Strona główna Działy Prawo kancelarie

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    seboll
    Członek

czy zna moze ktos w leeds lub york jakies polskie kancelarie prawne.

fatamorgana
    Participant

A po co Ci polskie, skoro angielskich masz w bród?:shock:
    Tutejsze sprawy lepiej załatwią tutejsi prawnicy.
    A jak masz problem z językiem, to idź z kimś kto zna język.
    A jak chodzi o to, to współpracujemy z jedną kancelarią i mamy bezpłatnie tłumacza, więc jeśli chcesz to napisz na priva jaki to rodzaj sprawy. Bez obaw- będzie poufnie.
    Pozdrawiam.
    🙂

Mediator
    Członek

Kolega szuka pracy w polskiej kancelarii prawniczej? Tez jestem ciekaw, co tu daja, jednak ja tez delikatnie zwroce uwage, ze tu polska kancelaria nawet jesli jest polska, to i tak jest angielska 😆 . Tak naprawde pomimo roznic w systemach prawnych (ktora sam przeklinam ze wzgledu na bezuzytecznosc moich papierow), prawnik z Polski by dzialac tutaj musi przejsc weryfikacje a wymagania Brytyjczykow sa bardzo duze. Mozna oczywiscie zalozyc filie kancelarii z Polski ale chyba tyko dla doradztwa albo dzialajaca a zasadzie "bo stad blizej". Wtedy jednak jest to wciaz kancelaria majaca siedzibe w Polsce a tutaj tylko fizycznie "sa jej ludzie". W Anglii trzeba byc albo barristerem albo solicitorem. Jesli ktos jest w Polsce mecenasem lub radca prawnym, profesorem prawa z praktyka itp, to tutaj moze taka weryfikacje przejsc. Jesli wiec szukasz pracy, lepiej szukaj jej w angielskiej doslownie, lub angielskiej zatrudniajacej Polakow kancelarii.

v-tec
    Członek

On chyba nie szuka pracy tylko pomocy prawnej bo go oszukują na wypłatach było o tym. Proponuję udać się do Citizen’s Advice Bureau

Tartbars
    Członek

Witam ja wam powiem że kancelaria prawo karne warszawa jest znacznie lepsza niż te co mamy w manchesterze serio bo korzystałem a z tą z warszawy można sobie ogarnąć telefonicznie.

pitzon
    Członek

O polskie kancelarie w Leeds czy Manchester będzie trudno… Jedyną jaką znam, to kancelaria http://www.adwokat-tomanek.pl/ która działa na zasadzie współpracy z kancelarią w Londynie. W sensie można się zgłosić do tej londyńskiej kancelarii – dalej poprowadzą już sprawę wspólnie z Kancelarią Tomanek w Polsce.

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.