Strona główna Działy Hyde Park Ostatni gasi swiatlo ….

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Wojtek
    Członek
    Malgon
    Participant

No ja szczerze na to licze ,ze jeszcze sie o nas upomna… Zmieni sie na tyle bym mogla wrocic.
    Ja chce!!!!

P.S. Tym bardziej dzisiaj dopada mnie nostalgia – pierwszy dzien roku szkolnego ….. :(((((

Pozdrawiam

Wojtek
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

No ja szczerze na to licze ,ze jeszcze sie o nas upomna… Zmieni sie na tyle bym mogla wrocic.
    Ja chce!!!!

P.S. Tym bardziej dzisiaj dopada mnie nostalgia – pierwszy dzien roku szkolnego ….. :(((((

Pozdrawiam

Kazdy chyba chce …. ale niestety by sie zmienilo na lepsze musi minac przynajmniej jedno pokolenie (czyli nas to juz nie bedzie dotyczyc) a kto mysli ze stanie sie to predzej jest naiwny 🙂

Malgon
    Participant

Wiec jestem naiwna.
    Nie odbieraj mi nadziei Wojtek!
    Please ……

Tak latwiej.

Wojtek
    Członek

Czy zycie w iluzji jest latwiejsze? lepsze? wygodniejsze?

Malgon
    Participant

Osobiscie jest mi latwiej , jak sobie mowie, ze za kilka lat wroce…
    Latwiej tutaj znosic rzeczywistosc (ktorej wiele brakuje mimo wszystko).

Jestem jak na obozie letnim – troche pozwiedzam, poucze sie czegos, nawiaze znajomosci ale wracam do domu …
    Troche sie przeciaga ten turnus jednak.
    😉

Lepton
    Participant

Strasznie powialo pesymizmem. Nie wydaje mi sie zebym byl jakims oderwanym od rzeczywistosci totalnym optymista. Raczej staram sie myslec realnie i nie widze zeby w Polsce nie bylo zadnych szans na dobre zycie. No oczywiscie.. jesli jestes gey’em albo lesbijka i chcesz np. zaistniec w TV1 lub TV2 a co gorsza w Telewizji Trwam, to polegles… lepiej wyjedz do Londynu i zamieszkaj w Soho, chociaz i tam Cie moga dorwac macki Wierzejskiego 😀 Ale jesli masz dobry zawod i praktyke oraz jezyk (no i jestes "normalny" i nie mozna Tobie wykazac kontaktow z organizacjami geyowskimi, ktore w bezposredni sposob sa przeciez zwiazane z pedofilskimi, a to juz srodowisko kryminogenne) to nie wydaje mi sie zebys koniecznie zasilal/a kolejki w posredniaku. Problem jest w tym, ze niestety w Polsce jest trudno mlodym na starcie, gdyz jak wiadomo pracy jest malo, a starsi nie chca odejsc na wczesniejsze emerytury. No i jeszcze jest taki problem ze emeryci nadal pracuja i sie dobrze maja bo nie trzeba za nich placic skladek na ZUS i emerytalnego jesli sie nie myle.
    Ale jesli juz ma sie spore doswiadczenie oraz zna sie jezyk/i obce to o prace na pewno jest o wiele latwiej (no chyba ze sie nie przeszlo lustracji albo jesli zostanie komus udowodniona wspolpraca z SB – np. donoszenie na kolegow z przedszkola)
    Problem u polskiej emigracji polega jedynie na tym ze masa ludzi pracuje ponizej kwalifikacji, wiec ze zdobywaniem doswiadczenia zawodowego troche krucho.. Ale jesli uda sie komus pracowac tutaj w zawodzie, to droga kariery w Polsce nie powinna byc zabarykadowana blokadami Leppera.
    Dlugo by sie mozna rozpisywac, ale moze na tym zakoncze. Dodam tylko ze za powrotem przemawia jeszcze wiecznie poprawiajaca sie jakosc uslug medycznych w szpitalach publicznych, 99.(9)% wykrywalnosc przestepstw w Policji, madrzy jak nigdzie politycy oraz bardzo wysoki poziom nauki w szkolnictwie publicznym,ktory pozwoli wyksztalcic nasze dzieci na prawdziwych patriotow wedlug wzoru Mlodziezy Wszechpolskiej oraz ich Ojca Chrzestnego Don Romana (nie Prodi).

fatamorgana
    Participant

[quote:798691c5e1]

Kazdy chyba chce …. ale niestety by sie zmienilo na lepsze musi minac przynajmniej jedno pokolenie (czyli nas to juz nie bedzie dotyczyc) a kto mysli ze stanie sie to predzej jest naiwny :)[/quote]

Dokładnie to samo można powiedzieć o XXI wieku na Harehills Wojtku… 🙂 😀 😆
    Z tego co powiedziałeś wynikałoby, że MK również jest naiwny… 😯 😯 😯 😯
    O to go nie podejrzewałem…
    No Marcin…co Ty na to?

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.