Strona główna › Działy › Hyde Park › Podroz do Polski
Jakie polaczenia z Leeds do Polski polecacie? Czy warto latac z Bradford? Czy sa jakies polaczenia autokarowe z PL?
Jakie polaczenia z Leeds do Polski polecacie? Czy warto latac z Bradford? Czy sa jakies polaczenia autokarowe z PL?
Wszystko zalezy od tego, dokad konkretnie w Polsce chcesz sie udac. Jak mieszkasz w miescie, w ktorym jest lotnisko, do ktorego lataja samoloty z okolic Leeds to najlepsze polaczenie dla ciebie. Z autokarem daj sobie spokuj, cena czesto wyzsza od podrozy samolotem i niezla meczarnia.
Czyżbyś nie umiał samodzielnie wyszukać? 😯 😯 😯
Przecież pisaliśmy o tylu możliwościach latania, jeżdżenia…
Lotniska nie są tajne, linie lotnicze, ani przewoźnicy lądowi też nie…
Autokar ma jedną zaletę…
Jak nagle trzeba jechać do/z Polski tutaj/stąd, to nie ma większych problemów kupić bilet i ten bilet częśto jest wyraźnie tańszy niż bilet na samolot kupowany do paru dni przed odlotem.
Lista miast i połączeń jest dziecinnie łatwa z Onet Turystyka, wchodzisz w autokary i masz…
Problem?
Skoro jest w internecie to po co pytać nas tutaj?
Gdybyś nie wiedział jak, to właśnie Ci podałem podpowiedź.
A na naszym serwisie podane sa linki do tanich linii
lotniczych. A na stronach tych linii masz wykaz lotnisk gdzie owe linie latają. Poza tym, były pytania o autokary i pisaliśmy, że z Bradford przez Leeds jeździ autokar i przyjeżdża do Leeds ok. 6:00 chyba rano aby pojechać do Polski. Przystanek też opisano gdzie jest…Wszystko jest tylko szukać się niechce!!! Dlaczego?
Czemu znowu idziecie na łatwiznę ludzie???
Teraz już wiesz.
Nie bądź Januszem, please!
Działaj. 🙂
Spokojnie Fatamorgana, Kolega moze nie pamietac, czym przyjechal albo przylecial 😆 . Latania nie polece, bo nawet z Leeds/Bradford do Krakowa mnie nie urzadza – nie ten koniec Polski. Jezdze z biurem Europa Ekspress i nie mam zadnych zastrzezen – a bylo juz tego kilka kursow. Wpisz w wyszukiwarce "biuro Europa Express" i znajdziesz sobie wszystkie potrzebne informacje. Prawdziwym diamentem (a raczej brylantem) tej firmy jest Pani Katarzyna Strzegowska z centrali w Warszawie, ktora pomaga w zalatwianiu rezerwacji, udzieleniu informacji i innych sprawach – z niezmienna cierpliwoscia i ujmujacym profesjonalizmem. Oczywiscie sa tez inni przewoznicy ale na ten temat mam "za malo danych" 😆
Latania nie polece, bo nawet z Leeds/Bradford do Krakowa mnie nie urzadza – nie ten koniec Polski.
No tak ale sa jeszcze inne polaczenia, w rozne krance Polski z Nottingham, Liverpoolu, Menchesteru, Sheffield (mozna cos wybrac najlepszego dla siebie). Dziwie sie tym (bez urazy oczywiscie Mediatorze), ktorzy podrozuja autokarem bo to meczarnia, jak w Polsce nikt po nas nie wyjedzie na lotnisko to mozna dotrzec do celu autokarem czy pociagiem, a tylek tak nie boli bo czlowiek ciagle w ruchu.
Ale tego ruchu az za dużo 😉 I jeszcze może być problem ze zgraniem kolejnych połączeń. Mój chłopak jechał Interbusem (chyba Orbis) i nie miał zastrzeżeń.
Alez ja sie wcale nie obrazam. Polaczenie lotnicze jest zawsze szybsze a wiec lepsze, o ile jednak jest dobrze skoordynowane. Jesli mam leciec do Krakowa i wyladaowac tam w srodku nocy na przyklad a potem czekac na jakis pociag na polnoc Polski, to moze sie okazac, zemoja podroz (wliczajac w to odprawy lotniskowe) bedzie prawie tak dluga jak autokarem. Do autokatu wsiadm, czytam ksiazki, ogladam po raz dziesiaty filmy z kasety 😆 i jakos to leci. Najwazniejsze – wsiadam tu, wysiadam tam. Na samolot zdecyduje sie wtedy, kiedy z Bradford bede mogl leciec do swojego miasta. Na razie jedynym w miare bliskim lotniskiem na ktore moge przyleciec bodaj z Liverpoolu jest Berlin. Co nie oznacza, ze kocham spedzac 25 godzin w autokarze 😥
Jak Berlin to i Poznan bo przeciez z Liverpoolu lataja juz do Poznania
O tym nie wiedziawszy – dzieki serdeczne. Sprawdze to. jakie linie?
25 godzin trudno przekroczyc, samolotem lecisz 2,5 godziny czyli na dojazd nasz ponad 11 godzin (dwie strony) to duzo, no chyba, ze leci sie z Londynu na drugi koniec Polski od miejsca docelowego, ale raczej nikt z nas tak nie wybiera majac tyle polaczen "pod nosem". Raz jechalam autokarem (38 godzin) i kazdemu odradzam.
Mediator, dobrze Ci radzę.
Sprawdź na naszych linkach strony tanich linii lotniczych i skopuj ich adresy do Favorites/Ulubionych. Raz klikniesz i będziesz wiedział o nowych połączeniach. Trzeba być na bieżąco.
Najszybciej rozwijają się Ryanair i Wizzair, ale trzeba pilnować bo jeszcze Easy Jet ma swoje, a to zapewne nie koniec…
Jet 2 też jeszcze nie skończył, dopiero zaczął…
Pozdrawiam. 🙂
Tak zrobie. Dziekuje serdcznie i pozdrawiam
O tym nie wiedziawszy – dzieki serdeczne. Sprawdze to. jakie linie?
Ryanair lata z Liverpoolu do Poznania
Mediatorze sluchaj Faty bo trzeba byc na bierzaco i orientowac sie skad i gdzie i kiedy. Inaczej Ci cos przejdzie kolo nosa 🙂
Do mojego kochanego Trojmiasta to narazie tylko z Liverpool-u albo z Londynu cos lata, ale od lipca bedzie polaczenie z Sheffield 😀 to juz troche blizej.
Jak dla mnie polaczenie Orbisem ma te zalete, ze wlasciwie do wiekszosci miast w Polsce dojedziesz, nie tak jak samolotem….
Ja nadal nie moge wybaczyc Centralwings, ze zlikwidowala loty Leeds – Lodz… 🙁