Strona główna Działy Mieszkanie garnki z Polski;)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    anitham
    Participant

zastanawiam sie czy mozna wynajac w Leeds mieszkanie w pelni wyposazone …chodzi mo glownie o kuchnie
    czy takie mieszkania/domy sa duzo drozsze?
    wybieramy sie w dwie rodziny z dzieckiem i chcemy wynajac cos dla nas ale nie wyobrazam sobie kupowac calego wyposazenia a tym bardziej przywozic z polski(paranoja)

jak to wyglada?

7sisters
    Participant

Raczej nie znajdziesz w pełni wyposażonego mieszkania na wynajem. Może się zdarzyć że będzie parę drobiazgów do kuchni ale i na to nie licz za bardzo. Najlepiej zabrać z Polski najbardziej potrzebne rzeczy a potem sukcesywnie dokupować resztę.

NB. Ja zabrałem z Polski lodówkę (!). Służy mi do dzisiaj a jeszcze okazało się że dobrze zrobiłem bo na przywózkę lodówki ze sklepu trzeba często czekać nawet tydzień.[/url]

Wojtek
    Członek

Ja wynajalem mieszkanie w pelni wyposarzone …. od lyzeczek poprzez garnki az do tostera i czajnika 🙂 doslownie bylo tu wszystko 🙂 … ale wiecej za to placimy oczywiscie 🙂

anitham
    Participant

oki, ale roznica w cenie np. mieszkania (np.2 bedrooms) ile mniej wecej wynosi?

czyli jasniej …za takie samo mieszkanie wyposazone w pelni i nie ile sie placi?

ela1981
    Participant

Nie przerazaj sie tym bo jesli od razu bedziecie pracowac i zarabiac to tak naprawde nie odczujecie tych wydatkow nawet na poczatku, garnki sztucce ( za 1£ mozesz kupic maly komplecik) nie kosztuja duzo, przeciez mozecie zaczac od kilku tanszych sztuk i w miare sie rozwijac. Gorzej oczywiscie z meblami, ale niektore domy sa full umeblowane i na to przede wszyskim musicie zwracac uwage.

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    anitham wrote:

oki, ale roznica w cenie np. mieszkania (np.2 bedrooms) ile mniej wecej wynosi?

czyli jasniej …za takie samo mieszkanie wyposazone w pelni i nie ile sie placi?

Wszystko zalezy od dzielnicy i sanu technicznego tego wyposazenia, ale te 400-450£ to musisz szykowac bez zwgledu na swoje wymagania. Nie chcialabys widziec tanszych mieszkan!

v-tec
    Członek

Kupno garnków, sprzętów elektrycznych i nawet mebli to wszystko pikuś w porównaniu z czynszem, który w dodatku musisz płacić co tydzień/miesiąc i nic z tego nie masz (a to co kupisz masz na lata). Wytłumacz komuś w Polsce że na czynsz + council tax wydajesz co miesiąc równowartość używanego samochodu (kiepskiego ale na chodzie), dwóch lodówek albo średniej wielkości telewizora… 🙁

Prekursor
    Członek

No wlasnie.Garnki,sztucce nie sa takie drogie.Wydatek bedzie jednorazowy ale bedzie sluzyl praktycznie caly czas.Ja mimo ze pierowtnie przyjechalem na krotko kupilem od razu najpotrzebniejsze rzeczy kuchnenne dla mnie.Kupilem garnki,talerze,sztucce i porzadne noze.Noze dla mnie sa najwazniejsze wiec to wydatek obowiazkkowy bo nie wyobrazam sobie mojej kuchni inaczej!

SAMIRAHINI
    Członek

a ja tak kota ogonem obroce,powiedzmy.coz,spotkalam sie z egzotyczna jak dla mojego ogladu swiata z sytuacja zakupu paru kompletow garnkow w celu szeroko zakrojonej konsumcji w PL.grono obdzielonych zestawami tefala,rzeklabym rodzinne.garnki powazono na wadze kuchennej i wio do samolotu tudziez wehikulow towarzyszacych, co by tylko nie dokonac doplaty do bagazu.czemu drwie?no bo nawet te lsniace gary nie uratowaly domowego ogniska i teraz trzeba dzielic cudne rondle na dwoje.a tyle bigosu by sie uwazylo…

Troublemaker
    Członek

moje tez bylo w pelni wyposazone…
    ale nie wyobrazalam sobie…uzywac ich widelcow??
    lyzek??
    masakra
    mam swoje 😀

zlosnica2005
    Członek

Mam pytanko w jakiej dzielnicy znajduje się fabryka SYMPHONY na Gelderd Road??

Proszę o pomoc.

Malgon
    Participant

http://www.symphony-group.co.uk/about/leeds.aspx

prosze – mapka z dojazdem nawet 🙂
    wg mnie to jeszcze chyba Wortley
    choc LS12 mogloby sugerowac ARmley.

blackeddy
    Participant

Trochę na pograniczu Beeston. Z Beeston Hill to tak 30 minut na piechotę.

filipek
    Participant

Niekiedy jest mi zal ,wybieraja sie w 2 rodziny do Angli ale nie wyobrazaja sobie kupowac garnkow,to se znajdz na jakiejs wystawce duza wanne i tam gotujcie albo pukaj po domach moze ktos ma cos niepotrzebnego!!

akukain
    Participant

Wiecie co. Nie wiem jak wy ale ja nie wyobrażam sobie używania czyjegoś sprzętu. Może i jeszcze lodówkę można umyć, zresztą jedzenie najczęsciej jest w opakowaniach albo pojemnikach. Ale talerze, sztućce czy garnki? No bez przesady. Tym bardziej że nie jest to jakiś wielki wydatek. A służy i służy. Jestem za "swoim wyposażeniem" które zabierasz ze sobą gdziekolwiek byś się nie wyprowadzał.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.