Strona główna Działy Hobby WSZYSTKIE PRAWA JAZDY DO WYMIANY?

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8613574&rfbawp=1164223439.153&ticaid=12bad

Tyle było gadania, tyle kłótni, a tu proszę…Nowa dyrektywa pogodzi wszystkich… 😀 😆

Ja tylko dodam, że będąc w urzędzie w Polsce zapytałem o to, co dzieje się z polskim dokumentem po wymianie i uzyskaniu brytyjskiego prawka.
    Otóż, wysyłają do Polski wg. miejsca wydania, a polski urząd komunikacyjny trzyma je w aktach- nie niszcząc.
    Jeśli jednak ktoś po kilku latach powróci do Polski i będzie chciał uzyskać znowu polskie prawo jazdy, musi niestety aplikować o nowy dokument i niestety również -zapłacić za niego. 😕 🙁 😕 🙁

Shaman
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8613574&rfbawp=1164223439.153&ticaid=12bad

Tyle było gadania, tyle kłótni, a tu proszę…Nowa dyrektywa pogodzi wszystkich… 😀 😆

Ja tylko dodam, że będąc w urzędzie w Polsce zapytałem o to, co dzieje się z polskim dokumentem po wymianie i uzyskaniu brytyjskiego prawka.
    Otóż, wysyłają do Polski wg. miejsca wydania, a polski urząd komunikacyjny trzyma je w aktach- nie niszcząc.
    Jeśli jednak ktoś po kilku latach powróci do Polski i będzie chciał uzyskać znowu polskie prawo jazdy, musi niestety aplikować o nowy dokument i niestety również -zapłacić za niego. 😕 🙁 😕 🙁

Nie martw sie Fata jak juz bedziesz chcial wracac to chyba bedzie Cie stac 😆 😆 😆

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Jeśli jednak ktoś po kilku latach powróci do Polski i będzie chciał uzyskać znowu polskie prawo jazdy, musi niestety aplikować o nowy dokument i niestety również -zapłacić za niego.

Przecież mówiłem

Marta Klecz
    Członek

A po co ci polskie prawko jak masz angielskie europejskie??????????

v-tec
    Członek

Marta wrote:

Po to że jeśli powróci do Polski na pobyt stały to powinien wymienić swoje zagraniczne prawo jazdy na polskie (podobnie jak zamieszkując w Anglii powinien wymienić polskie na angielskie). To nie znaczy że angielskie prawko jest w Polsce nieważne. Jest ważne, ale powinno się zawsze mieć prawo jazdy wydane w kraju zamieszkania.

Marta Klecz
    Członek

Wiesz co …jakies to watpliwe mi sie wydaje…
    Jestesmy w Unii i nie wiem czy wszyscy musza tak wymieniac te prawka- to jakas paranoja…..Musza to prawo zniesc chyba…
    JAk nie – to ja zglaszam sprzeciw …
    Co za idiotyzm

fatamorgana
    Participant

v-tec wrote:

fatamorgana wrote:

Jeśli jednak ktoś po kilku latach powróci do Polski i będzie chciał uzyskać znowu polskie prawo jazdy, musi niestety aplikować o nowy dokument i niestety również -zapłacić za niego.

Przecież mówiłem[/quote]

Przecież ja też mówiłem, że zapytam oficjalnie, żeby było wiadome na 100 %. Odpowiedź z urzędu jest jednak wiążąca bardziej.
    Zapominasz v-tec…
    🙂 🙂 🙂

MK
    Członek

v-tec wrote:

Marta wrote:

Po to że jeśli powróci do Polski na pobyt stały to powinien wymienić swoje zagraniczne prawo jazdy na polskie (podobnie jak zamieszkując w Anglii powinien wymienić polskie na angielskie). To nie znaczy że angielskie prawko jest w Polsce nieważne. Jest ważne, ale powinno się zawsze mieć prawo jazdy wydane w kraju zamieszkania.[/quote]

V-tec ma 100% racji.

v-tec
    Członek

fatamorgana wrote:

v-tec wrote:

fatamorgana wrote:

Przecież mówiłem[/quote]

Przecież ja też mówiłem, że zapytam oficjalnie, żeby było wiadome na 100 %. Odpowiedź z urzędu jest jednak wiążąca bardziej.
    Zapominasz v-tec…
    [/quote]
    O niczym nie zapominam, a ty z kolei przypominasz mi że nie masz chyba zbyt dużego zaufania do mnie skoro musisz potwierdzać w urzędzie to co ja napisałem… 😕

fatamorgana
    Participant

Wręcz przeciwnie drogi v-tec…. 🙂
    Ale to jednak urząd jest instancją wydającą oficjalne decyzje i potwierdzenia aktualnych przepisów a nie…v-tec… 😀 🙂
    Poza tym, zrobiłem jak zapowiadałem.
    Potwierdzać należy min. z dwóch źródeł. 🙂

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.