Strona główna › Działy › Praca › pracująca mama
Co wam tak nagle wszystkim zebrało się na przyjazdy z dziećmi? Tu się przyjeżdża do roboty a nie dzieciaki niańczyć!!
Żartowałem oczywiście. Akurat w twoim przypadku nie ma problema bo tu 5latki zaczynają szkołę. Mimo to odradzam wybierać się z dzieckiem w nieznane, mały nic takiego nie zrobił 🙂
Póki co małego zostaw z babcią, jak staniesz na nogi pojedziesz po niego.
Chyba się o benefitach róznych naczytali i teraz też by chcieli skorzystać.
Skoro Murzyny i muzułmany dostają, to czemu polskie rodziny czy dzieci miałyby być gorsze, nie?
Ale tak na marginesie: czemu znowu do Leeds?
Aż tak to miasto jest rozchwytywane? 😯
[quote:f60304c498]Ale tak na marginesie: czemu znowu do Leeds?
Aż tak to miasto jest rozchwytywane?
[/quote]
Pewnie dlatego, ze ze swieca szukac drugiego takiego forum 😀
To nie jest bron boze uszczypliwosc, to fakt, zreszta dzieki forumowiczom chcacym podzielic sie posiadana wiedza 🙂 Nawet jezeli czasem narzekaja na nowicjuszy…
Taa, to już ś.p. Spokoboy zauważył że najazd januszy na Leeds jest spowodowany tym że forum jest za dobre i przez to robi Leeds za dużo reklamy 🙂
Panowie, obniżyć poziom!! ( Panie też)
Chodzą słuchy, że Leeds to dopiero będzie w mediach. Nie wiadomo jeszcze czy chodzi o reklamę, czy antyreklamę. 😆
Nie wyjezdzaj z dzieckiem, bo nie bedziesz mogla pozalatwiac wielu spraw – ktos musi sie nim opiekowac. Dla dziecka bedzie to potworny stres, a Twoj wlasny zmultiplikuje negatywny faktor oddzialujacy na malucha. Posluchaj dobrej rady udzielonej juz wczesniej. Zostaw dziecko z Babcia i przyjedz sama. Jesli dobrze sie zakrecisz, dzieciak moze dojechac w miare szybko. Tylko wciaz bedziesz miala problem – z kim go zostawic kiedy bedziesz w pracy? Mysle, ze to nie jest dobry pomysl. Piszesz, ze koniecznie chcesz wyjechac. Warto chyba jednak usiasc spokojnie i przeanalizowac wszystkie za i przeciw. Naprawde inaczej jest, kiedy dojezdzasz z dzieckiem do bedacego juz w Anglii partnera lub meza, ktory pracuje i ma przygotowane lokum dla Ciebie i dziecka. Przemysl to jeszcze.
Podajesz dochód za poprzedni rok, czyli w waszym wypadku dochód z Polski jako kwotę bazową. Następnie po przyznaniu tax creditu (wyrównanie do trzech miesiecy w przypadky child tax creditu) kwota ta zostaje zweryfikowana na podstawie bieżącego dochodu z Angli. Pamiętaj, że przy każdej zmianie tych dochodów, np mąż dostanie podwyżkę, czy też ty pójdziesz do pracy, musicie poinformować Inland Revenieu, a wtedy kwota ta zostanie przeliczona ponownie.
ja pracuje full time od 9tej do 17tej- dziecko zawoze do przedszkola- nie jestem akurat typem matki siedzacej w domu….
Moj maly lubi byc wsrod dzieci= poza tym mowi tylko po angielsku- czego ja go nie ucze, i napewno bedzie mial lepszy start w szkole.
Jak oze jestem sama- panstwo mi placi za to przedszkole….
Nie jest zle ale nie jest tez cudownie lekko…
Jak juz przyjedziesz moze wybierzemy sie z maluchami do jakiegos fajnego miejsca, np Eureki w halifaxie- bylam wczoraj i bylo super
Uwazajac twoja sytuacje za krytyczna, radze abys synka zostawila w Polsce, a po znalezieniu pracy sciagnela go do siebie, przeciez jak zostanie 3 miesiace z babcia to nie znaczy, ze sie go wyrzekasz. Pamietaj jednak, aby udalo Ci sie musisz miec troszeczke kasy na start oraz jezyk w stopniu "minimalnie komunikatywnym". Bez tych dwoch rzeczy sama nie jestes w stanie sobie pomoc, wiec trudno bedzie aby ktos obcy ci pomogl. Nie masz przyjaciol, a obcy nie wynajmie Ci mieszkania za darmo czy nie znajdzie ci pracy.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Eureki w halifaxie- bylam wczoraj i bylo super
Mozesz napisac napisac jakies szczegoly, co to jest?
"The 'Eureka!’ family science museum, which was inpsired and opened by Prince Charles in the summer of 1992 is also located in the town"
Kliknij Plan a visit po cennik i szczegóły.
Marta jasne:))) z checia tym bardziej ze nikogo tam nie bede znala.
wiesz ja tez bede sie po jakims czasie rozgladala za praca ale poki co Ola malenka a moj angielski jeszcze daleki od idealu……
ps.chetnie pogadam na gg ,wiec jesli masz/macie ochote prosze o sygnal…wysle numer na priv…
mam wiele pytan a propo wyjazdu z maluchem….bede wdzieczna:)) 😀
Fajnie że po dwóch latach na forum dowiaduję się czegoś takiego…
Better late than never.
Na pewno wybiorę się z dzieciakami, może nawet w tę niedzielę
Fajnie że po dwóch latach na forum dowiaduję się czegoś takiego…
Better late than never.
Na pewno wybiorę się z dzieciakami, może nawet w tę niedzielę
Nigdy nie wiadomo kiedy co się przyda człowiekowi. Zwróciło kiedyś moją uwagę jak jeździłem do Halifax, że tyle tych napisów przy drogach o tej Eurece no i sprawdziłem co to. Nawet przy autostradzie M62 są drogowskazy chyba.
Pozdrawiam i miłej zabawy. 🙂
bylismy tez w Magnie- nie warto, drogo jak cholera i jedyne co zobaczycie to wielki warehouse- mozecie rownie dobrze zwiedzic okoliczny warehouse…Bylismy w Chester Zoo, i Safari…jest pelno fajnych miejsc 🙂
Ostatnio bylismy w Matlock- gdzie jest taka fajna kolejka- wjezdza na gore, gdzie mozna pojsc do jaskini…i wogole…