Strona główna Działy Wieści z Polskiego Centrum UWAGA! Do wszystkich forumowiczów! WOŚP nadchodzi…

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 46)
  • Autor
    Wpisy
    Malgon
    Participant

No to działamy i myslimy …
    Pomysłów kilka padło.
    Mało chętnych trochę tak stwierdzilismy wczoraj.
    Moze jeszcze ktoś sie zgłosi ??

Mediator
    Członek

Jestem Malgon. To tylko ta moja praca jest tak poukladana, ze praktycznie jestem uwiazany jak pies. Ale na 14-tego stycznia na pewno zarezerwuje termin i bede do dyspozycji. Caly czas sprawdzam ten watek i nie zapominam, ze cos zaoferowalem ze swojej strony. Mezczyzna moze byc brzydki jak noc ale jak jest nieslowny, to juz nie jest mezczyzna 😆

leila
    Participant

Ja bym bardzo chciała… Tylko ze mną jest taki problem, że dopiero za tydzień będę w Leeds i pojęcia nie mam, jak mi się tam ułoży życie, czy będę mogła itd, itp. Mogę zgłośić 'wstępną’ kandydaturę? 😳

fatamorgana
    Participant

Najwięcej do zrobienia będzie pomiędzy 12 a 14 stycznia.
    Tak że życząc ułożenia sobie życia po przyjeździe, zachęcam do skontaktowania się niebawem, potem wypisania ankiety wolontariusza, a potem już pomocy w zbiórce w styczniu na Finale.
    Pozdrawiam. 🙂

leila
    Participant

Tak jest! 😆

Mediator
    Członek

Jeszcze Cie nie bylo w Leeds Olu, a juz bylas z nami na tym forum i chcesz byc z nami w tej akcji. Klaniam sie do samej ziemi pomimo dyskopatii. A w toku ukladania sobie tutaj zycia na pewno nie pozostanieszsama ze soba i swoimi problemami. Juz jestes kims specjalnym i chyba sie nie myle Fatamorgano piszac tak o Oli? No wlasnie. Moj panakomisarzowy nos mowi mi, ze moze Leila nie jest zadna Ola a jej podpis nalezy odczytywac w ten sposob: "Pozdrawiam Aleksandra" czyli doslownie? Cos mi ostatnio lepetyna rdzewieje – musze zaczac biegac 😆 . W kazdym razie u mnie masz duzego plusa i szczera sympatie Leila / Olu 😀

Mediator
    Członek

Nie pisze prywatnie do Ciebie Fatamorgana, bo byc moze ktos bedzie mial jakies kontrargumenty i bedzie mnie chcial zYorkowac na przyklad 😆 .

Pare pomyslow pod rozwage:

1. puszka w duecie lub w tercecie minimum (osobiscie preferuje tercet ze wzgledu na jego niekorupcyjnosc).

2. unikajmy sytuacji, w ktorej z puszka pojda " w miasto" nasze Panie i tylko Panie. Lepiej niech to beda jednak pray lub grupy mieszane – chodzi o bezpieczenstwo oczywiscie

3. w kazdej grupie z puszka musi byc co najmniej jedna osoba w miare biegle mowiaca po angielsku i bedaca "rzecznikiem prasowym" tej grupy – glownie na okolicznosc indagowania przez Policje czy prechodniow podejrzlewajacych jakis Szwindel (przy okazji pozdrawiam 😆 )

4. odpowiedzialnosc za puszke powinny ponosic solidarnie wszystkie osoby z grupy, powinny byc zatem zapisane z nazwiska przy pobieraniu puszki i przypisane do danej puszki.

