Strona główna Działy Nauka SZKOŁA POLSKO-ANGIELSKA

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Natalcia
    Członek

Witajcie. Mam pytanie. Mieszkam od tygodnia w Leeds i poszukuje polsko-angielskiej szkoły dla mojego dziecka.
    Prosze o pomoc

fatamorgana
    Participant

Z tego co ludzie tu napisali jasno wynika, że jedynie szkółka sobotnia jest taką namiastką szkoły polskiej i angielskiej.
    Zapytaj v-teca, jego dzieci tam chodzą. Zajęcia w soboty jak dobrze pamiętam…
    Być może w przyszłości władze coś zrobią w tej sprawie, ale póki co nie widzą sensu zakładać dodatkowych wydziałów dla dzieci polskich.
    Chyba że…spróbowalibyśmy przekonać ich do tego pomysłu. Ale musiałaby być przynajmniej spora grupa dzieci w podobnym wieku, żeby to miało sens. 🙂 🙄

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Być może w przyszłości władze coś zrobią w tej sprawie, ale póki co nie widzą sensu zakładać dodatkowych wydziałów dla dzieci polskich.
    Chyba że…spróbowalibyśmy przekonać ich do tego pomysłu. Ale musiałaby być przynajmniej spora grupa dzieci w podobnym wieku, żeby to miało sens.

Władze nic nie zrobią choćby nie wiem ile polskich dzieci tu przyjechało, bo zasadą jest nie dzielenie uczniów wg kryterium etnicznego. I bardzo dobrze. A o szkółce sobotniej był już wątek

fatamorgana
    Participant

Myślałem, że podział etniczny to nie to samo co językowy. W różnych krajach są zajęcia w grupach dla osób mówiących innymi językami ale nie językiem urzędowym. 🙁

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.