Strona główna Działy Zdrowie klimat a zeby

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    koukla
    Participant

Czy angielski klimat moze miec wplyw na czeste psucie sie zebow? Odkad tu przyjechalam mam znacznie wieksze problemy z zebami i wielu znajomych ma podobnie. A jak sie ma do tego praca w zimnych warunkach (chlodnia)? Czy to tez moze byc jedna z przyczyn?

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    koukla wrote:

Czy angielski klimat moze miec wplyw na czeste psucie sie zebow? Odkad tu przyjechalam mam znacznie wieksze problemy z zebami i wielu znajomych ma podobnie. A jak sie ma do tego praca w zimnych warunkach (chlodnia)? Czy to tez moze byc jedna z przyczyn?

Moja Mama jest dentystą. Twierdzi że stan zębów zależy między innymi od poziomu stresu. Zauważyła że jej stali pacjenci mają znacznie więcej problemów z zębami np. w czasie sesji egzaminacyjnej, problemów rodzinnych itp. Nie wiem, może coś w tym jest?

Mnie akurat po przyjeździe do UK stan uzębienia się nie pogorszył. Pasuje to nawet do powyższej teorii bo żyje mi się znacznie spokojniej niż w PL.

Lepton
    Participant

Powodem moze byc inna dieta: tutaj wymieniam:
    Yorkshire Pudding, Cumberland Sausages, Gravy, Fish and Chips, roznego rodzaju Pastry, bog wie co jeszcze…
    no i jeszce dodam, ze dla kobiet (tutaj pojade SpokoBoyxxem)
    – seks oralny z Pakusami i Ciapatymi
    a dla mezczyzn
    – seks oralny z czarnymi kobietami i angielkami po 30-tce
    😀

itakpowiem
    Participant

itakpowiem- ja ni mom zedbow i nie mam problemu

sweetie_17
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    koukla wrote:

ja nigdy nie mialam problemow z zebami 😀 no i panicznie boje sie dentystow heh 😆 ale za to moje wlosy sa "niegrzeczne" tzn nie ukladaja sie i takie tam – czy to angielski klimat 🙄 tylko nie piszcie ze mam myc wlosy please 😛

monik
    Członek

sweetie_17 wrote:

koukla wrote:

ja nigdy nie mialam problemow z zebami 😀 no i panicznie boje sie dentystow heh 😆 ale za to moje wlosy sa "niegrzeczne" tzn nie ukladaja sie i takie tam – czy to angielski klimat 🙄 tylko nie piszcie ze mam myc wlosy please :P[/quote]

hej ja mam dokladnie to samo – odkad przyjechalam do leeds moje wlosy wogole nie chca sie ukladac:( w polsce byly sliczn ekrecone a tu jakis zupelnie nie do ogarniecia sie zrobily 🙁 ps.zeby nie bylo ze ich nie myje 🙂 myje wlosy codzienie 🙂

pozdr m

Prekursor
    Członek

monik wrote:

[hej ja mam dokladnie to samo – odkad przyjechalam do leeds moje wlosy wogole nie chca sie ukladac:( w polsce byly sliczn ekrecone a tu jakis zupelnie nie do ogarniecia sie zrobily 🙁 ps.zeby nie bylo ze ich nie myje 🙂 myje wlosy codzienie 🙂

pozdr m

Powiedz kiedy ostatnio bylas u fryzjera? 🙄

monik
    Członek

Prekursor wrote:

monik wrote:

[hej ja mam dokladnie to samo – odkad przyjechalam do leeds moje wlosy wogole nie chca sie ukladac:( w polsce byly sliczn ekrecone a tu jakis zupelnie nie do ogarniecia sie zrobily 🙁 ps.zeby nie bylo ze ich nie myje 🙂 myje wlosy codzienie 🙂

pozdr m

Powiedz kiedy ostatnio bylas u fryzjera? :roll:[/quote]

trzy miesiace temu robilam sobie pasemka i obcinalam wlosy…w polsce zazwyczaj po farbie i obcinaniu moje wlosy maja problem z ukladaniem sie po jakis 4 – 5 miesiacach….dla moich wlosow tutejszw wode nie jest za dobra…ale damy rade 🙂
    pozdr m

