Strona główna › Działy › Hyde Park › Britain is the country of choice for many 'feckless’ Poles..
Czyli wszyscy bedziemy jak "nekton",zwierzatka ktore prowadza "denny" tryb zycia!
[b:212aeeb362]Viva el burro conduce lambulancia!!![/b:212aeeb362]
No Preki- trzeba widocznie wrocic do Polski i poobsadzac te stanowiska…
Ja niestety nie pcham sie, bo mnie blotem poobrzucja….znieslawione moje nazwisko…..chyba ze zmienie….
Przeciez to sie prosi samo o sie!
Wszyscy britole beda spiewac piosenke Borata na nasz temat:
"In my country there is a problem…"! 👿
Przeciez to sie prosi samo o sie!
Wszyscy britole beda spiewac piosenke Borata na nasz temat:
"In my country there is a problem…"! 👿
JA juz mam w pracy fajnego Angola dla ktorego Borat to prawie idol:
" jak sie masz, my name is Borat" – kiedy to mowi jest przekomiczny ( ten Angol, nie Borat).
A przy okazji czy to nie ciekawe ze "kultura wschodu" ( Borat i inne popierdolki) ciesza sie tutaj taka popularnoscia??? Na C4 leci jakis programik KNTV gdzie siedzi jakihcs dwoch gosci i puszacza smnieszne filmiki z WNP i gadaja z ruskim akcentem.
Dziwny kraj!!!
Nawet "lazy britols" beda miec dosc "USA stuff"!
Moja propozycja rzeczywiscie mogla zostac zle zrozumiana. Zeby nie byc posadzanym o nepotyzm, rezygnuje z udzialu syna w BOR i zamiast tego damy mu stanowisko w KRRiTV a ja – zeby nikt nie sadzil, ze chcialem sobie zalatwic stolek, zadowole sie szefowaniem polskiej energetyce. No moze jeszcz jakas miedz na pol etatu dla brata 😆
Wedlug mnie te wybory samorzadowe beda przelomem dla Polski.
Obserwujac kampanie wyborcze tych silniejszy kandydatow mozemy byc pewni ,ze wiele naszych przedkow bedzie sie wielokrotnie przewracalo w grobie a takze krew bedzie zalewac ich ze tyle staran,wojen,cierpien i wszystkiego co zle poszlo sie pier***ic!!!
Krzysiu z 'Podlasia XXI wieku’ na prezydenta!!!!!
chocby Bialegostoku na poczatek 😉
Zaluje ze nie naleze do okregu Bialostockiego! 🙁
Mial bym tyle go gadania!
Nie ma takiej miotly i takiej sciery, ktora by tam zrobila porzadek. W Polsce potrzebny jest ktos taki, kto bedzie mial na tyle duzo charyzmy (nie myliz z "Dyzmy"), by stac sie nowym Pilsudskim…
Tak, trzeba tylko, żeby kogoś takiego wybrano razem z jego zapleczem politycznym.Kto ich wybierze?Ojciec prowadzący mówi przecież inaczej.
Ludzi myślących rozsądnie może być za mało.Wicepremier Lepper niedawno wyraził chęć obdarowania bezrobotnych bezterminowym zasiłkiem. Niektórym to na rękę, więc po co mieliby to zmieniać?
Ręce opadają…
. Chodzi o to, zeby na czele panstwa stanal ktos, kto wyjasni politykom bez zadnej watpliwosci, ze to oni sa dla ludu a nie lud dla nich. Rzad na emigracji? Fatamorgana na ministra spraw wewnetrznych. V-tec, rzecznik prasowy rzadu, Marta – minister kultury. Obserwator – wywiad i kontrwywiad. Wszystkich nie wymienie, bo nie chce znow pisac trylogii. Mediator plus syn Mediatora – BOR czyli Ojciec, prac?:lol: 😆
Sorry, ale mnie nie bardzo wypada. Zostałem bowiem szefem mafii w Leeds. Ale mogę rządzić z ukrycia jak wszyscy bossowie podziemia, hehehe.
V-tec nie na rzecznika- Ty Mediator jesteś dyplomata niezły więc to Twoja działka (już pisałem do MK o tym…). V-tec raczej na …szefa Partii Rządzących na Uchodźtwie, zaś MK – Minister Finanasów, 7sisters na Ministra Sprawiedliwości, hammer na Ministra Sportu, Marta na Ministra Zdrowia (praktyka w NHS), SAMIRAHINI na Ministra Kultury i Sztuki, Może jednak ja pójdę na szefa MSW, bo w końcu i tak u nas przestępcy sa u władzy i nikomu to nie wadzi… 😆
Popatrzmy dalej…
Malgon – Minister Spraw Zagranicznych ( zna języki!), Baggins…Minister Oświaty (tak jak jego patron na zdjęciu), Montse- Ambasador Polski na Uchodźstwie w Hiszpanii, UUU- obejmie tekę Ambasadora w Reichu… Komu jeszcze stołek, komu?
Sandgirl- zajmie się resortem kontaktów z Brytyjczykami (niekoniecznie Miśkami), Proboszcza parafii na kardynała- Prymasa nawet – (no co? to też władza nie…), Magdę z Ośrodka Polskiego na Ministra Gospodarki (utrzymuje ten ośrodek od lat i wie jak gospodarzyć- do dzisiaj to się trzyma kupy i są imprezy), Minister Transportu- Prekursor- bo jeszcze się auta nie dorobił ale ma szansę być prekursorem nowoczesnego budownictwa drogowego, z kolei Ministerstwo Pracy i Polityki Socjalnej damy Shamanowi, bo on tam już poczyni zaklęcia jak ten bałagan naprawić i wezwie dobre duchy, które będą lekarzom patrzeć na ręce przy wydawaniu papierów o renty, zasiłki itp, zaś pracodawcom, aby nie zatrudniali na czarno Januszy.
Natomiast ostatni z resortów, czyli Rolnictwo pozostawimy do przetargu, bo musi tam trafić ktoś , kto ma jakieś pojęcie o roli (nie aktor, ale rolnik!). Póki co ten resort będzie nie obsadzony, ale jak to zwykle bywa, chętnych do żłobu nie zabraknie, więc na pewno będzie w czym wybierać…
No, wszyscy ludzie Prezydenta. Ogrom pracy przed nami! 😆 😆 😀
Forumowicze wszystkich serwisów- łączcie się! 😆
Hehehe
Ale stolka sie dorobilem 🙂
"Zabieram sie od razu do pracy" – powiedzial Secret Assassin 😈
Zapomniałbym…
Minister d/s Młodzieży (w tym rozwydrzonej) i Rodziny- Ela1981! 🙂
Minister Edukacji – jednak Malgon, zaś jej resort MSZ obejmie Joe B., z uwagi na najlepszą znajomość tutejszych realiów, oraz świetny angielski.
No widzicie drodzy państwo. Jeszcze rząd się nie ukonstytułował, a już przetasowania w kolejce po władzę…. 😀 😆 😆
A ja sie przynajmniej nowego slowa nauczylem:)
Drogi Fata, nie zebym sie jakos specjalnie pchala, ale nawet jednego skromnego stolka? 🙁 Ostatecznie moze byc jeszcze minister bez teki 😆
Pozdrawiam