Strona główna › Działy › Hobby › WSZYSTKIE PRAWA JAZDY DO WYMIANY?
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8613574&rfbawp=1164223439.153&ticaid=12bad
Tyle było gadania, tyle kłótni, a tu proszę…Nowa dyrektywa pogodzi wszystkich… 😀 😆
Ja tylko dodam, że będąc w urzędzie w Polsce zapytałem o to, co dzieje się z polskim dokumentem po wymianie i uzyskaniu brytyjskiego prawka.
Otóż, wysyłają do Polski wg. miejsca wydania, a polski urząd komunikacyjny trzyma je w aktach- nie niszcząc.
Jeśli jednak ktoś po kilku latach powróci do Polski i będzie chciał uzyskać znowu polskie prawo jazdy, musi niestety aplikować o nowy dokument i niestety również -zapłacić za niego. 😕 🙁 😕 🙁
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8613574&rfbawp=1164223439.153&ticaid=12bad
Tyle było gadania, tyle kłótni, a tu proszę…Nowa dyrektywa pogodzi wszystkich… 😀 😆
Ja tylko dodam, że będąc w urzędzie w Polsce zapytałem o to, co dzieje się z polskim dokumentem po wymianie i uzyskaniu brytyjskiego prawka.
Otóż, wysyłają do Polski wg. miejsca wydania, a polski urząd komunikacyjny trzyma je w aktach- nie niszcząc.
Jeśli jednak ktoś po kilku latach powróci do Polski i będzie chciał uzyskać znowu polskie prawo jazdy, musi niestety aplikować o nowy dokument i niestety również -zapłacić za niego. 😕 🙁 😕 🙁
Nie martw sie Fata jak juz bedziesz chcial wracac to chyba bedzie Cie stac 😆 😆 😆
Jeśli jednak ktoś po kilku latach powróci do Polski i będzie chciał uzyskać znowu polskie prawo jazdy, musi niestety aplikować o nowy dokument i niestety również -zapłacić za niego.
Przecież mówiłem
A po co ci polskie prawko jak masz angielskie europejskie??????????
A po co ci polskie prawko jak masz angielskie europejskie??????????
Po to że jeśli powróci do Polski na pobyt stały to powinien wymienić swoje zagraniczne prawo jazdy na polskie (podobnie jak zamieszkując w Anglii powinien wymienić polskie na angielskie). To nie znaczy że angielskie prawko jest w Polsce nieważne. Jest ważne, ale powinno się zawsze mieć prawo jazdy wydane w kraju zamieszkania.
Wiesz co …jakies to watpliwe mi sie wydaje…
Jestesmy w Unii i nie wiem czy wszyscy musza tak wymieniac te prawka- to jakas paranoja…..Musza to prawo zniesc chyba…
JAk nie – to ja zglaszam sprzeciw …
Co za idiotyzm
fatamorgana wrote:Jeśli jednak ktoś po kilku latach powróci do Polski i będzie chciał uzyskać znowu polskie prawo jazdy, musi niestety aplikować o nowy dokument i niestety również -zapłacić za niego.
Przecież mówiłem[/quote]
Przecież ja też mówiłem, że zapytam oficjalnie, żeby było wiadome na 100 %. Odpowiedź z urzędu jest jednak wiążąca bardziej.
Zapominasz v-tec…
🙂 🙂 🙂
Marta wrote:A po co ci polskie prawko jak masz angielskie europejskie??????????
Po to że jeśli powróci do Polski na pobyt stały to powinien wymienić swoje zagraniczne prawo jazdy na polskie (podobnie jak zamieszkując w Anglii powinien wymienić polskie na angielskie). To nie znaczy że angielskie prawko jest w Polsce nieważne. Jest ważne, ale powinno się zawsze mieć prawo jazdy wydane w kraju zamieszkania.[/quote]
V-tec ma 100% racji.
v-tec wrote:fatamorgana wrote:Jeśli jednak ktoś po kilku latach powróci do Polski i będzie chciał uzyskać znowu polskie prawo jazdy, musi niestety aplikować o nowy dokument i niestety również -zapłacić za niego.
Przecież mówiłem[/quote]
Przecież ja też mówiłem, że zapytam oficjalnie, żeby było wiadome na 100 %. Odpowiedź z urzędu jest jednak wiążąca bardziej.
Zapominasz v-tec…
[/quote]
O niczym nie zapominam, a ty z kolei przypominasz mi że nie masz chyba zbyt dużego zaufania do mnie skoro musisz potwierdzać w urzędzie to co ja napisałem… 😕
Wręcz przeciwnie drogi v-tec…. 🙂
Ale to jednak urząd jest instancją wydającą oficjalne decyzje i potwierdzenia aktualnych przepisów a nie…v-tec… 😀 🙂
Poza tym, zrobiłem jak zapowiadałem.
Potwierdzać należy min. z dwóch źródeł. 🙂