Strona główna › Działy › Hyde Park › A jednak jest! Kolejne "Polish Party"…
i co z tego, ze jak wszedlem to zobaczylem zabawe w remizie, i co z tego ze kolega dostal po nosie(byl pijany wiec pewno narozrabial;D) i co z tego ze muza do dupy jak chce posluchac dobrej muzy to west indian center (w ta sobotke sobie rusze) albo w domu slucham. Idac do 'NU’ wiadomo bylo, ze nie bedzie dobrej muzyki, wiadomo ze bedzie zgraja Januszy, tego sie spodziewalem i to dostalem, a jak ktos sie spodziewal czegos innego to pomylil miejsca.
Widzialem tez sporo osob co sie dobrze bawilo i my w swoim gronie tez zajebiscie sie bawilismy mimo ze to zdecydowanie nie nasz gatunek muzyczny. Jedyne co bym zmienil a moze raczej dodal to wiecej polskiej muzyki.
Pozdro dla Januszy
Spokoboy:
Pomysl na Janusz party jest najbardziej pozytywny.Ja sie dolaczam.Osobiscie jestem za i dodam ze mozna by bylo troszke ulepszyc twoj pomysl a mianowicie:
-przedewszystkim niezapominajmy o dziewczynach ktore musialby by miec usta pomalowane na rozowo jak i choragiewki z napisem "ku*wa","mam wyje*ne na to" i "ch*j" i jeszcze wiele innych
-powinien byc zoorganizowany konkurs na miss janusz i mistera janusza
w roznych kategoriach (najdluzszy zarost,najbrudniejszy sweter lub spodnie itp)
-powinny byc gry i zabawy dla januszow np."pikowanie na czas" ,"pakowanie","zbiorowe spanie na lozkach pietrowych" itd
-loteria fantowa a wygranymi byly by ciuchy z World sport i tym podobnych sklepow a takze z Primark
-karaoke
i wiele wiele innych!!!
😯
Bedac kilka dni w Londku zdarzylem sie zorientowac ze Janusze maja sie tu calkiem dobrze.Lepiej niz w Leeds jest sobie "grupa trzymajaca wladze" ktora oficjalnie nie pracuje ale jest bardzo zaradna.Na victoria bus station jest sobie grupa ktora dorabia naiwosci polakow.sprzedajac im mapki metra za funta ktore mozna dostac za darmo na stacji metra a ze wielu nie kumatych przyjezdza do Londka i nie wiedza Tego i takze jak sie poruszac po Londynie za drobna oplata Janusze mieszkajace tu czy pijace wysokoprocentowe trunki zawsze pomoga znalezc i pomoga przy bagazu uwaga nawet nie kradna (bagazu oczywiscie).W Londynie sa miejca gdzie za darmo-codziennie wieczorem sa rozdawane posilki,kanapki kawa ,herbata jest kilka takich miejsc W Londynie ,wiec Janusze maja sie dobrze bo zawsze dostana jedzonko.Sa tez miejsca gdzie rozdawane sa ubrania wiec nasze Januszki staraja sie brac wszystko bo sa to markowe rzeczy w dobrym stanie wiec Nasze Januszki dorabiaja sprzedajac poniej rodakom za funta lub kilka funtow aby starczylo na jakies Ciderek tani.CZESC mieszka na nieczynnych dworcach reszta na sklotach tzn.mieszkanich ktore staly puste a zostaly zamieszkane przez niektorych naszych rodakow.Generalnie nie jest tak zle gina oni tlumie na tle swietnie bawiacego dobrze ubranego zawsze kolorowego Londynu.Jest duzo tu Polakow ,ale slychac takze inne jezyki i nie widac tak polakow jak w Leeds (przynajmniej w centrum londka wiekszosc polakow mieszka w Zach.czesci londka)anyway nie jest tragicznie a z praca to mit ze jest ciezko jest ciezko dla ludzi ktorzy nie wiedza jak sobie tu radzic i nie znaja jezyka ja zalatwilem sobie prace jak jeszcze bylem w Leeds ,aleznalazlem tez inna na pol etatu po dwoch dniach pobytu.mam teraz dwie prace na pol etatu i jest good.pozdrawiam wszystkich Januszy i grono Forumowiczow. 😆 😆 😆
Tak dokladnie opisales ten proceder … mam wrazenie ze bierzesz w nim udzial 🙂
hehehe
hehe 😀 Spokoboy podejrzany o januszostwo 8) 😉
Opisał bo widział i zna realia.
Zaradność Polaków przecież niejedno ma imię.
A korzystać z tego co dają w Anglii też trzeba umieć.
Spokoboy…powodzonka w tym Londynie 🙂
Ciesze sie ze ci wychodzi i wszystko idzie jak trzeba 🙂
tak jeszcze dodam pare slow do twojego postu moim zdaniem w Londku nie widac tak polakow gdyz tam jest TAKA mieszanka ludzi ze raczej ciezko jest zwracac uwage na kazdego przedstawiciela poszczegolnych narodowosci…a tu w Leeds przewazaja Anglicy stad tak latwo nas odroznic 🙂 aaaaaaaa o tym kazdy przeciez wie po co ja sie produkuje 🙂
Ale z tym Januszkami to naprawde niezle…
Spokoboy mysles by napisac jakis reportaz do gazetki badz portalu internetowego o tytule np " Januszek i jego maly/wielki swiat " czy cos takiego 🙂
pozdrowka
No to wam powiem, że Fatamorgana postanowił "rozsławić" Januszów w …Polsce. Skoro tyle wieści przychodzi do UK z Polski i odwrotnie, to dlaczego nie przybliżyć tak popularnej w północnej Anglii tematyki? 😆
Mało tego. Postanowił przybliżyć jeszcze kilka spraw zw. z Leeds i regionem. Być może już wkrótce będzie można przeczytać w polskiej prasie albo i necie (?) na ten temat.
Obiecał, że da znać gdzie to znaleźć. 🙂
Pozdrawiam.
😯
😯
Media w Polsce wiedza co sie dzieje w Londynie, czesto sa reportaze o bezdomnych.
problem tkwi w tych ludziach, oni nie chca nic zmieniac, jest im tam dobrze. utkwilo mi jedno dosyc istotne zdanie w pamieci:
"nam jest tu dobrze, mamy co jesc, gdzie spac, mamy w co sie ubrac, po co wracac do Polski.. lepiej byc bezdomnym tutaj"
skoro nie chca pomocy, ba skoro nawet nie chca wracac do kraju to niech sobie tam siedza, czasami warto sie zastanowic kilka razy komu sie pomaga!! mysle, ze sto razy bardziej potrzebuja pomocy dzieci z Afryki, z ubogich krajow, gdzie nie ma co jesc, gdzie dzieci nie maja rodzicow, gdzie panuja epidemie.. niz bezdomni w Londynie!!!!
pozdrawiam.