Strona główna Działy Hyde Park Mam pytanie…

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    mariaczi
    Członek

Witam

Za 2 tygodnie po raz pierwszy zawitam w Leeds. Szukam aktualnie mieszkania i znalazlem kilka ofert w Beestone. Chciałbym sie dowiedzieć jak to daleko od centrum Leeds?

Z góry prosze o nie pisanie komentarzy w stylu "kolejny janusz itd" 🙂

Shaman
    Członek

radze przeszukac forum.
    na temat Beestonu juz tu duzo zostalo powiedziane :). Ja tam mieszkania bym nie wzial chocby mi za darmo chcieli dawac.
    Generalnie jest dosc blisko centrum ale Beeston jest spory wiec nie koniecznie musialbys blisko centrum wyladowac.
    Polecam sprawdzic mapy:
    http://www.streetmap.co.uk
    badz
    http://www.multimap.co.uk
    Tam wszystkie adresy mozesz sobie sprawdzic i zobaczyc orientacyjnie jak daleko do centrum

SAMIRAHINI
    Członek

dosc blisko centrum, co zreszta jest podkreslane w ogloszeniach.generalnie dla wielbicieli ceglasto-betonowego krajobrazu z nastawieniem na wyluskiwanie strzepow zieleni i angielskojezycznosci.generalnie amatorzy ogorkow kiszonych i zywca moga korzystac z dobrodziejstw tatejszych off licence.szczerze?nawet za doplata bym podziekowala.

mariaczi
    Członek

Dzięki za pomoc i ostrzeżenie !

fatamorgana
    Participant

Ponadto od niedawna obecni są na Beestonie ..Cyganie. Obecni w większej liczbie…Rozniosło się już co robili na Harehills, więc chyba poszli "orać" na nowe pole… Jelenie przecież czekają.
    A poza tym, ten Beeston to teraz przechowalnia Azjatów i "nowych" ze Wschodu Europy. Czyli takie Harehills B powoli… 😆 😆 😆 🙁 👿
    Po drugiej stronie Beestonu, na południe (White Rose Shopping Centre), jest jednak zupełnie przyjemnie. Mam tam znajomego Murzyna. Twierdzi, że jest spokojnie. Dzielnica willowa, z tańszymi, wolno stojącymi domkami. Zieleni sporo. I nie za drogo.

Marta Klecz
    Członek

No wlasnie widzialam kilka ogloszen z calkiem fajnymi domkami wlasnei na beestonie…i tanio, ale ja sie jednak boje….jak mam sama mieszkac na beestonie, to nie dzieki, nie wazne juz w jakiej czesci beestonu- fata- witamy!!!!!!!!!
    pojawiasz sie i znikasz..

Wojtek
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Ponadto od niedawna obecni są na Beestonie ..Cyganie. Obecni w większej liczbie…Rozniosło się już co robili na Harehills, więc chyba poszli "orać" na nowe pole… Jelenie przecież czekają.
    A poza tym, ten Beeston to teraz przechowalnia Azjatów i "nowych" ze Wschodu Europy. Czyli takie Harehills B powoli… 😆 😆 😆 🙁 👿
    Po drugiej stronie Beestonu, na południe (White Rose Shopping Centre), jest jednak zupełnie przyjemnie. Mam tam znajomego Murzyna. Twierdzi, że jest spokojnie. Dzielnica willowa, z tańszymi, wolno stojącymi domkami. Zieleni sporo. I nie za drogo.

he he … jak mi brakowalo tych watkow cyganskich 🙂

Mediator
    Członek

Witaj Fatamorgana. Fajnie znow widziec post od Ciebie i wiedziec tym samym, ze masz sie dobrze. Masz tu swoj "dorobek" i swoje miejsce, sugeruje, zebys nie znikal 😆 . Obserwator nie jestest drugim Fatamorgana – jest Obserwatorem i tak jest lepiej, bo kazdy "pracuje" na swoj imadz i amplule 😉 . Wracajac do watku glownego. Do Harehills i Beeston nie zagladam, nie chodze tam. I raczej watpie, zebym chcial tam zamieszkac. Dobrze sie czuje w swojej dzielnicy, chociaz mam troche odlotowego sasiada. Chyba za duzo pije i zdaje sie, ze slyszy glosy, bo ostatnio w srodku nocy chial ze mna rozmawiac i nagrywal mnie na kamere w telefonie komorkowym. Maly pikus. Generalnie uwazam, ze osoby szukajace mieszkania czesta lapia sie na lep dwuskladnikowy, ktory jest jak zywcem wyjety z Cialdiniego: "taniej niz gdzie indziej" plus "my wszystko zalatwimy". Wizja zaoszczedzonej kasy plus minimalnych formalnosci otumania i czyni takiego bidnego spryciarza owieczka, ktorej nawet nie trzeba ciagnac na postronku, bo idzie jak po szynach. Pozdrawiam

Prekursor
    Członek

Dorzuce sie do tego co Fatamorgana napisal odnosnie poludniowej strony Beeston.Tam jest o wiele spokojniej i wszystko wyglada normalnie.Normalnie czyli nie jak getto.Sa dzielone domki,trawa,drzewka i troche przestrzeni miedzy chodnikami i domami.Stamtad jest bardzo blisko z kolei to takiego dosc duzego parku ktory niepamietam jak sie nazywa.A ten park ma w srodku taka gorke gdzie pewni ludzie w niedziele testoja rozne machiny latajace!Ale fakt faktem ,ze wiekszosc Beestonu jest dosc Hardcore’owa dlatego swego czasu chodzilem tam w czarnym kapturze.No i niedlugo znowu chyba bede chodzil w czarnym kapturze 🙂

Sandgirl
    Członek

Fata, co sie tego 1000 tak trzymasz, 1111 wyglada o wiele lepiej… 😉
    A odnosnie Beeston to poza zakupami w polskim sklepie to nie chcialabym miec nic wspolnego z ta dzielnica…. 🙁

Shaman
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Sandgirl wrote:

Fata, co sie tego 1000 tak trzymasz, 1111 wyglada o wiele lepiej… 😉
    A odnosnie Beeston to poza zakupami w polskim sklepie to nie chcialabym miec nic wspolnego z ta dzielnica…. 🙁

Po zakupy zawsze mozna podjechac albo zrobic gdzies indziej…
    Lepej calkowicie trzymac sie z daleka 🙂

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.