Strona główna Działy Hobby Problem z Laptopem

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Ghostek
    Participant

Czy wie ktos jaka moze byc przyczyna albo jak naprawic moj problem w moim laptopie :
    Laptop ACER, wczoraj kozystam z nigo jak codzine i raptem wyskakuje mi komunikat na niebiskim tle wylaczajac przy tym kompa. no to ja niewiele zastanawiajac sie wlaczam go ponownie i zasilanie uruchamia dysk ktory pracuje przez okolo 10s tak samo jak wiatraczki. zasilanie dalej jest ale ani monitor sie nie uruchamia ani zadnej reakcji poza wlaczonymi lampkami od zasilania.w pierwszej chwili pomyslalem a to moze cos z wyswietlaniem to podlaczylem laptopa pod inny monitor i dalej nic, a to wyjolem baterie odczekalem podmuchalem i dalej nic i teraz z glaszam sie z pomoca do ciebie czytelniku moze cos madrego poradzisz co pomoze mojemu Acerowi.
    Z gory dziekuje
    Pozdrawiam
    Ghostek

girkit
    Participant

dobra – a ja swojego zalalem deszczem 8) – klawiature znaczy sie – 8) are klawiszy nie laczy … zalalem wszystko siurytusem osuszylem nic nie pomaga ,,, model philips freevents x51 8) – co z tym fantem zrobic – mały jest jeszcze na gwarancji

v-tec
    Członek

Gostek prawdopodobnie padł dysk, sprawdź dysk i przeinstaluj windowsa (chyba wiesz jak, płyta z win do napędu, Del przy uruchamianiu, 1st boot device CD-ROM, F10, check disk, instal). Chyba że w ogóle nie pokazuje nic przy starcie wtedy nie wiem jak wejść do setupu 😕 A ty girkit mniej tego spirytusu pij 😉

bolek
    Participant

próbuj przeinstalowac winde ja radzi V-tec, jak nie pomoże to trza go na warsztat, tyle sie da pomóc na odległość niestety, pozdr

Ghostek
    Participant

Dzieki za rade, zrobilem tak wyjolem dysk podlaczylem do kieszeni dysku zewnetrzenego i dzialal jak ta lala. Problem jest taki ze wogole mi sie prztym wyswietlacz nie wlacza.moze cos na plycie sie skonczylo 🙂 jescze jedna rzecz mam gwarancej do 4.11.06 w sunmie 3 dni latpop kupiony w polsce.Gwarancja jak mi sie wydaje Firmy ACER obejmoje wrzedze. Gdzie moge dac go na gwarancej i czy jescze mam szanse dac go na gwarancje 🙂 z gory dzieki

bolek
    Participant

no to szukaj, google,leeds,acer i jazda, może to płyta, ale spróbuj zainstalowac system najpierw, podłączony jako drugi może dziełac bez zarzutu – jesli problem tkwi w plikach systemowych

v-tec
    Członek

Jeżeli masz gwarancję ważną w UK (European Guarantee albo coś w tym stylu) to no problem, daj do naprawy, adresy serwisów będą na stronie producenta, jakby się pytali czy coś nie kombinowałeś ze sprzętem to nie, udawaj ciemnego, ale nie będą się pytać.

Ghostek
    Participant

dzieki za podpowiedzi. jeszcze raz z wielkie dzieki.Narka

girkit
    Participant

a ja ? 😥

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    girkit wrote:

a ja ?

No też daj do naprawy jakjest na gwarancji tylko żeby tego spirytusu nie wyczuli bo mogą się czepiać, jakby co to nic nie robiłeś i nic nie wiesz 🙂

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.