Dorota.s
    Participant

Jesli chodzi o wlosy, to w Angli, powietrze zawiera wiecej wilgoci a to sprawia ze wlosy sie kreca, newet te co normalnie byly dosc proste. Poza tym, woda jest inna i po umyciu sa strasznie miekkie. Moze zmiana szamponu lub czegos co dajesz do ukladania pomoze. To samo moze miec wplyw na zeby. Jesli zawiera mniej fluoru niz na przyklad w Polsce, to tez zrobi z czasem swoje. No i trzeba sie zastanowic nad dieta. Jesli jadlas serki, wiecej warzyw, a tu nie specjalnie, to i zeby i wlosy to pokaza. Tran w kapsulkach jest na to dobry.

Marta Klecz
    Członek

Wlosy nalezy regularnie przystrzygac zwlaszcze te w malo widocznych miejscach…

Ja nie zauwazylam zeby mi sie psuly zeby…a juz przeciez z 5 lat bedzie…
    A uwielbiam cumberland sausages z gravy i mash potatoes….
    No ale fish and chips tradycyjnych, tych tutaj w Leeds nie znosze…
    Pewnie tez ocet nieprzychylny jest zebom.

Z to mam problem z paznokciami, rozdwajaa mi sie i sa na maxa slabe. Tak jak skora…juz mnie normalnie tak swedzi, taka sucha jest ze przy drapaniu odpadaja mi suche platki …
    Moze sie zamieniam w gadzine???????????????????

Malgon
    Participant

gadzina to ty juz jestes luv 🙂 hehe
    Witaminki jesc, witaminki C, E na skore, a dalej ponizej:

Najbardziej zalecanymi składnikami odżywczymi dla włosów są: biotyna, kwas foliowy, selen, żelazo,cynk oraz witaminy B1, B2, B3, B5, B6 i B12.
    Taki sam zestaw witamin zapewni też zdrowie paznokciom. Podobnie jak włosy, paznokcie u rąk i stóp odżywiane są poprzez przemianę materii. Lakier do paznokci ani odżywka nie pomogą na łamliwość paznokci, bowiem włosy i paznokcie są jak rodzeństwo – rosną w taki sam sposób. Paznokcie biorą swój początek z nasady, miękkiej warstwy komórkowej. Im dalej przesuwają się do przodu, rosnąc, tym stają się twardsze i rogowacieją. Jeśli są dobrze odżywiane przyrastają o niemal 1 cm w ciągu 3 miesięcy.

🙂

jacek-jestem
    Participant

A mi klimat służy 😀

I nawet dwa zęby mądrości mi wyrosły 8)

fatamorgana
    Participant

Marta wrote:

Wlosy nalezy regularnie przystrzygac zwlaszcze te w malo widocznych miejscach…

😯
    A nie lepiej depilować??? 😯 😯 😯 😆 😆 😆 😆
    Taka moda…

Potwierdzam, że woda jest coraz gorsza. Strasznie wysusza skórę, a z niekórymi szamponami powoduje stany zapalne skóry.
    Kiedyś myślałem, że mydło jakieś lipne, ale i bez mydła było podobnie.
    Deszczów coraz mniej, to i zapasy wody stare widać…
    😕 🙄

Prekursor
    Członek

Marta wrote:

Moze sie zamieniam w gadzine???????????????????

Lepsza gadzina niż muł bagienny ! 😆

cheeky girl
    Participant

ale za to jaka dobra do picia…ta woda oczywiscie 😆 😆
    w Polsce to tylko u zrodel wisly sobie popijam;-)))

Fata, moze szare mydlo ci bedzie sluzylo?? 😉 😆 😆

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.