5. puszke pobieraja wszyscy z danej grupy, potwierdzajac, ze zostala zapieczetowana. Zwracaja w takimze stanie. Uszkodzenie zabezpieczenia powinno byc niezwlocznie zgloszone z podaniem przyczyny i okolicznosci uszkodzenia zabezpieczenia

6. osoby, ktore nie beda chcialy okazac przy rejestracji dokumentu tozsamosci ze zdjeciem, nie powinny miec mozliwosci udzialu w akcji. Chodzi o wyeliminowanie osob korzystajacych z fikcyjnej tozsamosci lub podstawionych – moga byc podstawione w celu skompromitowania akcji

7. Wszyscy "puszkowicze" musza oczywiscie perfekcyjnie orientowac sie na jakiej zasadzie nasza akcja jest legalizowana, kto wydal na nia pozwolenie. Idealnie byloby, gdyby na puszce przyklejony byl dokument potwierdzajacy zezwolenie (mala ulotka, jak na puszkach w sklepach).

Na razie wystarczy tej pomyslologii

Jesli zauwazacie, ze ten temat za bardzo spada w rankingu popularnosci, zamieszczajcie na nim chocby krotki post, by wrocil na miejsce "klujace w oczy". Zeby nie bylo tak, ze im blizej akcji tym mniej "akcjonariuszy" 😆 😆 😆

fatamorgana
    Participant

Sie ma!

Kochani, przypomnijcie sobie wszyscy o swoich dobrych chęciach i zadeklarowanej pomocy.
    Zachęcam do "przyłożenia się" do tego Finału, a to z powodu prostego.

Jesteśmy przecież jedynym miejscem w Anglii północnej gdzie to wydarzenie nastąpi…

Jak ktoś ma ochotę spojrzeć na to co się bedzie działo w czasie Finału w ogóle, to polecam – tym co bez Polish TV i z okolic Białegostoku:

"Telewizja Internetowa http://www.ITVC.pl informuje, że dnia 14 stycznia 2007r.będą mogli
    państwo oglądać bezpośrednią relację
    z XV Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z Białegostoku
    Transmisja On-line tylko u nas od godz. 10:00 do zakończenia imprezy – ok 23:00 –
    (GMT)+1:00 Warszawa.
    Oglądanie jest bezpłatne! Prosimy o poinformowanie o tym fakcie wszystkich znajomych
    bliższych i dalszych!!! Pamiętajcie najlepszy on-line tylko z http://www.itvc.pl."

Zobaczymy, czy uda się mini przekaz na żywo z Leeds do jakiegoś polskiego medium. 🙂

leila
    Participant

Mediator mnie pochwalił zaliczkowo, chęci miałam jak najbardziej, a wyszło, jak zwykle 😥 . Rację mają ci, co mówią, że nie należy chwalić dnia przed zachodem słońca i kobiety przed śmiercią… Myślałam, że chociaż przy gotowaniu pomogę, ale jestem uwiązana pracą i nie mogę się zadeklarować (chociaż za wszelką cenę będę się starała wesprzeć WOŚP jako wrzucacz, jak co roku). Pomijając, że i na spotkanie organizacyjne raczej nie mogłabym przyjść, bo zdycham sobie zapaleniowo-oskrzelowo. Może chociaż za rok…?
    A z tym pozdrawianiem, Mediatorze, troszkę przekombinowałeś;) Tzn. pozdrawiam Fatamorganę, na równi z innymi forumowiczami, ale imię w podpisie widnieje moje własne 😉 Dobrze, że chociaż nazwisko mam krótsze 🙂

fatamorgana
    Participant

Oficjalny plakat imprezy finałowej.
    tu jako IPEG a jeśli ktoś chce jako PDF do ew. wydruku proszę napisać na priva.

[img:c41a4044c7]http://img305.imageshack.us/img305/7024/oficjalnyplakatimprezykw2.jpg[/img:c41a4044c7]

Jeszcze raz zapraszam wszystkich.

fatamorgana
    Participant

WOŚP nadeszła, była- zagrała a jakże- i niestety już przeszła do historii…
    A nasze granie w Leeds również.
    A ponieważ nasi NIEZASTĄPIENI WOLONTARIUSZE pomagający w przeprowadzeniu imprezy wykonali kawał wspaniałej roboty poświęcając cały dzień na rzecz Orkiestry, więc należy dosłownie pochylić czoła przed ich wysiłkiem, zwłaszcza, że przy tak dużej liczbie Polaków w Leeds jedynie oni wzięli na siebie ciężar całej pracy.
    I za to należy im BARDZO SERDECZNIE PODZIĘKOWAĆ oraz oddać pełen szacunek, co niniejszym czynię.

