Strona główna Działy Wieści z Polskiego Centrum UWAGA! Do wszystkich forumowiczów! WOŚP nadchodzi…

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    v-tec
    Członek

Ja też się zgłaszam oczywiście żeby ne było że tylko marudzę 🙂 Razem z rodzinką. Co prawda trochę nie wiem do czego konkretnie się zgłaszam (wiem że do wośp), ale nie śmiem zapytać bo znowu będzie że rozbieram gramatycznie zdania zamiast poprzestać na oglądaniu obrazków.
    Czy razem z moją skromną osobą jest już wystarczająca ilość osób żeby zarejestrować sztab wośp w Leeds?

gonia
    Participant

a ja tak po male rozmowie z Ula…stwierdzilysmy ze moze jakas mala imprezke…
    moze jacys artysci muzyczni i nie tylko chcieli by sie wowczas pokazac…
    mozna by co nie co zorganizowac…przyciagnac ludzi do rozrywki…do spotkania innych a przy okazji by wyskoczyli z pary funciakow…moze przy okazji licytacji jakis gadzetow…
    …. ja bardzo chetnie sie przylacze do organizacji takiego "czegos"

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Ja też się zgłaszam oczywiście żeby ne było że tylko marudzę 🙂 Razem z rodzinką. Co prawda trochę nie wiem do czego konkretnie się zgłaszam (wiem że do wośp), ale nie śmiem zapytać bo znowu będzie że rozbieram gramatycznie zdania zamiast poprzestać na oglądaniu obrazków.
    Czy razem z moją skromną osobą jest już wystarczająca ilość osób żeby zarejestrować sztab wośp w Leeds?

kto mowi takie glupoty z etylko marudzisz ? 😀

nie no juz teraz to tak ,fata jato przeczyta to odrazu zarejestruje sztab 😀 😀 😀

milo ze coraz wiecej osob zasial szeregi

dorzycam sie do postu goni, moze jakis mecz 8)

fatamorgana
    Participant

Fata niczego nie zarejestruje…
    Fata wystąpi o zarejestrowanie do Sztabu Głównego.
    Ale dopiero jak będzie miał potwierdzony udział 30 osób w Leeds.
    To jest minimum!
    Mam potwierdzenie już z Manchesteru, że chętnych jest ok. 25 osób.
    Widzicie? Hurtem to idzie. Tyle że nie wiem jeszcze, czy jeden sztab może kordynować na odległość. Do Manchesteru jednak jest kawałek…
    Ale tam nie ma kto pokierować, znaczy problem będzie sztab powołać. Więc niech przynajmniej wolontariusze będą zbierać.
    A Leeds będzie jak centrum tego wszystkiego tutaj. Czy Wy wszyscy wiecie jaka to szansa na promocję Polonii tutaj?
    Przecież napiszą wszędzie gdzie za granicą jest akcja.
    W ub. roku była jedynie w Londynie i Peterborough.
    Teraz już jest pewnie więcej chętnych na zorganizowanie.
    Szkocja mocno działa…
    Nie robię jeszcze żadnej tam wielkiej kampanii, bo najpierw muszę mieć te 30 zgłoszeń. Stąd.
    I dostać rejestrację. Wtedy ruszamy na całego.
    Pozdrawiam.
    V-tec, dlaczego nie odpisałeś na priva?
    Przecież wiem, że wysiadujesz po nocach jak i ja.
    Brakowało mi tych Twoich fajnych "odniesień" do mnie…hehe 🙂 😀

Malgon
    Participant

Chyba mnie wam jeszcze brakuje ????
    Zglaszam sie.

fatamorgana
    Participant

Brawo i dziękuję Malgon! 🙂 😀 🙂 😀

ela1981
    Participant

Ja tez zglaszam swoja kandytature – moze sie do czegos przydam.

Michalwroc
    Członek

witam jestem nowy chcetnie pomoge:)

Mediator
    Członek

Witaj Fatamorgana, czesc Wszystkim Forumowiczom. Jako byly harcerz zglaszam inicjatywe spoleczna oddolna w zwiazku z nasza planowana akcje i tu, z tej mownicy deklaruje w imieniu swoim i swojego klona, ze do puchy, ktora dostaniemy wrzucamy obaj po minimum 10 funtow, zeby byl "zaczyn". Kwota moze smieszna ale zawsze to bedzie wiecej w puszce a nie mniej. Pozdrawiam

fatamorgana
    Participant

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😀
    Dziękuję.

