wrocic..moze nawet niedlugo…
    Kazdy z nas wspiera kogos z bliskich w Polsce- wysylajac kaske…

Kazdy z nas gdyby wierzyl ze to cos zmieni- nasz powrot..to by to zrobil…
    Ja nie jestem w stanie poswiecic zycia mojego synka ani mojego, w imie…ojczyzny..
    Jezeli mam robic to kosztem to nie dzieki- wroce jak bedzie lepiej…
    Jak Kaczory przestana zadzic…
    Jak bede miala szanse na prace- na studia w polsce raczej nie mam…wiec najpierw zrobie studia tu.
    Koledze chce uswiadomic- ze ja jako niewyedukowany, – wyksztalcenie srednie, przecietny polak…wykonujac prace biurowa, niezbyt skomplikowana…moge zyc sama. Wychowywac samotnie syna.Stac mnie na samochod. I na rozne inne drobne przyjemnosci. Masz to w Polsce?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.