Strona główna Działy Hyde Park No to może znowu być gorąco…

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8595920&rfbawp=1163280053.223&ticaid=12aa7

Obawiać się czy nie?
    Mogą zrobić czy nie?
    Ja uważam, że tak. Widziałem jak dokładne są systemy kontroli pasażerów i jak skanery widzą gaz w pojemniczku, uznany potem za…perfumy. 😯 😯 😯
    Cztery razy woziłem ten gaz i nic…
    W podręcznym!

koukla
    Participant

Jakie miejsca w Anglii sa najwiekszym zagrozeniem? Czy najbardziej obawiac sie musza mieszkancy Londynu? A co z pozostalymi miastami?

fatamorgana
    Participant

Jakby nie patrzeć, to potencjalna wylęgarnia nawiedzonych to miejsca, gdzie jest ich najwięcej, czyli główne "zagłebią muzułmańskie" w Anglii.
    A tymi są: Leeds/Bradford, Londyn, Birmingham…Zamachy były w Londynie, ale aż trzech sprawców pochodziło z…Leeds.
    Skoro służby bezpieczeństwa i Policja biorą to pod uwagę (inwigilacja muzułmanów w Leeds znacznie się zwiększyła od lipca ub. roku), to ludzie chyba też. Oczywiście terroryści niemal zawsze uderzają tam, gdzie mogą wyrządzić "szatanowi zachodu" możliwie największą krzywdę. Zatem Heathrow, czy Gatwick i sam Londyn są bardziej prawdopodobne niż Leeds/Bradford. Zgodnie z tradycją wojenną wschodu atakują "głowę" (tj. stolicę/centrum dyspozycyjne) a nie stopy czy dłonie.
    To takie teoretyzowanie, ale coś w tym jest. 🙄 🙄 🙄

koukla
    Participant

Tak jak powiedziales Fatamorgana to tylko teoretyzowanie. Az mnie ciarki przechodza jak pomysle ilu muzulmanow mieszka w Leeds

fatamorgana
    Participant

Ale…
    Większość z nich to naprawdę sympatyczni i spokojni, choć nieco pobudliwi ludzie. Czasem robią syf, są niedomyci i niewykształceni, ale w tym nie różnią się od sporej liczby Anglików czy Polaków… 😀 😆 🙁
    Ale mają coś czego nie mamy my ani Anglia.
    Ciapatę…A to jest znacznie bardziej zdrowe niż chała z watą zwana english bread… 🙂 🙂 😆

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    koukla wrote:

Az mnie ciarki przechodza jak pomysle ilu muzulmanow mieszka w Leeds

I to jest wasza najlepsza polisa ubezpieczeniowa! Przecież nie będą w swoich walić 😉

Mediator
    Członek

Logicznie rzecz biorac – wlasnie tak. Ale oni maja swoich specow, ktorzy tak ukladaja akcje, zeby bylo nielogicznie. Bo jak bedzie za bardzo logicznie, to juz tam na nich beda czekac. jesli chodzi o wybor celu, to dla tych akurat "pn i panow" zawsze bedzie to taki obiekt czy miejsce, ktore lacza co njamniej trzy cechy:

1. duze skupisko ludzi gwarantujace duza ilosc ofiar
    2. identyfikowane przez spolecznosc miedzynarodowa jako ostoja zachodniej demokracji, kapitalizmu, stylu zycia, potegi militarnej lub ekonomicznej (albo takie miejsce w kraju sojusznika Zachodu, ktore jest symboliczne lub wazne w tym kraju) – na ten punkt zwracam uwage szczegolna
    3. medialnosc. Nie chodzi tu o "ladne zdjecia"( 😈 ). Chodzi o to, jak oniesienia, reportaze i fotoreportaze beda oddzialywaly na spoleczenstwo, jaki efekt strachu i jakie skutki w swiadomosci spolecznej bedzie mozna uzyskac.

Oczywiscie czas tez jest wazny. Boze Narodzenie, swieta panstwowe, cos, co pozwoli zmienic konotacje daty z pozytywnej na negatywna, tragiczna.

Mam swoje typy co do przyszlych celow ale z oczywistych wzgledow nie bede ich tutaj przedstawia. Przynajmniej jesli chodzi o UK. Co do Polski, to tam specjalnie nie ma wyboru, bo wiadomo – duzy "palac" w srodku stolicy.

Ale jeszcze raz podkreslam – ta organizacja i ci ludzie szukaja czegos, co bedzie kompletnym zaskoczeniem a nielatwo im to znalezc. Moga wiec zmienic srodek i np. puscic w obieg jakas zaraze. Albo porwac kogos bardzo znanego i zrobic z nim niedisneyowski film 😥 Oby jednak udalo sie to wszystko w pore wylapywac.

v-tec
    Członek

> Co do Polski, to tam specjalnie nie ma wyboru, bo wiadomo – duzy "palac" w srodku stolicy

😀
    W ten sposób zrobiliby niezłą przysługę Warszawie 🙂

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.