Strona główna Działy Hyde Park Propaganda PIS-u jak za starych dobrych czasów PRL-u ;-)

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Dzieju
    Participant

Debata w sejmnie z udziałem p. Minister Pracy Anny Kaleta

http://finanse.wp.pl/POD,21,wid,8485240,prasa.html?P%5Bpage%5D=4

Z danych podanych przez Minister pracy wynika, że bezrobocie spadło o 4,3 punktu % i przybyło 328 tyś miejsc pracy. Wynika z tego że Polsce pracuje ok. 8 mln ludzi, dla przypomnienia, Polska ma 38,2 mln obywateli z czego 27,15 mln w wieku produkcyjnym (15-64 lat).
    Czy tylko mi się coś nie zgadza???
    Gdzie pozostałe 19 mln?? Oczywiście część jest jeszcze w szkołach, część studiuje, część pobiera rentę, ale wątpię że jest to łącznie 19 mln ludzi.
    Czy tylko mi się coś nie zgadza??
    Do tego, w tych 8 mln jest jeszcze cała budżetówka, która nie wytwarza żadnych dóbr, więc ile tak naprawdę Polaków pracuje na tą Polskę??
    Czytając dalej ” w Wielkiej Brytanii od maja 2004 r., odkąd jesteśmy w Unii, do marca 2006 r. zarejestrowało się, aby podjąć pracę 228 tys.”
    Ostatnie dane Home Office podają, że o WRS wystąpiło 447 tys osób z czego większą cześć stanowią Polacy, A nie oficjalne dane podają że na wyspach przebywa ponad 650 tys imigrantów z nowych członów UE.
    No cóż propaganda jak za starego dobrego PRL-u…….

v-tec
    Członek

> Do tego, w tych 8 mln jest jeszcze cała budżetówka, która nie wytwarza żadnych dóbr, więc ile tak naprawdę Polaków pracuje na tą Polskę??

Ano wynika że jest ich bardzo niewielu, i dlatego trzeba tych nieszczęśników obciążyć ile się da: 20% podatku od pensji, 22% vatu od zakupów, 50 – 100% akcyzy od benzyny, fajek i alkoholi – to wszystko na utrzymanie tej 'budżetówki’, oraz 50% zusu na pieniążki dla milionów emerytów i rencistów, którzy w dużej części są całkowicie zdolni do pracy 😕

stelmah
    Członek

smutne, aczkolwiek prawdziwe
    dać jest łatwo ale odebrać już znacznie trudniej
    ta droga dłuuuuuga jest … 😉

Baggins
    Participant

[quote:cf8a257658]Z danych podanych przez Minister pracy wynika, że bezrobocie spadło o 4,3 punktu % i przybyło 328 tyś miejsc pracy. Wynika z tego że Polsce pracuje ok. 8 mln ludzi, dla przypomnienia, Polska ma 38,2 mln obywateli z czego 27,15 mln w wieku produkcyjnym (15-64 lat).
    Gdzie pozostałe 19 mln??[/quote]
    Naucz sie podstaw liczenia, to ci wyjdzie ze 38.2 – 27.15 to raczej nie 19 😕

Dzieju
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

[quote:35d93eb63a]Z danych podanych przez Minister pracy wynika, że bezrobocie spadło o 4,3 punktu % i przybyło 328 tyś miejsc pracy. Wynika z tego że Polsce pracuje ok. 8 mln ludzi, dla przypomnienia, Polska ma 38,2 mln obywateli z czego 27,15 mln w wieku produkcyjnym (15-64 lat).
    Gdzie pozostałe 19 mln??

Naucz sie podstaw liczenia, to ci wyjdzie ze 38.2 – 27.15 to raczej nie 19 :?[/quote]

A Ty naucz się podstaw języka polskiego, a dokładnie rozumienia tekstu.
    38 mln to ogólna liczba obywateli, 27 mln to liczba osób w wieku produkcyjnym, a 8 mln to liczba osób zatrudnionych. 27 – 8 = 19. Bo to liczba osób w wieku produkcyjnym, po odjęciu osób kształcących się i osób w dłuższym okresie nie zdolnych do pracy (ręcistów), powinna być podstawą licznia skali bezrobocia.

Baggins
    Participant

Ano sorki, nie czytalem artykulu tylko twojego posta, wiec nie wiedzialem skad sie wzielo te 8mln ludzi pracujacych

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.