Strona główna Działy Dziecko Szkola dla dzieci

Wyświetlanych postów: 2 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Marti 31
    Członek

poszukuje szkoly dla dzieci w wieku 6 lat.Czy ktos wie jakie sa mozliwosci zapisania ich do szkoly w biezacym czasie??Gdzie i do kogo sie z tym zwrocic??

bolek
    Participant

Najpierw musisz wysłać maila/zadzwonic/wysłać list lub jeśli ci się spieszy poprostu pójść na piechotę do City Council – Education Leeds – Admmisions Team. To jest na 10 piętrze w Merion house na Merion Street – budynek City Council i poprosić o School Transfer Application Form. Jeśli pójdziesz na piechotę to wypełnisz na miejscu ale przygotuj sobie trzy szkoły do których chciałabyś zapisać dziecko. Potem czekasz na ich odpowiedz i kontaktujesz się ze szkołą. Szkoła ustali termin kiedy dziecko może zacząć naukę.( a wcale im się nie spieszy – ze szkołą skontaktowałem się przed rozpoczęciem roku szkolnego , a dzieci zaczęły dopiero w 2 tygodniu). I w sumie to wszystko, żadnych zaświadczeń itd nie trzeba. Pisałem z głowy, na szybko, więc coś mogłem z nazwami pokręcić, jak trzeba – napisz, to sprawdze dokładnie. Wszelkie informacje+lokalizacje szkół znajdziesz na stronie http://www.leeds.gov.uk w zakładce Learning. Pozdrawiam.
    PS. Dzieciom się bardzo podoba!!!

Wyświetlanych postów: 2 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.