Strona główna Działy Nauka Terminator po polsku

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    OBSERWATOR
    Członek

Z powiedzenia "Czego ludzie nie wymyślą", trzeba będzie zrobić chyba:
    "Czego Polak nie wymyśli".
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,18371,statp,TmFqbm93c3pl,wid,8564812,wiadomosc.html 😮 😆

Prekursor
    Członek

Tez mi nowosc.Na wydziale elektroniki mikrosystemow i fotoniki Politechniki Wroclawskiej sa omawiane ciekawsze projekty.Np inteligentny piasek albo chmura.Zbudowane z mikrosystemowych elementow ktore zbieraja informacje,gromadza,przetwarzaja,moga podluchiwac i wiele jeszcze innych rzeczy zrobic.No ale ciesze sie ze Nasi maczaja w tym palce.

Pozatym NASA ma technologie juz na takim poziomie ze jest w stanie przygotowac prototyp latajacego samochodu.Ale tego nie zrobi bo nie dostanie pieniazkow od lewych sponsorow!!!!Zebyscie wiedzieli jakie sumy plyna przez konta Politechniki!!!Oj duze.A co dopiero przez konta NASA!!!Nawet chyba tego zadne rownanie matematyczne tego nie wyrazi;)

Tak samo jak z tym silnikiem ktorego wspoltworca byl Polak.Ten polak wyparowal jak i jego projekt.Wszedzie nagle cicho az tak cicho ze nawet nikt nic nie mowi!

Takie zycie ze zawsze cos blokuje cos!!!

Dodam ze juz dawno uzywa sie karalochow ze wszczepami elektronicznymi ktore steruja karaluchem poprzez wysylanie odpowiednich sygnalow do jego rdzenia kregowego.
    Nie musze mowic ze takie eksperymenty na ludziach sa takze prowadzone chociaz pozornie nikt nic nie wie.

Nie bede tez wspominal o nowym lotnisku ktore powstaje w Tokio.Ktore bedzie pobieralo energie ze specjalnych kafelek zainstalowanych w podlodze.Ludzie naciskajac kafelkii beda generowac energie elektryczna ktora bedzie wysylana do ogniw zasilajacych czesc oswietlenia albo urzadzen na tymze lotnisku.

Pomyslow wiele maja nawet "podrzedni" studenci tylko problem jest czasem z patentami na wynalazki i badania.Trzeba miec sponsorow!!!
    No ale teraz cosik Politechnika wspoldziala z NASA w takim miedzynarodowym projekcie i studenci z Wroclawia projektuja uklady cyfrowe do satelity!!!

No i cos sie dzieje!!!:)

Prekursor
    Członek

A jesli chodzi o "science fiction" to dodam ze amerykanie wymyslili mikrosystemowa kamere i wyswietlacz 2w1.Mianowicie wyglada to jak malutka plaska plyta ktora ma wbudowana kamere i wyswietlacz.Jest plaska jak ekran lcd tylko ze jest super mala.Przy odpowiednim ustawieniu np 10000 tyych urzodzonek mozna wyswietlac jakis obraz.Dalej…zmierzam do tego ze pokrywa sie np.jakis budynek wieloma milionami tych urzadzen i z daleka budynek bedzie niewidzialni jak i z gory dla satelit:) Bo bedzie pobieral obraz z otoczenia powiedzmy z odleglosc 10m wokol niego a wyswietlal na sobie ten pobierany.

Proste i dziala.Tylko troche drogie.No ale my w Polsce i tutaj w Leeds niemusimy obawiac sie nalotow dywanowych!!!Chociaz za x-lat kto wie moze i do nas po cos USA przyleci chocby po Polki!!!;)Tylko niech sprobuja!!!!!Wrrrrrrrr

OBSERWATOR
    Członek

[quote:748787e402]Nie musze mowic ze takie eksperymenty na ludziach sa takze prowadzone chociaz pozornie nikt nic nie wie.
    [/quote]
    Wiem. Widziałem w Archiwum X". 8) [/quote]

Prekursor
    Członek

Wiem ze widziales.Twoja mama mi mowila.Ale swoja droga to mam sentyment do tego serialu i wbrew pozorm jest on bardziej science niz fiction!!!

v-tec
    Członek

X-Files is the best! Kapitalna mieszanka science, fiction i thriller, dla mnie serial No. 1, zwłaszcza pierwsze serie bo potem już poziom opadł wyraźnie. No. 2 to dla mnie CSI ale tylko z Vegas, bo inne serie są słabe, za to Lost, którym wszyscy się tak podniecają – chała!

