Strona główna Działy Hyde Park XV Finał WOŚP

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    keraj
    Participant

Witam,co myślicie żeby założyć sztab w ramach XV finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy?Mysle że są ludzie którzy tworzyli takie sztaby w swoich miastach.Ja współtworzyłem przez ostatnie cztery lata.Czasu jest mało ale jak by się znalezli chętni to można zawalczyć.Miło by było miec świadomośc ze Leeds też pomaga.Wszelkie propozycje mile widziane.

v-tec
    Członek

Wcale niezła propozycja.
    Osobiście stosunek do tej orkiestry mam ambiwaletny, bo to wstyd żeby trzeba było na ulicach zbierać żeby wyposażyć szpitale gdy cały nfz czy jak mu tam ściąga miliardy zł w postaci składek. Mimo to co rok wpłacam im symboliczną kwotę przez stronę wosp.org.pl. Ale pewnie niewiele osób tak robi, większy odzew byłby gdyby na mieście pojawiły się panie z puszkami, najlepiej ładne to i żniwo będzie większe. Możnaby akcję rozszerzyć na Anglików np. przez rozwieszony baner albo ulotki wyjaśniające w 2 językach sens i cel. Zebrane fundusze można wpłacić przez samych swoich na konto owsiakowe. Tylko żeby ludzie uczciwi się tym zajmowali, nie żeby pieniądze poszły na wódke dla jakichś januszy.

Co prawda faty już nie ma on by to zorganizował ale może jakiś następny społecznik nam wyrośnie?

OBSERWATOR
    Członek

No proszę! 😀 Wreszcie komuś to przyszło do głowy. Bardzo miło, że ktoś pomyślał.
    Fatamorgany nie ma, ale zapewniam, że on o tym pomyślał, ponieważ ten pomyśl był już przez niego wzięty zupełnie na serio pod uwagę i to jeszcze ubiegłej zimy. Podzielił się tym nawet z kimś tam jeszcze. Myślę, że jeżeli to ma być przez niego kierowane, to na pewno wszedł w kontakt z biurem WOŚP i niebawem coś da znać.
    Ze swojej strony dodam, że dobrze iż jest ktoś, kto ma już doświadczenie w tej sprawie. Mam nadzieję, że coś wypali. 🙂
    Naprawdę dobrze, że zgłaszają się ludzie chcący coś zrobić. 🙂

Prekursor
    Członek

A moze juz wyrosl!

Mediator
    Członek

Jak to nie pomyslal. To przeciez logiczne, ze nie zbieralibysmy pieniedzy do skarbonek ot tak sobie. Musi byc to oficjalnie zalatwione, bo nikt przy zdrowych zmyslach nie polazlby na ulice ze skarbonka bez tego. czy to nazwiecie sztabem czy jakkolwiek inaczej, formalnie musi wszystko grac. Za niesmaczny uwazam komentarz V-teca sugerujacy, ze ktos pieniadze dla dzieci moglby wydac na wodke. Zastanow Ty sie V-tec czasem co piszesz.

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Mediator wrote:

Jak to nie pomyslal. To przeciez logiczne, ze nie zbieralibysmy pieniedzy do skarbonek ot tak sobie. Musi byc to oficjalnie zalatwione, bo nikt przy zdrowych zmyslach nie polazlby na ulice ze skarbonka bez tego. czy to nazwiecie sztabem czy jakkolwiek inaczej, formalnie musi wszystko grac. Za niesmaczny uwazam komentarz V-teca sugerujacy, ze ktos pieniadze dla dzieci moglby wydac na wodke. Zastanow Ty sie V-tec czasem co piszesz.

