Strona główna Działy Praca Polskojęzyczni pracownicy w agencjach pracy

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

Przeglądając inne fora, znalazłem ciekawy pomysł, aby wstawiać informację o innych Polakach pracujących w różnych miejscach gdzie najczęściej chodzimy.
    Może to znacznie poprawić komunikację z personelem i ułatwić nam realizację spraw.
    Proponuję banki, agencje pracy (choć nieco już było), sklepy, urzędy- City Council, Inland…anything…
    Może być?
    Oczywiście nie podajemy nazwisk, tylko imiona. 🙂
    Jeśli wiesz o kimś pracującym i mówiącym po polsku daj nam znać.
    Niech te posty będą zgrupowane w tym temacie, aby łatwo było znaleźć.

Żeby jakiś początek był, wrzucam Krzysztofa z agencji Javelin. Małgosię K. z Right Direction i Monikę z "247 staff".
    Ponoć w HSBC Bank jest dwóch Polaków… 🙂

ela1981
    Participant

Wydaje mi sie, ze Anglicy sa bardziej pomocni niz niektorzy Polacy, bardziej cierpliwi i lepiej znaja ten ich system, ale generalnie pomysl dobry wiec w nursery na Armley przy Tong Road, naprzeciw Park Lane College (sorry, nie pamietam nazwy, cos na B….) jast przemila wolontariuszka, to dobry poczatek dla malca, ktory nic nie rozumie.

fatamorgana
    Participant

Masz rację co do pomocnej postawy Anglików, ale mnie chodzi o przydatność dla tych, co nie znają języka, więc mają problemy z wypytaniem co i jak.
    Januszów ci u nas przecież dostatek, ale są i nie Janusze, którzy muszą coś załatwić i nie umieją zrozumieć co jest mówione.
    Poza tym, nie sądzę, aby ktoś pracując w biurze, czy banku nie zechciał nam udzielić informacji, nawet będąc Polakiem. No chyba że przychodzi się jak jakiś dziad i wtedy to wstyd się przyznawać że to rodak. 😕 🙁

keraj
    Participant

Ja mogę zgłośić Michała z Right Direction-agencja ,który zatąpił Małgosie K.,Pawła i jego wsółpracowniczki [dużo ich] z agencji Horizon European Recruitment Ltd,

hammer18
    Participant

Agnieszka z Taskmaster(agencja pracy)

Malgon
    Participant

Niestety nie pamietam imienia ale w Leeds Accommodation Bureau pracuje mila Polka, pomoze przy znalezieniu i wynajeciu domu/mieszkania w Leeds.

keraj
    Participant

Leda agencja pracy-Natalia.

fatamorgana
    Participant

No a gdzie ci z banków? 😮
    Pozwalniali wszystkich czy co? 😯 🙁 🙁
    Chyba że forumowicze się wycwanili i każdy ma online banking…więc do banku chodzi raz na rok, albo wcale. 🙂

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

Niestety nie pamietam imienia ale w Leeds Accommodation Bureau pracuje mila Polka, pomoze przy znalezieniu i wynajeciu domu/mieszkania w Leeds.

Malgon jesli smnie pamiec nie myli to Marta

cream
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Przeglądając inne fora, znalazłem ciekawy pomysł, aby wstawiać informację o innych Polakach pracujących w różnych miejscach gdzie najczęściej chodzimy.
    Może to znacznie poprawić komunikację z personelem i ułatwić nam realizację spraw.
    Proponuję banki, agencje pracy (choć nieco już było), sklepy, urzędy- City Council, Inland…anything…
    Może być?
    Oczywiście nie podajemy nazwisk, tylko imiona. 🙂
    Jeśli wiesz o kimś pracującym i mówiącym po polsku daj nam znać.
    Niech te posty będą zgrupowane w tym temacie, aby łatwo było znaleźć.

Żeby jakiś początek był, wrzucam Krzysztofa z agencji Javelin. Małgosię K. z Right Direction i Monikę z "247 staff".
    Ponoć w HSBC Bank jest dwóch Polaków… 🙂

W HSBC jest napewno jeden polak. Ma na imie Piotrek.Mialam okazje go poznac kiedy zakladalam tam konto. O drugm polaku nie slyszalam,ale moze tez gdzies tam jest :))
    A jesli chodzi o wynajem mieszkan i domow to na Dewsbury Road znajduje sie agencja Whitegates, ktorej wlascicielem jest…Polak (!) pan Mirek. To dla tych ktorzy szukaja jakiesgos ladnego i pewnego i lokum i chcieli by dogdac sie po polsku.Polecam.

Dzieju
    Participant

Moze nie dokladnie na miescie, bo chodzi o call centre British Gas (chodz jeden z oddzialow jest w Leeds) jest paru Polakow, a z doswiadczenia wiem ze lubia w rachunach namieszac – a jakos rodakowi przyjemniej sie pomaga

koukla
    Participant

Agencja pracy Adept – tam tez pracuje jedna Polka

Pablitto
    Członek

I w Zarze w White Rose Center mamy Pawla menagera, jako cos trzeba zamowic zglaszac sie do niego….;-)

fatamorgana
    Participant

No i proszę…managerowie już są nawet…
    Coraz lepiej. 😀
    A ten Paweł to nie Ty przypadkiem? 🙂
    Ma ktoś jeszcze kogoś?

mieko
    Członek

agencja pracy Horizon – chyba sami polacy 🙂 bardzo mili w dodatku

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.