Strona główna Działy Hyde Park Ciociu ciociu nie badz taka …..

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Malgon
    Participant

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3593468.html

az sie lezka kreci …

a przeciez to byla taka beznadzieja!

Sandgirl
    Członek

Jaka tam beznadzieja…
    Ja tam wcale nie pamietam tego jako beznadzieje 🙂
    Jak bylam mala, to lubilam 🙂

Malgon
    Participant

alez ja tez lubilam i mimo wszystko dobrze mi sie kojarzy.
    ale wtedy przeciez nie bylo wyboru … nie moglismy nie lubic bo nic innego nie bylo.
    No poza Telerankiem ale to w niedziele. i Dropsem w soboty …

ale jak sobie przypomne faktycznie te kostiumy, zabawy, teksty piosenek to wydaja mi sie dosc dziwne teraz.

"Nie bedzie tuptal noca jez…."

Pozdrawiam

Lepton
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

alez ja tez lubilam i mimo wszystko dobrze mi sie kojarzy.
    ale wtedy przeciez nie bylo wyboru … nie moglismy nie lubic bo nic innego nie bylo.
    No poza Telerankiem ale to w niedziele. i Dropsem w soboty …

ale jak sobie przypomne faktycznie te kostiumy, zabawy, teksty piosenek to wydaja mi sie dosc dziwne teraz.

"Nie bedzie tuptal noca jez…."

Pozdrawiam

Nie zgadzam sie. To byla klasa sama w sobie!!!! Na pewno lepsze niz zachodnie Teletubisie teraz!! Z reszta piosenki dla dzieci tak maja ze sie starszym nie podobaja. To cos tak jak np. Punk albo Death Metal. Znajdz babcie ktora tego slucha 😀
    A jesli chodzi o myzyke w tamtych latach to byly i listy przebojow Niedzwieckiego i programy Kaczkowskiego na 3-ce a Tonpres i Muza wydawali zagraniczne plyty. A jak sie chcialo cos prosto z zachodu to sie mozna bylo wymienic w Hybrydach lub na Wolumenie (mowie o Warszawie). I pamieam mnostwo teledyskow Duran Duran, Jacksona, Prince’a, Flock of Seagulls itp w TV. Chyba w niedziele leciala lista przebojow ale nigdy sobie nie moge przypomniec nazwiska prowadzacego.
    Jednym slowem lata 80-te rzadzily a fasolki mialy tak samo silna pozycje jak Blondie i Queen 🙂

Sandgirl
    Członek

Zgadzam sie z powyzszym, jak teraz czasem popatrze, co jest puszczane w tv publicznej (bo innej w domu nie mam), to naprawde wolalabym powrot starego dobrego Pana Tik Taka… Przynajmniej przez pryzmat wspomnien z dziecinstwa tak to odbieram.
    A zadnej kasety Fasolek chyba nigdy nie mialam. Jak mialam 7 lat, mama kupila mi plyte "Marchewkowe Pole" Lady Pank. To dopiero byl odjazd 😀

Baggins
    Participant

Krzysztof Marzec hehe pamietam, qrde normalnie wyjcio pedofil Pan Krzysio

Dana
    Participant

Gdzie słoneczko nocą śpi,
    Czy wilk zawsze bywa zły
    Dokąd tupta nocą jeż
    Możesz wiedzieć jeśli chcesz…

Domowe przedszkole
    Wszystkie dzieci kocha
    I chce byśmy także
    Kochali je trochę

Domowe przedszkole
    Czy słońce czy deszcz
    Przyjść może do ciebie
    Jeśli tylko chcesz.

Lepton
    Participant

Az mi sie zachcialo posluchac Akademii Pana Kleksa oraz "Pan Kleks w kosmosie".
    A jak juz o Panie Kleksie, to pamietacie Franka Kimono?
    No i oczywiscie jak mozna zapomniec o Shakin’ Dudi. Anglia miala Shakin’ Stevens’a, a my Dudiego. W tym akurat wypadku gora bylo polskie 🙂

—————————————————————–
    Urode swinki Pigi masz. waga przewyzszasz nawet ja
    We snie mnie straszy Twoja twarz, a wszystko to przez jedna noc

Ach Ziuta, ja wiem, ze nie ma brzydkich kobiet, tylko wina czasem brak
    Lecz Ziuta, gdy wytrzezwieje czlowiek, wtedy inny gust ma, inny smak

Pokazac sie gdzies z Toba wstyd, dwie klasy podstawowki masz
    Swym krzykiem nerwy psujesz mi, a wszystko to przez jedna noc
    ——————————————————————

PS. Baggins zaraz pewnie dorzuci Papa Dance 😀

Marta Klecz
    Członek

Ja nigdy tego nie ogladalam…Teleranka, drop-to wogle nie wiem co to jest-domowe przedszkole zawsze lecialo, ale bylo strasznie nuuuudne
    Ale pan Kleksa uwielbialam, wogole Fronczewski zawsze mi sie wydawal atrakcyjny…

myduke
    Członek

A jeszcze 5-10-15!
    Patrzcie jak waznym elementem dziecinstwa byly te programy!

Franek Kimono! To dopiero klasyka. Szczegolnie 'Karate Mistrz’:)

Lepton
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    myduke wrote:

A jeszcze 5-10-15!

5-10-15 obdarzam wielkim sentymentem. To wszakze pierwszy ciag arytmetyczny w moim zyciu! I to w dodatku rosnacy. A stworzony z sum czesciowych jego pierwszych trzech wyrazow szereg jest w dodatku rozbiezny!!! Jaka to madrosc w tych programach dla dzieci tkwila!!!

A pamieta ktos jeszcze Kwant [czyt. kuant]??

Malgon
    Participant

No to jesli tak jedziemy to prosze!!!

http://www.nostalgia.pl/
    Arabella, Krecik, Zwirek, Siedem Zyczen i Rademenes …
    warto poogladac i posluchac.
    kazdy znajdzie cos co go rozczuli ….
    Och

🙂

Lepton
    Participant

Malgon wrote:

No to jesli tak jedziemy to prosze!!!

http://www.nostalgia.pl/
    Arabella, Krecik, Zwirek, Siedem Zyczen i Rademenes …
    warto poogladac i posluchac.
    kazdy znajdzie cos co go rozczuli ….
    Och

🙂

W deche.. ale zobacze dopiero po powrocie z pracy!!

Sandgirl
    Członek

Lepton wrote:

myduke wrote:

A jeszcze 5-10-15!

5-10-15 obdarzam wielkim sentymentem. To wszakze pierwszy ciag arytmetyczny w moim zyciu! I to w dodatku rosnacy. A stworzony z sum czesciowych jego pierwszych trzech wyrazow szereg jest w dodatku rozbiezny!!! Jaka to madrosc w tych programach dla dzieci tkwila!!!

A pamieta ktos jeszcze Kwant [czyt. kuant]??[/quote]

Ja baaaardzo lubilam Kwant!!!
    Szkoda, ze sie skonczyl…
    5-10-15 tez kiedys ogladalam…
    A da sie skads sciagnac Reksia? Reksio rullez po prostu 😀

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.