fatamorgana
    Participant

No!
    Odpowiedzi wreszcie uzyskane, papiery wysłane, Komisja Rewizyjna wyłoniona, miejsce Finału znane, organizacja przy której będzie działał Sztab tez jest.
    Pozostaje czekać tylko na rejestrację. Jak ją otrzymamy, ruszamy na całego!
    Podaję do wiadomości publicznej, że gdyby przypadkiem nie został zarejestrowany nasz sztab (wyszło na ostatnią chwilę), to wszyscy chętni na wolontariuszy zarejestrujemy się osobno pod najbliższy inny sztab WOŚP. A najbliższy jest pod Liverpoolem w Crewe.
    Na dzień dzisiejszy w Anglii są 4 sztaby, z czego 3 w Londynie, 1 w Crewe no i my w kolejce…
    Szkocja- 1 w Edynburgu. I nie ma więcej, zatem Leeds stoi przed szansą bycia jedynym większym miastem od Londynu aż po Edynburg, gdzie będziemy zbierać …
    To jest dość szczególne, że właśnie tu, u nas jest ta inicjatywa i dobrze, że ma ona poparcie od Was kochani, ponieważ rośnie nasze znaczenie w tym kraju wśród Polonii.
    Leeds is going on!
    Niebawem podamy szczegóły.
    Pamiętajcie : 14.01.2007 zabukujcie ten dzień na imprezę w Ośrodku Polskim i na zbieranie na rzecz Orkiestry pieniędzy.

Serdeczne podziękowania dla Polskiego Ośrodka Katolickiego w Leeds za pomoc i zadeklarowane wsparcie.

hammer18
    Participant

trzymamy kciuki

Mediator
    Członek

Mam nadzieje, ze jednak uda sie ten sztab zrejestrowac w Leeds. Z powodow prestizowych. juz o nich pisales i ja o nich pisalem, niektorym to nie pasowalo. A przeciez to jest spoleczny marketing. z jednej strony nazbieramy troche miedziakow dla dzieciakow ale dlaczego nie mamy zrobic przy tym nic dla Polonii w Leeds 😆 ? Leeds na razie jest w Polsce znane jako jeden z przystankow autobusowych, na ktorych z autokarow wysypuja sie bezradni posiadacze plecakow, w ktorych polowa przestrzeni wypelniona jest zupkami chinskimi. Wlasnie czegos takiego nam tutaj potrzeba – pokazania, ze jak najbardziej potrafimy myslec o innych i ze jak najbardziej potrafimy sie zorganizowac w celu innym niz obalenie skrzynki piwa. Pozdrawiam i potwierdzam gotowosc, 14-tego stycznia zabukuje jakos u menagera, syn chyba zmieni prace ale tez bedzie pamietal, zeby ta 14stka byla "goraca".

fatamorgana
    Participant

[b:30bb1b6091] SZTAB ZAREJESTROWANY![/b:30bb1b6091]
    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
    Teraz przystępujemy do roboty.
    Pierwsza rzecz- na sobotnim Spotkaniu Forum ustalimy pierwsze sprawy. Czekamy obecnie na pierwsze ankiety i dokumenty
    Już od teraz zgłaszajcie się z wszelkimi pomysłami, zwłaszcza, że mamy zgodę na wcześniejszą zbiórkę w stałych punktach (zwłaszcza w firmach).
    Także już w piątek 12 stycznia będzie można od rana postawić puszkę w pracy- oczywiście po uzgodnieniu z dyrekcją, co nastapi wcześniej jak sądzę.
    Do dzieła! 😀
    Mamy limit 35 wolontariuszy więc jeszcze kilka osób mile, bardzo mile widziane!
    Chyba jest oczywiste, że wszystkie osoby które zadeklarowały wsparcie i udział w WOŚP powinny w sobotę być! 8)

fatamorgana
    Participant

[b:c91b59291d] Wersja angielska informnacji o WOŚP.[/b:c91b59291d]
    http://www.en.wosp.org.pl/
    Możecie to wysyłać, podawać i kierować do wszystkich angielskich znajomych, przełożonych, kolegów…
    Po lekturze powinni już wiedzieć że to jedno z największych przedsięwzięć tego typu na świecie.
    Poza tym jest jeszcze jeden aspekt sprawy.
    Coraz więcej Anglików jeździ do Polski, turystycznie, medycznie i biznesowo, zatem bywa i tak, że Anglicy korzystają z naszych szpitali i sprzętu tam wstawianego min. przez WOŚP, zatem argument że to tylko jakaś polska charity dla polskich dzieci jest błędny!
    Postarajmy się im to uświadomić.
    Im większe koło zatoczy informacja o tym wydarzeniu tym lepiej.
    Pozdrawiam.

Informuję, że do wszystkich angielskich podmiotów i miejsc zainteresowanych pomocą, zbiórką, wsparciem Orkiestry wysłany zostanie list w jęz. angielskim wyjaśniający sens i znaczenie akcji oraz zasady wpłacania i przelewania na konto (gdyby byli chętni).

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.