Strona główna Działy Hyde Park Kto kandydował w wyborach w Polsce???

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

Różnych mieliśmy kandydatów. Lepszych i gorszych, głupich i śmiesznych, ale to już przechodzi ludzkie pojęcie… 😯 😯 😯

Oficjalne wyniki z Warszawy – Marcinkiewicz zwycięzcą I tury
    PAP – dodane 1 godzinę i 3 minuty temu (aktualizowane 42 minuty temu)
    W I turze wyborów na prezydenta Warszawy Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) otrzymał 38,67% głosów, a Hanna Gronkiewicz-Waltz (PO) – 34,47% – podała Miejska Komisja Wyborcza w stolicy po dokładnych wyliczeniach. Te dwie osoby zmierzą się w II turze wyborów 26 listopada.

Trzecie miejsce zajął Marek Borowski (Lewica i Demokraci), na którego głosowało 22,6%.

CYTAT: (…)
    "Pozostali kandydaci uzyskali:
    – Janusz Korwin-Mikke (Unia Polityki Realnej) – 2,26% 😯
    – Włodzimierz Całka (Warszawskie Porozumienie Samorządowe Nasze Miasto) – 0,62%
    – Waldemar "Major" Fydrych [b:5eb7a7c3c0](komitet Gamonie i Krasnoludki)[/b:5eb7a7c3c0] – 0,42% 😆 😆 😆
    – Wojciech Wierzejski (Liga Polskich Rodzin) – 0,35% 👿 👿
    – Wanda Nowicka (Polska Partia Pracy) – 0,27%
    – Jerzy Krzekotowski (Nasza Warszawa i Mazowsze) – 0,18%
    – Marek Czarnecki (Samoobrona) – 0,15%

Frekwencja w tym głosowaniu wyniosła 52,98%. (bart)"

No i jak ma być dobrze?
    😕 😕 😯 👿

[b:5eb7a7c3c0]P.S. Należy z całego serca podziękować panu Giertychowi za przekonywującą postawę, która wreszcie przyniosła pożądany efekt jeśli chodzi o docenianie przewodniej roli moralnej jego partii w państwie. 😆
    [/b:5eb7a7c3c0]

v-tec
    Członek

Coś pomieszałeś fata, Major raczej nie startował w Wawie a we Wrocławiu, jest to dobrze znana żeby nie powiedzieć legendarna postać w tym mieście, wrocławiacy wiedzą o kogo chodzi, kandydował oczywiście dla jaj a i tak dostał więcej głosów niż Wierzejski 😆

MK
    Członek

Aleks,

Troche nie rozumiem Twojego postu. Moim zdaniem Hanna Gronkiewicz-Waltz jest dobrym kandydatem i mam nadzieje, ze zostanie prezydentem W-wy, jesli nie to Kaziu Marcinkiewicz tez bedzie sobie radzil siwetnie -szkoda tylko, ze jest z PiS.

Dla mnie fenomentem medialnym byl ten gosc:

http://youtube.com/watch?v=gIkR3I-3FTM

uzyskal ok. 2,5%.

fatamorgana
    Participant

Teraz to ja nie rozumiem Waszych uwag…
    Jak mogłem pomieszać coś ja, skoro ja tylko cytowałem…

Po drugie, nic tam nie ma z mojej strony przeciw HGW czy "Marcineczkiewiczowi", ale specjalnie zaznaczyłem o co biega.
    Chyba bez większej gimnastyki widać co jest niezwykłego nie???
    Słyszeliście kiedykolwiek o krasnoludkach i gamoniach???
    Bo ja nie. Pamiętam tylko PPPP (Polska Partia Przyjacół Piwa- J. Rewińskiego) z tych "niezwykłych" komitetów.
    Przy okazji wychodzą jak szydło z wora wasze faworyty.
    Znowu się raczę niezgodzić z MK, który wyraźnie faworyzuje ekonomistów (Jakoś wyraźnie związanych z NBP, słyszałem że to Balcer jest taki dobry???) uznanych za dobrych, co nie znaczy, że we władzy jako takiej też sobie poradzą, zwłaszcza że nie do końca jasne sprawy za nimi idą. Mowa o HGW niestety. A skoro już o tym, nawet lubię Marcinkiewicza, co nie znaczy że od razu uważam go za najlepszego na stołek Wawy. 😕 8) 😛

MK
    Członek

Jesli chodzi o Majora to V-Tec juz wytlumaczyl.

Jezli chodzi o prof. Balcerowicza to rzeczywiscie, jest moim autorytetem.
    Mialem przyjemnosc go poznac i zrobil na mnie niesamowite wrazenie.
    Jest czlowiekiem, ktory zrobil bardzo duzo do PL -niestety jeszcze malo osob to rozumie (glownie Ci solidnie wyksztalceni i swiadomi, ktorzy sa w opozycji do zwolenikow Mr Leppera i innych moherowych beretow).

Czy ida za nimi "nie do konca jasne sprawy"? Miala to zbadac jakas smieszna komisja. Co sie z nia stalo?

Faforyzuje ekonomistow, bo chcialbym zeby PL byla krajem w ktorym mozna zyc na dobrym poziomie.
    Podstawa panstwa w ktorym fajnie sie zyje jest efektywna gospodarka, ktora idzie w parze z szeroko rozumiana wolnoscia. Gospodarka efektywna i wolna, to gospodarka liberalna i dosc duzo ekonmistow to rozumie dlatego ich lubie.

Poza tym mam studiowalem ekonomie wiec trudno zeby moj sposob myslenie byl inny 😉

fatamorgana
    Participant

Wszystko fajnie, tylko że ta Polska to nadal kraj, gdzie dobrzy ekonomiści nie mają za wiele do gadania, a powinni.
    Zamiast tego przychodzi Pan Minister i…psuje!!!
    Właśnie przeczytałem jak to nowe przepisy o samozatrudnieniu i ZUS "pomogą" w przedsiębiorczości małych firm…
    Ekonomiści cały czas gadają o obniżeniu podatków i ZUS-u, który niczego nie produkuje ani nie daje, a tymczasem "Pan Minister" i tak zrobił im kuku… 👿 👿 😡 😡 😡

Sandgirl
    Członek

A ja tez lubie ekonomistow… :), zwlaszcza Jarka Nenemana (wiceminister finansow). Glownie dlatego, ze lubilam go jako czlowieka, jako wykladowce, bo mialam z nim zajecia na 1 i 3 roku.
    Chociaz ekonomistka jednak nie chcialabym byc, o czym sie przekoanalam na studiach 😉

v-tec
    Członek

Fatamorgana zwracam honor, 'Major’ Frydrych rzeczywiście startował w wyborach na prezydenta Warszawy.
    … i dlatego ma u mnie wieelki minus, za to że zdradził Wrocław!! (a plus ma za to że pokonał barana Wierzejskiego)

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.