Mediator zgadzam sei z Toba ,aczkolwiek V-tec tez ma racje mysle ze znalezli by sie tacy co by nie pomyslleli nawet na jaki to cel bo ich to nieochodzi,to nawet nie chodzi tu o januszy bo mysle ze znajda sie tacy co beda chcieli pomoc,ale sa tacy ludzie niestety 🙁

Mediator
    Członek

Wiem, ze sa. Chodzimi tylko o to, ze jesli do tej akcji wejda osoby z tego forum, tacy jak Ty, V-Tec i inni (ze mna i moim synem wlacznie), to ja nie mam watpliwosci, ze nie zgonie zadne pens. V-tec ma niezmiennie mojj szacunek za wklad w to forum i wiele rad, z ktorych sam korzystalem. Ale czasem to jego ex catedra jest naprawde denerwujace. Znam kilku ludzi madrych i z klasa – oni jakos potrafia inaczej, bardziej po ludzku. Sam bardzo unikam takiego experckiego w zlym znaczeniu tego slowa stosunku do ludzi ich wypowiedzi. W wypowiedzi, na ktora zareagowalem jest takie niekonkretne i dajace sie roznie interpretowac podwazenie uczciwosc. Czyjej? Osobiscie nie watpie w uczciwosc tych, ktorych tutaj czytam. Wyjatkom – latwym do wylapania po poziomie i tresci postow – nikt przy zdrowych zmyslach nie pozwoli wziac udzialu w tej akcji. Domyslam sie, ze o to chodzilo V-Tecowi i jesli tak, to zgadzam sie z tym.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Mediator wrote:

zgadzam sie z tym.

Dzięki 🙂

Ja mówiłem ogólnie, a nie na temat żadnej osoby z forum. W akcji mogą przecież brać udział nie tylko forumowicze. Chyba nikt nie zaprzeczy nawet Mediator że rzeczą podstawowj wagi jest uczciwość uczestników, a jak z poziomem tej uczciwości wśród rodaków jest to chyba widać, za granicą wychodzą z ludzi (nie wszystkich) różne rzeczy.

OBSERWATOR
    Członek

Dokładnie tak.
    I to wychodzą z ludzi, których nawet o to nie podejrzewamy. 🙁 😕 👿
    No to teraz wyjaśniliście sobie już chyba dręczące Was problemy…. 😆
    Zatem bierzmy się do pracy. O.K.? 🙂

Mediator
    Członek

Napisalem juz na watku Fatamorgany, ze jestem gotowy i moj syn takze. Jak to bedzie technicznie mozliwe z mojej strony zalezy od pracy i mozliwosci wczesniejszego powrotu z Polski (nie tylko odwiedziny). Jeszcze rz potwierdzam – do "etatowych" uczestnikow tego forum mam zaufanie. Do innych nie mam albo mam bardzo ograniczone. Zbiorka pieniedzy musi byc prowadzona przez osoby, ktore podadza moim zdaniem powinny podpisac dokument – cos w rodzaju deklaracji, ze biora na siebie odpowiedzialnosc za wszelkie nieprawidlowosci lub braki powstale od momoentu przyjecia "puchy" do momentu jej zdania (z wyjatkiem sytuacji, gdy pucha zostanie rabnieta, co tez sie zdarzalo). zeby zamknac rozwazania odnosnie "wezmy sie do pracy" jescze raz powtarzam – zglosilem gotowosc, a Fatamorgana moze sie upewnic na priva jesli chce, podam tez swoj adres mailowy, jesli go jeszcze nie podalem (w razie czego ma go MK, ktorego upowazniam do przekazania go Fatamorgania. Pozdrawiam

Mediator
    Członek

Napisalem juz na watku Fatamorgany, ze jestem gotowy i moj syn takze. Jak to bedzie technicznie mozliwe z mojej strony zalezy od pracy i mozliwosci wczesniejszego powrotu z Polski (nie tylko odwiedziny). Jeszcze rz potwierdzam – do "etatowych" uczestnikow tego forum mam zaufanie. Do innych nie mam albo mam bardzo ograniczone. Zbiorka pieniedzy musi byc prowadzona przez osoby, ktore podadza moim zdaniem powinny podpisac dokument – cos w rodzaju deklaracji, ze biora na siebie odpowiedzialnosc za wszelkie nieprawidlowosci lub braki powstale od momoentu przyjecia "puchy" do momentu jej zdania (z wyjatkiem sytuacji, gdy pucha zostanie rabnieta, co tez sie zdarzalo). zeby zamknac rozwazania odnosnie "wezmy sie do pracy" jescze raz powtarzam – zglosilem gotowosc, a Fatamorgana moze sie upewnic na priva jesli chce, podam tez swoj adres mailowy, jesli go jeszcze nie podalem (w razie czego ma go MK, ktorego upowazniam do przekazania go Fatamorgania. Pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.