Prekursor
    Członek

Zgadzam sie z toba V-tec.Sam namietnie ogladalem w czwartek lub w srode archiwum X kilka lat temu w Polsce.Pierwsze serie byly genialne.
    Moim ulubionym odcinkiem byl ten w ktorym byl facet ze zroslakiem,facet w puzle pomalowany i ten co lowil ryby w jeziorze jak dzikus!!!

OBSERWATOR
    Członek

Dla mnie najbardziej spektakularny byl odcinek, jak na jakims wraku- chyba lodzi podwodnej- cos tam powachali czy wypili i zaczeli sie starzec w tempie przyspieszonym. To bylo cos! Jak w dobrym horrorze.
    No i chlopak, ktory pochlanial energie z piorunow.
    A watek zaczalem nie aby pokpic z Prekursora, ale dlatego, ze tak naprawde te niektore nowoczesne i tajemnicze technologie niekoniecznie sluza dobru, i dlatego otoczone sa tajemnica. A taki film jak "X-files" jest odzwierciedleniem nieznanej rzeczywistosci. Jeszcze tak wielu rzeczy przeciez nie wiemy. 🙄

Sandgirl
    Członek

Noooooo… Archiwum X to bylo cos! Moj ulubiony odcinek?… chyba ten jak jeden facet mial szczurzy (?) ogon i mogl przybierac postac jakiejkolwiek postaci i sie za Muldera 'przebral’… tak jakos.. 😛
    To byl jedyny serial jaki ogladalam razem z moja mama, bo tak to zupelnie mialysmy inne gusta – ona typu 'Ich piecioro’ bleeee a ja raczej… kurcze, no wlasnie 'Archiwum X’… :mrgreen: Tylko szkoda, ze potem sie tak popsul poziom…
    A co do poczatku watku, to pamietam, ze w jednym odcinku karaluchy byly takimi szpiegami… jak juz moj przedmowca na poczatku powiedzial….
    I jeszcze MacGyver, pamietacie? On to umial wymyslic… :mrgreen:

Prekursor
    Członek

Do Obserwator:Miales na mysli ten odcinek z "czarnym rakiem"?
    Do Sandgirl:Hmm…nigdy specjalnie nie przepadalem na Mac Gyverem!

A tak na marginesie wiecie jak po czesku jest RENEGAT???

v-tec
    Członek

Jak rozumiem większość zgadza się na X-Files i CSI Vegas, a co powiecie o Married with Children (Al Bundy) – dla mnie absolutna perełka wśród seriali, a poza tym Allo, Allo – serial tak do bólu idiotyczny, że właśnie przez to dobry. Jeszcze Seinfelda lubiłem, no i Friends mogą być.

Sandgirl
    Członek

Co do 'Married with children’, to jak bylam mala, to to ogladalam i mi sie podobalo. Ale jak chyba w tym roku obejrzalam jeden odcinek, to po prostu zenada… ale chodzi mi o stosunek do kobiet w tym serialu, przedstawianie ich pod jednym tylko katem… NIE ZNOSZE CZEGOS TAKIEGO. Jesli chodzi o pozostale tematy, to naprawde sie mozna bylo posmiac, ale ze watkiem glownym byly czasami 'dziewczyny’, to po prostu wylaczyc tv i tyle.
    Co do przyjaciol, to mi sie bardzo podobalo… chociaz ogladalam chyba do 6 sezonu czy jakos tak, bo tyle w tv polskiej pokazali.. (o ile pamietam), to naprawde przepadalam za tym serialem.
    [b:cf7b8baa78]Prekursor: [/b:cf7b8baa78]Jak mozna nie lubic MacGyvera 😉
    Allo allo smieszny byl. I nie seksistowki 😛 😉 Chociaz nie wiem, co te wszystkie kelnerki i szefowe ruchow oporu widzialy w Rene ;)…
    Acha, kiedys tez ogladalam 'Nowe przygody Supermana’ … 😀 Wiem, wiem, schematyczny… ale mi sie podobal watek relacji Clarka z Lois… Malo jest seriali, filmow, w ktorych temat milosci jest poruszany w tak uroczy sposob. No i ten aktor grajacy Clarka 😉 :mrgreen: ….

Malgon
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Prekursor wrote:

Zgadzam sie z toba V-tec.Sam namietnie ogladalem w czwartek lub w srode archiwum X kilka lat temu w Polsce.Pierwsze serie byly genialne.
    Moim ulubionym odcinkiem byl ten w ktorym byl facet ze zroslakiem,facet w puzle pomalowany i ten co lowil ryby w jeziorze jak dzikus!!!

w srody 🙂
    tez ogladalam regularnie

Malgon
    Participant

A Przystanek Alaska ???????
    Dla mnie bomba !!

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

A Przystanek Alaska ???????
    Dla mnie bomba !!

Trochę nie w moim guście, ale ogólnie ok.
    Zaliczamy więc Alaskę do dobrych seriali.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.