Strona główna Działy Hyde Park Piesek ze schroniska

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    jolkow
    Participant

Chcialabym wziac pieska ze schroniska ale niewiem jakie tu obowiazuja procedury.Moze ktos wie.Z gory dziekuje za wszelkie informacje.

v-tec
    Członek

Nie jest to taka prosta sprawa, zanim będziesz mogła wziąć zwierzątko przychodzi pracownik do domu na wizytację sprawdzić warunki i nastawienie domowników, przynajmniej tak jest w schroniskach prowadzonych przez RSPCA. Czytałem kiedyś o pani której odmówiono kota dopóki nie zrobi takiego otworu w drzwiach żeby kotek mógł sobie wychodzić 🙂 No i trzeba zapłacić, za psa ok. Ł100 powodzenia

jolkow
    Participant

Dziekuje za informacje .W najblizszych dniach wybiore sie tam i zobacze co da sie zalatwic.

Prekursor
    Członek

A co z kotami?To znaczy tez sa platne te uzywane po przejsciach?

Ulka
    Członek

Preki, zamiast pytac o oplaty, sprawdz czy drzwi w twoim domu maja stosowne wyjscie dla kotka, ot co. 😕

Prekursor
    Członek

No wlasnie dobre pytanie!Hmm…przypomina mi sie taka ulotka z profesjonalnego sklepu z pozywieniem dla roznych zwierzatem.Ulotka o ktorej mowie dotyczyla kotow.W ulotce pisano na temat roznych mieszanek pokarmu dla kotow o odmiennym trybie zycia.Byla tam mowa o kotach ktore powiedzmy ,ze nie wychodza z domu(grubasy albo lenie jedne!),sporadycznie(to te koty ktore robia kupy albo sikaja pod czyim domem ale na szczescie na naszym albo bron boze w naszym),czesto wychodzace (koty ktore lubia lazic po dachach i maja zdolnosci akrobatyczne).Ostatnio grupa to naturalne koty ktore niczego nie udaja.Wracaja do domu bardzo sporadycznie tylko po to aby cos przekasic albo pochwalic sie bojowymi ranami tudziez jakims lesnym posozytem.Wiec jak ja sobie teraz przypomnialem ta ulotke to sobie mysle tak:Powiedzmy ze kupilem kota po wypadku i on niewiele sie rusza i wedlug ogledzin specjalistow nie bedzie chodzil.Wiec czy w takim wypadku takze bede musial miec w drzwiach otworek dla mojego statycznego kotka?Czy np.jest jakis przepis regulujacy normy dotyczace ilosci wycieczek mojego kota poprzez ten otworek?Moj nie bedzie chodzil wiec bede go musial wypychac przez ten otwor?

He….przepisy!!!Paranoja 👿

Ulka
    Członek

Nie tak do konca paranoja. Kotkowi zawsze moze poprawic sie zdrowko i wtedy bedzie, biedaczek, uwieziony przez swego dobroczynce, ktory zapomnial o dziurze w drzwiach 😕 Dobro zwiarzat na pierwszym miejscu !!!

hammer18
    Participant

czy ktos wie gdzie takowe schroniska sie znajduja???

v-tec
    Członek

http://www.rspca.org.uk sekcja local.
    W Leeds jest nowe schronisko trochę za miastem w kier. na York

hammer18
    Participant

LUDZIE PO CO wAM PSY ZASTANOWCIE SIE?!!!!!!

http://wiadomosci.onet.pl/1374832,2678,kioskart.html

jak bym spotkal takiego wlasciciela to bym…….

a pozatym, licze an to ze takie pieski(konkretna rasa)kochane pieski 😈 odwdziecza sie takim wlascicielom za takie traktowanie ,tylko szkoda ze bardzo czesto cierpia na tym nie winni, a potem psy sa usypiane bo grozne ,nie dziwie sie ze grozne!! jak bym zyl na pieciu m2 to tez bym zagryzal 🙂 wszystko co by podeszlo

Prekursor
    Członek

No w koncu ktos jest ze mna ❗ ❗ ❗ 😈 😈 😈

Podoba mi sie to co powiedziales!Dostajesz VIP’owska dozywotnia karte do mojego kola strzeleckiego! 8)

Shaman
    Członek

Nie wiem czy mi sie karta VIPa bedzie nalezala za to co teraz powiem ale ja bym psa w domu nie trzymal.
    Pies zmienia zapach calego domu. I juz wtedy po tej zmianie ten zapach wcale zapachem nie jest. 😕 😕 😕

I prosze mi nie mowic ze jak sie psa kapie to go nie czuc bo to nie prawda 😈

Prekursor
    Członek

A juz absolutnie niedopuszczalne jest trzymanie psow w sypialni!!! 👿

Marta Klecz
    Członek

Ja chce tak karte Jak dla VIPOW to dla mnie tez !!!!!!!!!!

🙂 Psa w sypialni…Niby w jakim celu???????

Prekursor
    Członek

W roznych celach.Kazdy wedle swojego gustu.Niektorzy lubia po prostu miec zwierzeta w sypialni i pozwalaja im na wiecej niz inni.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.