[b:80a5ef47d2]Kochani- bez Was nie byłoby tego wspaniałego dnia w Leeds![/b:80a5ef47d2]
    😀 😀 😀
    Zmęczeni jesteśmy po tych dziesięciu czy nawet 12-14 godzinach wysiłku na rzecz innych, z odciskami na nogach, ale jednak buźki się wyraźnie śmiały, zatem zadowoleni idziemy teraz na zasłużony odpoczynek….
    Raz jeszcze dziękuję wszystkim za pomoc i ŚWIETNĄ -DOSŁOWNIE ZNAKOMITĄ WSPÓŁPRACĘ! 🙂 🙂

Jak się nareszcie wyśpię napiszę więcej.
    🙂 Padam z nóg. 🙁

Malgon
    Participant

You’re welcome 🙂

Milo bylo mi pomoc w tak szczytnym celu i pozwolcie ,ze umieszcze jeden komentarz: pierwsze koty za ploty… Nie bylo idealnie .. Kilka niedociagniec . W przyszlym roku bedzie wiecej sie dzialo mam nadzieje. Naprawde szkoda,ze pozwolenia na zbieranie na ulicach nie bylo 😉 na przyszly rok podanie zaczynamy skladac juz niedlugo 😉
    Z tego co wiem Montse juz sie zabiera za pisanie skargi na City Council za zlekcewazenie naszej prosby o pozwolenie 🙂 i bardzo dobrze!

I tak mam nadzieje udalo sie pozbierac sporo … (i nie powiem pozniej takze wdarla sie pewnego rodzaju zabawna rywalizacja czyja puszka bedzie ciezsza, prawda MK ? 😉 )

Ponadto dobra zabawa (nawet zespol Magic poruszyl towarzystwem zywcem z Woodstock).
    Niech zaluja Ci co sie nie zalapali na bigos i zurek.

Duza buzka dla wszystkich.

dafunkonline
    Participant

heja !
    jak z frekwencją ?
    zostało coś bigosu ? albo sałatki ?
    ja się zmyłem o 16:00 (pomoc pomocą, ale jest też życie zawodowe)

poznałem osobiście fatamorganę i powiem wam, że nasze relacje na żywo były odmienne od tych na forum 🙂 pozdro fata !

ze wzgledu na to, ze przebywałem prawie cały czas w kuchni (od czasu do czasu wychodząc na poszukiwanie zaginionej chochli albo innej nabierki) miałem okazję porozmawiać z mediatorem i kmycicem… super ludziska… pozdrawiam was serdecznie – rzućcie w końcu to palenie 😀
    aaa i wiem dlaczego hammer to hammer ;]

całą resztę też pozdrawiam… szkoda, że montse się nie pojawiła w niedzielę, bo też mi się z nią miło gaworzyło…

ogólnie było ok.
    oczywiście wyniknęły pewne niedociągnięcia, ale kto pierwszy raz wsiadając na rower potrafi pojechać na jednym kole ? zdobyliśmy doświadczenie i teraz można przygotować 10 takich finałów.
    co miesiąc 😀

Kmycic ! znalazł ktoś w końcu twój kciuk w bigosie ? a może był w żurku 😉
    znalazcę prosimy o kontakt z najbliższą placówką pgotowia

Malgon
    Participant

Zycie zawodowe zyciem zawodowym – Montse dotarla prosto po pracy chwile przed 17sta. (A o tym,ze byla poswiadczyc moze Mediator, ktory z nia tancowal szalenczo ;))

Co do frekwencji, sporo ludzi zeszlo sie pozniej (po obiedzie) i po wieczornej mszy.

Fata a gdzie i kiedy bedzie to zdjecie dostepne ???

MK
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

…. czyja puszka bedzie ciezsza, prawda MK ? 😉

tak, to szczera prawda, aczkolwiek w konkurencji na najciezsza puszke chyba wygral Wojtek 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 46)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.