Strona główna Działy Hyde Park TANIE rozmowy z O2 do Polski!!!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fiodor
    Participant

Wiadomość ku pokrzepieniu serc tych, którzy do tej pory nie otrząsneli się, z niespodziawanego ataku o2 na kieszenie polskiej emigracji zarobkowej.
    Od 2 tyg. testowałem nowy numer, który mógłby zastąpić stare na Tele Discount-y ( zaczynające się na 08…), no i sukces 😀
    Sprawa nie była trudna, wystarczyło poszukać na google i gotowe .
    Operator nazywa się [b:4a71cfa16a][u:4a71cfa16a]cheapestchat[/u:4a71cfa16a][/b:4a71cfa16a], http://cheapestchat.com. Dzwonienie to bułka z masłem:

1. najpierw ładujemy sobie konto za 1,5 GBP pod numerem 09077040123 lub za 1 GBP pod numerem 0907 224 0123.
    2. Kosz połaczenia od 1p do 0.7p/min na stacjonarne w zależności od miasta (niektóre miasta mają tanie), na komórki to 6,7 p/min (nie dzwoniłem na komórki, więc nie orientuje się jak to jest w praktyce :mrgreen:
    3. później wybieramy numer do Polski 02084970123 (lub inny numer w zależności od miasta czy operatora komórki),
    4. ważne[/color:4a71cfa16a] w ciągu 1-go dnia dzwonić można tylko 5 razy[/color:4a71cfa16a],
    5. jeśli ktoś dzwonić będzie "nie na darmówkach", koszt jest około 50-60p/min, ale co najważniejsze jeśli dzwonimy na darmówkach to nasz "balance" jest nietchnięty.

Aha, jeszcze jedno, kiedy ładowałe za 1,5 funta z konta znikneły 2 funty .

Mam nadzieje że O2 i tego numeru nie zlikwiduje, a nawet jeśli to Polak coś wymyśli ahoj! 😉

bebec8
    Participant

mam takie pytanka jako do specjalisty, bo nie wyczytalam miedzy wierszami:
    -dzwoniles tylko w weekendy?
    -ladowanie konta obejmuje rozmowy w ciagu tego samego dnia, czy mozesz zaladowac dzis a rozmawiac w weekend?
    z gory dziekuje za odpowiedz

fiodor
    Participant

"specjalista" 😆

1. Jeśli chodzi o dzwonienie to dzwonić możesz kiedy chcesz (dzwolniłem w weekendy i między 19.30 a 7.30) ale wiadomo że na darmówkach najlepiej
    2 a jeśli chodzi o doładowanie to korzystasz kiedy chcesz, poprostu załadujesz i dzonisz dzień, tydzień, miesiąc po załadowaniu, ale znając życie nieuda się nie wydzwonić kredytu przez miesiąc 😀

fiodor
    Participant

a taj w ogóle to jest jeszcze jeden numer który działa jak poprzednie TELEDISCONT’y sprzed 18 sierpnia (nie trzeba ładować konta czyli dzwoniąc zuzywa sie jedynie darmowe minuty)
    01617008008 8)

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fiodor wrote:

01617008008 8)

0.5 p za minute? Mi tam zjadlo wiecej (karta), ale i tak lubie takie numerki.

Marta Klecz
    Członek

Fiodor….
    U sexy motherf……
    😉

Mediator
    Członek

Witam wszystkich i "zapodaje" infrmacje: dzisiaj na moja komorke przyszedl sms z propozycja przeslania sms o tresci DISCOUNT ON. Pomyslalem sobie, ze to "on" to chyba o mnie 😆 i zaryzykowalem £5. Po chwili dostalem informacje, ze moj kredyt czy cos w tym stylu zostalo "wzrosciete" o £5 i od razu pod spodem numer dostepowy. Zapomnialem przypomniec, ze uzywam 02 na karte. Od razu zadzwonilem z tego numeru do Polski i po rozmowie telefon zachowal sie tak, jakbym zadzwonil na telefon stacjonarny w Leedsowie. Ze to byl qualified call i ze jeszcze dwa a mi opadnie 😆 . Wyglada na to, ze dziala – stawka 0,5p/min. A ja wlasnie zalozylem telefon NTL i jeszcze w odruchu samobojczym wzialem do tego TV – pakiet dietetyczny za £5 z hakiem miesiecznie. O broadbandzie juz pisalem – mam go ale jakoby nikogo nie bylo 😆 😆 serdecznie wszystkich pozdrawiam

fiodor
    Participant

a tak juz pozostawiajac dzwonienie z "karty" to moze ktos z waz wie, slyszal jak i czy w ogole mozna dzwonic do polski na darmowych minutaCH ale z abonamentu – a jesli tak to z jakiej sieci jest ten abonament. Zastanawiam sie dosc powaznie nad zaadoptowaniem 😀 jakiejs komorki na 12 m-cy 💡

Mediator
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fiodor wrote:

a tak juz pozostawiajac dzwonienie z "karty" to moze ktos z waz wie, slyszal jak i czy w ogole mozna dzwonic do polski na darmowych minutaCH ale z abonamentu – a jesli tak to z jakiej sieci jest ten abonament. Zastanawiam sie dosc powaznie nad zaadoptowaniem 😀 jakiejs komorki na 12 m-cy 💡

