Strona główna Działy Hyde Park Sytuacja i rzeczywistość przebiła dno.

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    OBSERWATOR
    Członek

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=47714&wid=8570731&rfbawp=1161872419.804
    A mówią, że jak dobijesz dna to albo się odbijesz albo zostaniesz tam.
    Ta Hojarska klika chyba dopiero chce się wybić w górę. 😡 😕
    Zgroza. Ilu ludzi będzie tak głupich żeby na nich głosować? 👿

Shaman
    Członek

oj znajda sie znajda. Wierz mi
    Zawsze sie znajduja…

Sandgirl
    Członek

A ilu ludzi glosowalo na Leppera?…
    no wlasnie…. 😥
    ale jakos zauwazylam, ze coraz mniej mnie to wszystko obchodzi…
    Czy to dobrze czy to zle?…. 😥

OBSERWATOR
    Członek

I źle, bo to że nikogo nie obchodzi powoduje potem taki trend, że jak napisane było w tekście- nikogo to nie dziwi ani nie szokuje. Wszyscy mają to gdzieś i nikomu nie zależy na wyrzuceniu takich ludzi poza nawias polityki i funkcji społecznych. 😕

Sandgirl
    Członek

Ale mi jak najbardziej zalezy na wyrzuceniu tych ludzi poza nawias polityki… jak najdalej…
    Mysle jednak, ze zupelnie inaczej sie odbiera wszystkie te sprawy jak sie jest w kraju, a inaczej jak sie jest tutaj… Czuje sie jakos oderwana od tych wszystkich wydarzen…

gonia
    Participant

a moim zdaniem w PL to jeszcze panuje komuna moze nie koniecznie oficjalnie jak kiedys….ale spoleczestwo i rzad samo ja narzuca…
    nie chce obrazic nikogo…ale wydaje mi sie ze to wszystko minie dopiero gdy pokolenia ktorych najwieksza czesc zycia objela komuna po porstu powymieraja( wiem ze ostro brzmi…ale inaczej tego ubrac w slowa nie umiem)

Mediator
    Członek

Jak to dziala w PL? Goniu, Waldemar Lysiak opisal to w swojej trylogii (Dobry, Lepszy, Najlepszy). Odsadzaja go od czci i wiary i dla polskich mediow nie istnieje. A ja patrzec na to co sie teraz dzieje w Polsce nie moge sie oprzec wrazeniu, ze Lysiak fantastycznie utrafil w sedno przynajmniej w paru kontekstach. Co mnie tylko jeszcze bardziej dobija, zwlaszcza kiedy czytam, ze komisja sejmowa uwalila w proch wszystkie obietnice – takze te, ktore mialy kolosalne znaczenie dla nas (czy tez wiekszosci z nas), pracujacych i mieszkajacych w Anglii. Czemu ja sie caly czas musze czuc zdradzany i dojony przez wlasny kraj… 😈

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Sandgirl wrote:

Mysle jednak, ze zupelnie inaczej sie odbiera wszystkie te sprawy jak sie jest w kraju, a inaczej jak sie jest tutaj… Czuje sie jakos oderwana od tych wszystkich wydarzen…

I to właśnie jest jedna z przyjemniejszych stron emigracji, dla mnie przynajmniej – mogę patrzeć na cały ten cyrk z oddali, jak, sory za porównanie, pan Bóg spoglądający z góry, i mówić sobie: panowie, róbta tam sobie co chceta, mi już nie jesteście w stanie zaszkodzić 🙂
    (oczywiście zaraz odezwie się Mediator z zastrzeżeniem że ci panowie mają jednak jakiś wpływ na nas, mianowicie zadecydują ile podatku zapłacimy 😆 )

OBSERWATOR
    Członek

Jednak odezwał się kto inny.
    Chciałem powiedzieć, że mimo iż jestem jeszcze jakoś tam zależny od polskiego fikusa, to twardo postanowiłem się nie dać i nawet jak mi czymś zagrożą, to po prostu osiądę tu na stałe.
    Nawet nie chodzi o zaoszczędzanie. Chodzi o to że jak czytam takie wieści jak powyżej, to nie dość że coś mnie bierze, to na pewno nie mam absolutnie chęci płacić na takie państwo, taki system i takich polityków.
    Potem jakieś "Hojarskie" czy podobne darmozjady będą się rozbijać po imprezach za moje. W życiu!
    W ogóle, to największą karą dla nich wszystkim tam, byłoby jak by nagle nie mieli za co żyć na salonach i mieć wszystko za darmo. Musieliby wszyscy przestać płacić podatki i grzywny. Skarb państwa zostałby pusty i co wtedy? Oczywiście to abstrakcja, ale nasi politycy i państwo jedynie biorą zamiast też coś dać. Nie ma w tym ani sensu ani równowagi.
    👿

gonia
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Mediator wrote:

Jak to dziala w PL? Goniu, Waldemar Lysiak opisal to w swojej trylogii (Dobry, Lepszy, Najlepszy). Odsadzaja go od czci i wiary i dla polskich mediow nie istnieje. A ja patrzec na to co sie teraz dzieje w Polsce nie moge sie oprzec wrazeniu, ze Lysiak fantastycznie utrafil w sedno przynajmniej w paru kontekstach. Co mnie tylko jeszcze bardziej dobija, zwlaszcza kiedy czytam, ze komisja sejmowa uwalila w proch wszystkie obietnice – takze te, ktore mialy kolosalne znaczenie dla nas (czy tez wiekszosci z nas), pracujacych i mieszkajacych w Anglii. Czemu ja sie caly czas musze czuc zdradzany i dojony przez wlasny kraj… 😈

Racja swietnie ujete…
    podoba mi sie twoje ostatnie zdanie… z tym dojeniem i zdardzaniem…cholerna prawda …

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.