Strona główna Działy Finanse sytuacja finansowa przyszlych mam

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    moon
    Członek

Witam!!!
    Nie wiem jak dokladnie zaczac moja wypowiedz. Wiec zaczne tak.
    Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad "zajsciem" (troche to dziwacznie brzmi) w ciaze. I nie mam bladego pojecia jak wyglada sprawa z pomoca finansowa ze strony panstwa. W Anglii jestem od 2 lat i mialam tylko 2 miesieczna przerwe w pracy. Aktualnie pracuje dla agencji wiec nie jest to permament. Ale praca jest stala juz prawie od roku tzn. nie mialam zadnej przerwy co tydzien wyplatka jest na moim koncie. Bardzo chialabym uzyskac informacje co mi przysluguje i gdzie mialabym zawitac i do jakich drzwi pukac. Wiem, ze gdybym byla na permamenice sytuacja moja wygladalaby o wiele lepiej a tak pracujac dla agencji nie mam zadnych szans na : urlop platny, i gwarancje powrotu do pracy.
    Firma w ktorej pracuje nie zamierza nikogo przyjmowac na stale a ja nie moge czekac w nieskonczonosc. Latka leca i bardzo chcialabym miec male bobo. Tylko przeraza mnie to, ze nie dam rady ze strony finansowej. Czy ktos moze mnie doinformowac???
    Z gory wielkie dzieki

eddy25
    Participant

jestem mamą 6-miesiecznej corki.Podaj mi prosze swój adres mailowy.Napisze do ciebie i podziele sie wszystkim w kwestii twego pytania.a troche tego jest.pozdrawiam:)

v-tec
    Członek

MOże przyszły tato zatroszczy się o stronę finansową? Jakoś nic o nim nie wspominasz, czyżbyś nie daj boże chciała zajść za pomocą którejś z tych nowoczesnych metod co to podobno obywają się bez taty? 😯
    (Moim zdaniem metoda tradycyjna jest jednak dużo przyjemniejsza 🙂 )

moon
    Członek

hej
    Dzieki za odpowiedzi i za ta konkretna i za ta zabawna.
    Co do pierwszej moj mail to matyl25@interia.pl, z gory dziekuje za informacje jakie mi chcesz przekazac.
    pozdrawiam.

Co do drugiej odpowiedzi to przyszly tatus jest i pracuje. Ma permament ale wiem, ze w takiej sytuacji gdy pojawia sie maluszek nie jest latwo utrzymac sie z jednej wyplaty. Zwlaszcza gdy co miesiac wysyla sie kaske rodzicom w Polsce.
    Dziekuje za zabawny komentarz i pozdrawiam.

Malgon
    Participant

eddy 25, a czemu prywatnie a nie na forum?

to zagadnienie z pewnoscia interesuja wiecej osob (chociazby mnie) wiec kazde doswiadczenie zdobyte tu w Uk bedzie cenne.

Pozdrawiam.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    moon wrote:

Zwlaszcza gdy co miesiac wysyla sie kaske rodzicom w Polsce.

Niestety gdy pojawia się maluszek to tak jakby zmienia się rodzinę na nową: już nie tatuś i mamusia ale żona i dziecko i to o nich trzeba się zatroszczyć a mniej o rodziców…

Co do pogorszenia sytuacji materialnej to nie obawiaj się, stracisz dochody z pracy, ale zyskasz: maternity allowance, child benefit oraz tax credit i one wyrównają ci w dużym stopniu utracone zarobki, a być może nawet wyjdziesz na plus. Tak więc nie bój żaby i spokojnie zachodź 🙂
    (A poradził ci to ojciec trojga dzieci nie żebym się chwalił ale żebyś wiedziała że wiem o czym piszę)
    To czy pracujesz dla agencji czy dla firmy nie ma znaczenia

Dużo na ten temat (i każdy inny) jest na direct.gov.uk polecam

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.