Strona główna Działy Zdrowie Apteka z Polska obsluga ?

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    3tna
    Participant

Witam

Mam pytanko czy w Leeds znajde Apteke z Polska obsluga ? Jezeli ktos wie gdzie moze sie taka znajdowac to prosze o info…

Dzieki

fatamorgana
    Participant

Na Kirkstall. Zobacz post pt. "Kto jeszcze może nam pomóc na mieście".
    I ew. zapytaj Marty. 🙂
    To jej rewir. 😀

Marta Klecz
    Członek

Kirkstall- po lewej morrison, po prawej ulica wiodoaca na headingley…na przeciwko tej apteki Kirkstall basen…
    Powodzenia

Troublemaker
    Członek

ja jeszcze powiem, ze byla na oakwood lane <ale juz mnie tam nie ma ;)>
    i jest na york road
    nie wiem czy moge podac telefon, ale znam jakby co

Gesiu
    Participant

Ja bym proponowal pouczyc sie troche jezyka angielskiego a nie szukac wszystkiego z polska obsluga.

Ostatnio robilem zakupy w jakims tam sklepie. Spytalem sie ( po angielsku oczywiscie) pani przy kasie czy moge zaplacic karta ponizej 5 funtow, wczesniej nie bylo takej mozliwosci. Ona mnie nie zrozumiala, tak sie zlozylo ze w poblizu byl jakis koles z obslugi sklepu, skierowala go wzrokiem na mnie, zapytalem sie ponownie i dostalem odpowiedz. Chwile pozniej podszedl do tej pani jakis koles i cos tam jej powiedzial po polsku. Do zaplaty mialem 1,99. Dalem pani 2,10 a ta mi wydala 1 pensa. Nie dosc ze problemy z jezykiem to jeszcze z liczeniem.

Do czego zmierzam… Pomyslcie jak wy byscie sie czuli gdybyscie poszli do sklepu w Polsce i sie o cos spytali w jezyku polskim a sprzedawca odpowiedzialby wam po chinsku lub w ogole.

Nie mowie ze wszyscy Polacy maja takie problemy komunikacyjne ale przypadki sie zdarzaja. Spojrzcie na to z perspektywy, (nie napisze ludzi ktorzy sie tu urodzili) Brytyjczykow.

Problemy komunikacyjne nie dotycza tylko Polakow. Wczoraj poszedlem do chinskiej restauracji, z chinska obsluga i tam kelnerki tez mialy problemy z porozumiewaniem sie. Oczywicie miedzy soba obsluga rozmawiala po chinsku, choc wokol sporo klientow. Ale poco sie uczyc jezyka…

hammer18
    Participant

powtarzamy … Polish Town …. 🙂

GAWEL
    Participant

Ta kasjerka przypadkiem nie nalezala do "klanu" ciapatych?" Jak se mas dobze?" 😈

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.