Witaj Fiodor, ja tez sie nad tym zastanawialem i to mocno. W koncu jednak zalozylem stacjonarny i trzymam te komorke na karte z o2 – co mi sie juz dzisaj bardzo oplacilo. Problem z kontraktem w kontekscie wykorzystania darmowych minut jest tego rodzaju, ze o ile kontrakt nie gwarantuje, ze przez caly okres jego trwania bedziesz mogl darmowe minuty wykorzystywac na tanie dzwonienie poprzez numery dostepowe lub specjalne karty, to jest to jednoznaczne z tym, ze taka opcja moze byc zamknieta np. nastepnego dnia "dlatego ze poniewaz". Chyba bedziesz musial naprawde bardzo szczegolowo poszperac w poszczegolnych planach taryfowych i warunkach tych planow, moze ini pomoga konkretami na temat danego operatora. Ale ja powtorze jeszcze raz – zadna opcja, ktorej kontrakt wyraznie nie gwarantuje, nie jest opcja … gwarantowana. A tylko taka Ciebie interesuje w tym kontekscie prawda? Zycze wlasciwego wyboru i pozdrawiam

Mediator
    Członek

Wiecie co, chyba jednak te rozmowy kosztuja mnie wiecej niz 0,5 pensa. Mysle, ze o2 nalicza mi koszt za normalne polaczenie lokalne plus te 0.5 p. Ale i tak nie idzie to za szybko. Tylko nie wiem, czy akrat warto bylo puscic £5 😆 😆

ela1981
    Participant

Mi sciagnelo z kary 5 i dalej pobieraja jakies peny za rozmowe!!!!!!

Mediator
    Członek

ela1981 wrote:

Mi sciagnelo z kary 5 i dalej pobieraja jakies peny za rozmowe!!!!!!

Zgadza sie – na pewno to nie jest 0,5. Mysle, ze jakies 5 do 10 pensow. Oczywiscie podziekowalem juz za te usluge a Wy uwazajcie. Po raz kolejny cos super taniego okazuje sie zbyt latwe, zeby bylo prawdziwe. Przepraszam Cie Elu1981, ze przeze mnie stracilas te £5 😳

ela1981
    Participant

Mediator wrote:

Przepraszam Cie Elu1981, ze przeze mnie stracilas te £5 😳

Nie przez Ciebie Mediatorze, kolega mi podpowiedzial ta opcje, no coz madry Polak po szkodzie, a swoja droga szybko takie ,,dobre wiesci,, sie rozchodza.

blackeddy
    Participant

Dzwoniac na numer [b:7b230772bd]01617008008[/b:7b230772bd] placisz jak za normalne [b:7b230772bd]polaczenie lokalne[/b:7b230772bd] plus 0.5 p za minute (dla TopUpCall) za polaczenie z nr stacjonarnym w Polsce i 9 p za minute za polaczenie z polska komórka. Dodatkowo placisz 5 p (dla TopUpCall) za inicjacje rozmowy. Po wybraniu nr telefonu lektor informuje ciebie o kosztach rozmowy zagranicznej.
    Jak zaladowales sobie konto za 5 £ ( chodzi o TopUpCall ), to pod numerem 020 8180 29 29 (platnym jak za polaczenie stacjonarne) mozesz sie dowiedziec o stanie tego konta.
    Ja sobie zaladowalem za 5 £, rozmawialem ponad 9 minut z polska komórka i koszt rozmowy powinien wynosic 9minut*9p za minute+5p za inicjacje (rozmowy oczywiscie)=86 p – czyli stan konta (w TopUpCall) powinien wynosic 4.14 £. Dzwonie na [b:7b230772bd]020 8180 29 29[/b:7b230772bd] aby dowiedziec sie o stan konta i automat podaje, ze mam 5.14 £ – czyli tak, jakby konto zostalo zaladowane za 6£ a nie 5.
    Jak napisalem na poczatku, za polaczenie z numerem 01617008008 placisz stawke, jaka masz w swojej sieci komórkowej (chyba, ze masz darmowe minuty). Jak ten koszt obnizyc (chodzi o O2) napisze w kolejnym poscie.

blackeddy
    Participant

Uruchomilem sobie Long Weekends – czyli darmowe rozmowy z O2 i telefonami stacjonarnymi przez cala sobote, niedziele i poniedzialek. Jedyny warunek to konto w ostatnim miesiacu doladowane kwota 10 £. Ta usluge mozna sobie uruchomic do konca wrzesnia i jest aktywna przez dwa miesiace ( za darmo ). Pozniej nie wiem czy bedzie platna czy jej w ogole nie bedzie.
    Mozna tez sobie za 5£ uruchomic usluge O2 Home 250 masz miesiecznie 250 minut poza szczytem do linii stacjonarnych i O2 – czyli 2 p za minute. Czyli dzwoniac wieczorem na tel. stacjonarny do Polski placisz:
    2p dla O2 + 0.5 dla TopUpCall a na komorke 2p+9p.
    Nalezy pamietac, ze uruchamiajac wyzej wymienione uslugi [b:f9ce96c538]podaje sie kod pocztowy[/b:f9ce96c538] i te uslugi sa wazne tylko wtedy, gdy dzwonimy z pod tego kodu.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.