Strona główna Działy Hobby Jarmark

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Shaman
    Członek

Dla tych co lubia jarmarki 🙂

Nie wiem czy wszyscy wiedza ale jak nie wiedza to polece. Na Millenium Square poczawszy od dnia dzisiejszego az do 17go grudnia odbywa sie German Christmas Market.
    Mozna pojezdzic mini samochodem, przejechac sie karuzela badz zakupic jakas swiateczna lub mniej swiateczna duperelke.
    Mozna tez kupic sobie (lub dziecku jak sie posiada) wypasionego lizaka badz piernika w przeroznego ksztaltu i wielkosci :).
    Godna polecenia jest tez spozycie kielbasy z grilla i wypicie niemieckiej zupy chmielowej.

W zeszlym roku bylem i mi smaczylo 🙂

koukla
    Participant

A wata cukrowa tez tam jest?

Shaman
    Członek

Nie wiem ale latwo sprawdzic bo Market czynny codziennie od 10:30 do …
    pozna 😆

Majte
    Participant

market jest zajefajny, rok temu kupilam swietna czapke, maja czasem naprawde wspaniale rzeczy tam:)

fatamorgana
    Participant

Czy ta kiełbasa też jest niemiecka?
    Bo jak angielska to nie, dzięki… 🙂 😉

Prekursor
    Członek

Fatamorgana no cos ty?Oszalales?Tutaj wszystko jest z Chin nawet frankurfterki jak i biala kielbasa!!!

Shaman
    Członek

Jarmark jest w deche i warto isc
    Kielbasy sa rozne i chinskie i niemieckie. Angielskich kielbas brak bo niemcy rozum maja i nie beda takimi "przysmakami" nikomu zoladkow zasmiecac.
    Za to smakosze moga skosztowac goloneczki 😈

Malgon
    Participant

hmmm a moze faktycznie warto sie wybrac ?

Marta Klecz
    Członek

To co dzis na lunchu?

Malgon
    Participant

hehe to do mnie bylo marta ? 😉

Pabloo
    Członek

Byłem zeszłego roku, Weissewurst był przedni, podobnie jak grzane wino.
    Polecam.
    [/color:7d52be9e10]

fatamorgana
    Participant

Myślę że powoli nadchodzi czas…polskiego jarmarku w Leeds.
    Pomysł przedni, zwłaszcza na promowanie polkiego jedzenia, kultury i kraju przy okazji.
    Powoli będziemy się przymierzać do tego pomysłu w przyszłym roku.
    Jak ktoś ma jakieś uwagi i możliwości w tym zakresie, proszę o kontakt.
    Skoro Niemcy potrafią, a są tu w mniejszości, to co mówić o polskim jadle, skoro nas jest tylu? 🙂 🙂 🙂 8)

Prekursor
    Członek

Jesli to ten sam jarmark co byl rok temu to moge na isc na czyjes zaproszenie i sponsoring!!! 8) Kielbasy dobre byly ale jakies male.Pytalem o bitewne rycerskie kufle ale nie mieli 👿

Pabloo
    Członek

Kto byl w tym roku?

Malgon
    Participant

Ja 😀 Wprawdzie zakupow niewiele zrobilismy w tym roku – stoiska te same co co roku. Fajne bluzy i czapy sprzedaja.

Ale za to przepyszne jedzonko maja 🙂
    Kielbaska (wedzona) na cieplo, ziemniaczki (puree) i kapusta kiszona na cieplo 🙂 mmmm na zimny wieczor akurat!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.