Strona główna Działy Hyde Park grzybobranie

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    oldbike
    Członek

Witam,
    Czy byliście kiedys na grzybach w Angli?
    Ale jestem ciekaw, czy są jakies ew. ograniczenia w zbieraniu grzybów i w ogóle innych "owoców lasu".
    W Niemczech można np. wynieść z lasu do 1 kg grzybów. A jak jest tutaj ?? Wiecie coś może o tym ??
    Pozdr.

Marta Klecz
    Członek

tu sie grzybow nie zbiera

Malgon
    Participant

i raczej patrza z poblazaniem jak sie im mowi, ze w Polsce sie zbiera
    "Niezla bieda musi byc jak na jedzenie trzeba "polowac" w lesie…"
    hahaha

Oni nic nie kumaja.

Ja przywoze z Polski wobec tego.

Baggins
    Participant

oo TO NIEZLY plan. Sam bym poszedl z jakims browarkiem albo wodeczka na rozgrzewke, a pewnie cos musie byc w tych borach i puszczach okolicznych

myduke
    Członek

EEE, ja rowniez chetnie bym sie na grzybki wybrala. A tu wrzesien, najwyzszy czas! Tylko gdzie ich szukac?

gonia
    Participant

ja wczoraj ze znajomyymi pojechalismy na spacerek do Bolton Abbey tak soebie spacerujac po lasku przy rzeczce znalezlismy calkiem przypadkiem sporo dorodnych i zdrowych podgrzybkow…
    grzybow moze tu sie nie zabiera ale mimo to rosna 🙂

gonia
    Participant

ja wczoraj ze znajomyymi pojechalismy na spacerek do Bolton Abbey tak soebie spacerujac po lasku przy rzeczce znalezlismy calkiem przypadkiem sporo dorodnych i zdrowych podgrzybkow…
    grzybow moze tu sie nie zabiera ale mimo to rosna 🙂

oldbike
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

tu sie grzybow nie zbiera

a własnie że się zbiera – ja zbierałem i to z powodzeniem 😉
    wystaczy sie wybrać do jakiegoś większego parku …. 🙂 🙂
    a że Aglicy nie zbierają to prosze nie uogólniać 😉

do tego w lasach i parkach jest pełno jeżyn dużych i słodziutkich

Lepton
    Participant

A ja nie wierze, ze w Anglii sa grzyby tzw. podstawczaki (Basidiomycotina)!!!! Za mokro jest, 😆 Pewnie wszystkie gnija 😆
    Jedyne grzyby w Anglii to podgromada Ascomycotina, czyli m.in. to co Anglikom rosnie w piwnicach. I je sie zbiera. Sam zbieralem ze sciany bo zaatakowal mi buty.

Marta Klecz
    Członek

ja uwielbiam chodzic na grzyby…ale moj maly raczej by nie skumal….wiec nie tym razem…
    ale jajeczniczka z kurkami…..albo nawet w zupce grzybki – uwielbiam…
    (jakiego zarcia ja nie uwielbiam?????)

Lepton
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

ja uwielbiam chodzic na grzyby…ale moj maly raczej by nie skumal….wiec nie tym razem…
    ale jajeczniczka z kurkami…..albo nawet w zupce grzybki – uwielbiam…
    (jakiego zarcia ja nie uwielbiam?????)

To czy Maly by skumal czy nie skumal to by pewnie zalezalo na jakiego typu grzyby byscie poszli 😀 . K. na pewno doradzi 😉

gonia
    Participant

wiesz co Lepton chyba cie za bardzo nie zrozumialam…
    wierz czy nie wierz ja widzialam na wlasne oczka slicznego pogrzybka 🙂

Lepton
    Participant

gonia wrote:

wiesz co Lepton chyba cie za bardzo nie zrozumialam…
    wierz czy nie wierz ja widzialam na wlasne oczka slicznego pogrzybka 🙂

Pewnie komus wypadl z torby jak wracal z Morissona 😀 Bo nie przypuszczam ze grzyb z Netto moglby upasc na ziemie i sie nie rozpasc na kawalki ze starosci 😆

Baggins
    Participant

[quote:a6f9f2b15d] moj maly raczej by nie skumal[/quote]
    No z malym trza uwazac, jak ostatnio sie rejetrowalem w przychodni to dostalem nawet ulotke co i jak…

andzinsan
    Participant

Byłem w niedziele na wycieczce rowerowej w Midelton Park’u natknałem sie na miejsce z podgrzybkami, i to całkiem sporych rozmiarów. Jest tam sporo "dzikiego lasu" więc na jakąś zupke może by się udało nazbierać.
    POzdrawiam

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.