Strona główna Działy Hobby "Niekonwencjonalnosc w codziennosci,dziwnosci i jej…

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Prekursor
    Członek

…mutacje!!!

Zycie jest twarde i surowe.Wszyscy o tym wiemy.Wiemy tez ze jestesmy
    odpowiedzialni,poukladani,niezalezni.Jestesmy rodzicami,opiekunami,siostrami,bracmi,ludzmi i wszystkim co tylko mozliwe.Zastanawia mnie jedna rzecz bo wiem ze wiele z nas ma rozne bziki,dzwine hobby i wiele innych dziwnich nietrybikowych zachowan.Podzielcie sie nimi.Mianowicie czy np.chodzicie noca po dachach lub strzelacie z noza.Albo spicie w garniturze tylko itp.Interesuja mnie tylko wasze "hobby" te ktore ma miejsce w waszym zyciu.Do dziela!!!Zobaczymy jak jestesmy pokreceni!!!

ela1981
    Participant

Napewno nie jest dziwne, ale hobby, ktore kocham i czesto szlifuje a mianowicie nail art. Lubie bawic sie kolarami, ale nie lubie przesady i jak widze bizuterie czy piora na pazurach, to zastanawiam sie jak daleko moze pojsc jeszcze ta dziedzina. Aby miec profesjonalna wiedze na ten temat zrobilam nawet sobie kurs- taki full wypas (nie tylko nail art). W domu ogolnie pachnie "kolorami" bo maz maluje obrazy akrylowymi czasem olejnymi. Wiem, ze Polacy tutaj interesuja sie tez skladaniem modeli, ostatnio bylam w sklepie modelarskim kupic mojemu malcowi pierwszy model do sklejania i wlasnie od nich (3 nieznajace sie osoby) uzyskalam wiele profesjonalnych rad.

Mediator
    Członek

Mam takie swoje marzenie, calkiem niezwiazane z "celami strategicznymi" i pewnie dalekie od sensu i powagi. Marze o komputerze z programem typu studio nagran. O klawiaturze midi – pelnowymiarowej. O komplecie gitar od dwunastostrunowej poczynajac na dobro (to ta z okladki plyty Dire Straits, z takim metalowym kregiem pod strunami). O komplecie przetwornikow i efektow. Marze o tym, zeby wszystko, co mi w glowie gra z detalami zagrac, zaspiewac i zaaranzowac. Niby osiagalne ale ten cholerny polski podatek (patrz post V-Teca w dziale Finanse 😈 ). Nie jestem zadnym wirtuozem ani nawet cwiercia wirtuoaza. Ale slysze te cholerne dzwieki, slysze kazdy z instrumentow i nie moge tego zagrac, bo musialbym miec troche wiecej konczyn gornych 😆 . Moze kiedys… 😥

Sarbin
    Członek

Hobby… Zdecydowanie gitarra i wszelkiej maści smęty, które można zagrać. Chociaż niekoniecznie muszą być to smęty, ale to jeszcze najlepiej wychodzi 😀 Poza tym oczywiście Callan 😛 Żartuję 😀
    Tenis stołowy, tylko te ceny… 9 paundów za godzinę to lekka przesada. I co ja se zagram przez godzinę?
    Architekturze i wszystkiemu co stare mówimy zdecydowanie: TAK 😀 Za to kocham ten kraj.

Marta Klecz
    Członek

Ja lubie chodzic na imprezy i krecic tylkiem…..
    Szczegolnie lubie te bi……

Prekursor
    Członek

Mediatorze ja takze chce takie studio tylko z innymi zywymi instrumetami.Chce takze makowke,samplery,syntezatory,automaty perkusyjne,sekwencery,efektory,filtry,komputery,potezny wielokanalowy mikser,rekordery i odpowiednio wytlumiony i naglosniony pokoj ktory bedzie moim studiem.Moim swiatem i polaczeniem z moim ja,ego,tolo i wszechswiatem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uzupelnienie:

Do tego takze musze sie zaopatrzyc w porzadny rejestrator dzwieku.To znaczy taki ktory mi pozwala nagrywac dzwiek 16 bitowy o czestotliwosci probkowania 44,1.Bo poza tym ze chce bawic sie dzwiekami,obrabiac je i tworzyc chce je takze nagrywac.Jest bardzo duzo ciekawych dzwiekow ktore warto umiescic na jakiejs plycie i sie nimi podzielic.
    Na przyklad w moim rodzinnym miescie w nocy gdy sa wykonywane pewne procesy technologiczne,slychac pewien dzwiek(halas) ktory jest jednostajnym tlem dzwiekowym brzmiacym jak nieskonczone lekko modulowane echo.Tak sie czasem zastanawialem czy ktos jeszcze to slyszal i stwierdzil ze ono jest warte rejestracji.Nie znam sie mocno na inzynierii dzwieku ale wydaje mi sie ze mozna to "tlo" zarejestrowac.
    Poza tym jeszcze chcialbym dobry mikrofon do rejestracji ludzkiego glosu.To takze bedzie bardzo wazne w moim studiu.Chce nagrywac ludzki glos w waunkach studyjnych jak i na zewnatrz.

To mniej wiecej tyle jesli chodzi o dzwiek.

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.